Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lassan haladnak az egyeztetések a vakcina útlevélről

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. március 10.   10:28

Módosította a növekedési kilátásokat az OECD A FTSE100 0,2%-ot, a CAC40 és a DAX pedig 0,4%-ot emelkedett tegnap. Lényegében az elmúlt napok tükörképét láthattuk, hiszen tegnap az IT és a közmű szektor teljesített...

Módosította a növekedési kilátásokat az OECD

A FTSE100 0,2%-ot, a CAC40 és a DAX pedig 0,4%-ot emelkedett tegnap. Lényegében az elmúlt napok tükörképét láthattuk, hiszen tegnap az IT és a közmű szektor teljesített kiugróan, vagyis azok a szektorok, amiket az elmúlt napokban hanyagoltak a befektetők.


Csak lassan haladnak előre a tárgyalások az európai vakcina útlevélről, de azzal lehet számolni, hogy a nyárra már működőképes lesz a rendszer. Az egyik vitás kérdés, hogy az európai gyógyszerügynökség által el nem fogadott vakcinákra is vonatkozik-e majd a vakcina útlevél. Ez elsősorban a kínai és az orosz vakcinát érinti, bár mivel a Sputnik V jelenleg jóváhagyás alatt van az EU-ban, így a kérdés ezen része önmagától is megoldódhat néhány héten belül. Bár még nem született végleges döntés, de úgy tűnik, hogy az orosz és a kínai vakcinával oltottak is megkaphatják a vakcina útlevelet.


A tegnap megjelent múlt heti bruttó vásárlási adatok alapján némileg szépített az EKB, hiszen 18,2 milliárd euró értékben vásároltak összesen kötvényeket, ami meghaladja az egy héttel korábbi 16,9 milliárd eurós értéket, de így sem kiugró, ráadásul elmarad a várakozásoktól is.


Az OECD 3,6%-ról 3,9%-ra növelte az idei évre várt eurozónás GDP növekedési előrejelzését. A spanyol GDP előrejelzést 0,7%-kal emelték decemberhez képest, míg a francia és az olasz kilátásokat enyhén rontották.

Gyorsabb növekedésre számít az Adidas

Az Adidas ma reggel publikálta negyedéves eredményét, ami nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakult. A negyedéves árbevétel 5,55 milliárd euró lett, ami év/év alapon 5%-os csökkenést jelent, de némileg sikerült felülmúlnia az 5,48 milliárd eurós konszenzust. Az operatív profit 225 millió euró lett a 198 millió eurós várakozáshoz képest. A 138 millió eurós adózott eredmény is enyhén felülteljesítette a 130 millió eurós piaci konszenzust. Az idei évre az Adidas azt várja, hogy az árbevétel vissza fog térni a 2019-es szintre, főleg Ázsiában és Latin-Amerikában számítanak jelentős növekedésre. Az Adidas ma ismerteti 5 éves stratégiai tervét is.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben