Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentett a Deutsche Bank, a Santander, a Fiat és az Infineon is - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. január 31.   10:59

A HSBC semlegesről alulteljesítőre módosította az ArcelorMittal részvényeinek besorolását.


A HSBC semlegesről alulteljesítőre módosította az ArcelorMittal részvényeinek besorolását.
A Banco Santander 401 millió euró negyedik negyedéves nettó profitot ért el a várt 802 millió euróval szemben, de még ez is 8,5-szerese a tavalyelőtti negyedik negyedéves eredménynek. A nettó kamatbevétel továbbra is csökkenő trendben van, és mintegy 5 százalékkal van alatta az egy évvel ezelőtti értéknek (350 millió euróval alacsonyabb kamatbevétel). Ráadásul a céltartalékolás enyhén növekedett. Ezek magyarázzák a várttól elmaradó eredményt. A profit 36 százaléka származott a latin-amerikai operációból, 21 százaléka pedig a kontinentális Európából. A bank kétes kintlévőségei az egy negyedével ezelőtti 4,33 százalékról enyhén, 4,54 százalékra növekedtek, a fedezettség 70 százalékról 73 százalékra nőtt tovább. A bank Tier 1 tőkemegfelelése 11,17 százalékra növekedett a korábbi 11,01 százalékról. Habár az eredmény elfogadhatónak mondható, a piaci reakció negatív.
A francia hatóságok átmenetileg felfüggesztették a Bayer által előállított Diane 35 forgalmazását. Az említett gyógyszert súlyosabb pattanások, illetve bőrgyulladás kezelésére használták eredetileg, azonban az abban található hatóanyagok fogamzásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért gyakran ilyen gyógyszerként is használják. Franciaországban 4 esetben vélik azt, hogy halállal végződő trombózis kialakulásában közrejátszhatott a gyógyszer szedése, ezért biztonsági okokra hivatkozva átmeneti betiltása mellett döntöttek.
A HSBC az eddigi 48 euróról 56 euróra növelte a BNP Paribas célárát.
A Commerzbank 10 milliárd euró értékben fizetett ma vissza az EKB részére hitelt, melyet korábban az LTRO program keretében kapott. A visszafizetésre a lejárat előtt két évvel kerül sor.
A Commerzbank összesen 500 főt bocsát el leánybankjától, a Hypothekenbank-tól, 350 főt Németországban, további 150 főt pedig Németországon kívül.
Sajtóértesülések szerint a Daimler holnap egyezhet meg arról a partnerekkel, hogy 10-20 százalék közötti részesedést vesz kínai partnerében, a BAIC Group-ban. A BAIC idén kerülhet a Hong-Kong-i tőzsdére, és mintegy 1,6 milliárd dollár friss tőkére lenne szüksége. A Daimler segítene átstrukturálni a céget a tőzsdei bevezetés előtt.
A Daimler teherautókkal foglalkozó üzletága 2100 fő elbocsátásáról döntött a költségmegtakarítás érdekében. A leépítés a teljes munkaerő állomány 7 ezrelékét érinti.
A Daimler a várakozásoknak megfelelően 2018-ig meghosszabbítja a vezérigazgató kinevezését, ami eredetileg az év végén járt volna le.
Jelentős, 2,2 milliárd eurós veszteséggel zárta a negyedik negyedévet a Deutsche Bank a várt 235 millió eurós veszteséggel szemben. Az első ránézésre szörnyűnek tűnő adat mögött jelentős egyszeri tételek vannak. Ha ezeket kiszűrjük, akkor a cég, több mint 1 milliárd eurós eredményt ért el. A nem alaptevékenységből 1,1 milliárd veszteség jött, míg az alaptevékenységhez köthető leírások 1,5 milliárd euróra rúgnak. Ugyanakkor a cég még 1 milliárd eurót is elhatárolt peres ügyekre, vagyis nagyon konzervatív volt a cég a könyvelés tekintetében. Ha így nézzük az adó előtti eredményt, akkor az csak kis mértékben, 1 milliárd euróra csökkent a tavalyelőtti negyedik negyedévi 1,2 milliárd euróról. A cég tőkemegfelelése ugyanakkor a korábbi 9,5 százalékról 11,6 százalékra emelkedett, amely azt sugallja, hogy az év második felére várható gazdasági fellendülés előtt jó állapotban van a cég. A Basel 3 szerint 7,2-ről 8 százalékra javult a Tier 1 tőkemegfelelés, amelyet a bank 8,5 százalékra növelne idén márciusra. Így már csak egy ’paraszthajszálnyira’ van a 9 százalékos kötelező értéktől, azaz hamarosan újra teljesen az üzletre fókuszálhat a tőke átstrukturálás helyett. A Tier 1 mutató javulása mintegy 8 milliárd euró tőkeemeléssel egyenértékű. Na, ennek örülnek most a piacok, hiszen ez olyan, mintha a részvényesi vagyon 8,6 euróval növekedett volna.
Az E.ON bejelentette, hogy összesen 11 GW kapacitású erőművet zár be Európában. A döntés összefügg azzal, hogy a jelenlegi piaci környezetben a gáztüzelésű erőművek veszteséget termelnek. A bezárás Németországot, Nagy-Britanniát, Spanyolországot, Franciaországot és Olaszországot érinti.
A Fiat tegnap délután tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vezérigazgató elmondta, hogy a lehető leggyorsabban szeretnének további részesedést venni a Chrysler-ben, azonban ehhez valószínűleg nem lesz szükség sem tőkeemelésre, sem eszközök értékesítésére. A tranzakciót a VEBA-val a Fiat meglévő készpénz állományából tervezik végrehajtani. Az EPS 0,084 euró lett, ami 16%-kal elmaradt a várttól, de lényegesen magasabb az egy évvel korábbi 0,035 eurónál. Az értékesítést is sikerült 1 millió gépjármű fölé növelni. A vállalat egyúttal bejelentette, hogy nem fizet osztalékot, ugyanis szüksége van a készpénzre a Chrysler felvásárlásához. A tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva az amerikai piacok növekedése, míg az európai piacok visszaesése volt megfigyelhető. A luxusautó szegmensben (Ferrari, Maserati) csak kisebb növekedés volt tapasztalható.
Az Infineon ma reggel publikálta első negyedéves jelentését (a gazdasági év eltér a naptáritól). A vállalat kilátásai szerint a következő negyedévben az árbevétel 5% körüli mértékben növekedhet, miközben éves szinten az árbevétel csökkenés mértéke megközelítheti a 10%-ot is. Az árbevétel 851 millió euró lett, szemben a várt 860 millióval, de ez 13%-os csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor kiemelkedően jól teljesített a vállalat. Az árbevétel 44%-át az autóiparhoz kapcsolódó megrendelések adták. Az adózott eredmény nagysága 19 millió euró lett, miközben 24,8 milliót vártak.
A Nokia bejelentette, hogy május 7-én tartja éves közgyűlését.
A Toyota is a Nokia által fejlesztett navigációs rendszert fogja használni. A hír pozitív a vállalat számára, azonban árfolyamhatással egyelőre nem számolunk.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben