Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Holnap jelent a Banco Santander, a Deutsche Bank és az Infineon is - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. január 30.   10:41

A Nike szabadalmi pert indít az Adidas-sal szemben. A Nike véleménye szerint a szabadalomsértés az Adizero Primeknit esetében történt, aminek különlegessége, hogy a teljes felső rész egyetlen darabból áll. A Nike a termék gyártásán túl a cipő németországi forgalmazásának betiltását is el szeretné érni. A hír kedvezőtlen az Adidas számára, azonban hosszan...


A Nike szabadalmi pert indít az Adidas-sal szemben. A Nike véleménye szerint a szabadalomsértés az Adizero Primeknit esetében történt, aminek különlegessége, hogy a teljes felső rész egyetlen darabból áll. A Nike a termék gyártásán túl a cipő németországi forgalmazásának betiltását is el szeretné érni. A hír kedvezőtlen az Adidas számára, azonban hosszan elhúzódó ügyre lehet számítani, ezért jelentős árfolyamhatás most nem várható.
Az ArcelorMittal egy tűzeset után átmenetileg csökkenteni kényszerült a termelést csehországi gyárában. A közvetlen kár nem jelentős, mindössze 38 ezer euró. Valószínűleg a termeléskiesés sem okozott jelentősebb veszteséget a vállalat számára.
Tüntetések kezdődtek az ArcelorMittal belgiumi kokszoló üzemének bezárása ellen. A veszteséget termelő gyár bezárásáról még múlt hét pénteken döntött a társaság.
A BASF növeli biotechnológiai kutatásainak kapacitását annak érdekében, hogy olyan vetőmagot fejlesszenek ki, ami ellenáll a gombás fertőzéseknek.
A Metlife megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a Banco Bilbao nyugdíjalapjának chilei ügyintéző részlegének megvételéről.
Banco Bilbao, Banco Santander: A spanyol bankok 44 milliárd euró értékben fognak LTRO keretében az EKB-tól kapott forrást visszafizetni, ami a teljes visszafizetett mennyiségnek a harmada.
Holnap teszi közzé negyedéves gyorsjelentését a Banco Santander, a Deutsche Bank és az Infineon is.
A Deutsche Bank-tól kiugróan gyenge eredményt várnak, melynek legfőbb oka, hogy egyszeri tételek (pl. restrukturálási költségek) fogják súlytani a vállalat eredményét. A részvényenkénti korrigált eredményre 0,379 eurót várnak.
Úgy látszik az EU a korábbi Liikanen-javaslatnál kevésbé szigorú keretek között szabályozná az európai bankrendszert. Ezek szerint a kereskedelmi és a befektetési banki tevékenységet mégsem kéne különválasztani. Ez különösen azoknak a bankoknak fontos, akik mindkét piacon aktívan jelen vannak. Múlt héten például a Deutsche Bank-ban láthattunk egy komolyabb esést, miután a szabályozó hatóság a szétválasztás hatásait szimuláltatta a német bankóriással. A hír pozitív, ezért kisebb mértékű kedvező árfolyamhatása is lehetne.
A China Daily információi szerint a Daimler és a BAIC Group részvénycseréről szóló megállapodást fog aláírni.
Az E.ON vezérigazgatója szerint az olajhoz kötött gázár egy elavult modell, amikor Európában a kereslet zuhanása miatt egyrészt gáz túlkínálat van, másrészt a gázpiac kezd egyre átláthatóbb és likvidebb lenni, azaz egyre könnyebb gázhoz jutni más forrásokból is. Ezzel mi is egyetértünk A gázár elszakadt a valóságtól. Az európai fogyasztók a szükségesnél nagyobb árat fizetnek a gázért, ezért alternatív forrásokban és gázár csökkentésben kell gondolkozni a Gazprom részéről. Nemrég még azt is mondta az E.ON első embere, hogy a gázból gyártott áram 15 euró veszteséget okoz megawattonként, míg szénből 7,5 euró hasznot hoz. Ez tisztán mutatja az európai gázár versenyképtelenségét.
A Lufthansa új prémium várótermet adott át Dél-Amerikában. A hírnek közvetlen árfolyamhatása természetesen nincsen, azonban jelzi a piaci igények eltolódását, vagyis, hogy már Dél-Amerikában is van fizetőképes kereslet a luxusszolgáltatások iránt, amiből a magas minőségű szolgáltatásokat nyújtó, ugyanakkor nem olcsó Lufthansa is profitálhat.
Érdekes, hogy amíg a Nokia-val szembeni várakozások az utolsó néhány hónaptól eltekintve folyamatosan csökkentek, addig a befektetési bankok portfoliójában a Nokia részvények száma egyre jobban növekedett.
A Siemens negyedéves jelentéséből láthattuk, hogy a vállalat növelni tudta egészségügyből származó bevételeit, azonban még nála is gyorsabban növekedett riválisa a Philips, vagyis kérdéses, hogy a Siemens piaci részesedése hogyan változott.
A Siemens két darab, egyenként hat megawatt kapacitású szélerőművet telepített Nagy-Britannia mellett a tengerre. A most telepített erőművek kapacitása jelentősen meghaladja a régebbi technológiával készült erőművek teljesítményét. A technológiai újítás azért előnyös, mert az iparági trendek abba az irányba mutatnak, hogy egyre mélyebb vízbe és egyre nagyobb szélerőműveket telepítenek. Az új szélerőmű pedig segíthet növelni a vállalat piaci részesedését. Egy erőmű kapacitása 6.000 háztartás számára biztosít elegendő áramot.
Egyre közelebbi a Thyssenkrupp amerikai érdekeltségeinek értékesítése, miután úgy látszik, hogy az egyik ajánlattevő, a CSN megszerezte a szükséges forrásokat. Az ArcelorMittal és a Nippon Steal & Sumitomo Metal páros közösen pályázik az alabamai gyárra, 1,5 milliárd dollárért vennék meg. Egyelőre nem kötelező érvényű ajánlatot adtak, így még bármi kisülhet belőle. A Thyssenkrupp az alabamai és a Rio de Janeiro-i gyárait szeretné eladni összesen 3,9 milliárd euróért. Az amerikai egységek tavaly mintegy 1 milliárd eurós veszteséget termeltek.
A Total kitermelési igazgatója találkozik a jemeni olajminiszterrel, hogy tárgyaljanak a kitermelés fokozásáról, illetve a gázárak nemzetközi szintre hozásáról. Egy esetleges pozitív fejlemény enyhén pozitív lehet a részvényár tekintetében is.
A Total és az OAO Novatek úgy döntött, hogy 2017-ig elhalasztja a cseppfolyós földgázt előállító orosz üzemének indulását. A projekt teljes értéke 20 milliárd dollár.
A Total karbantartás miatt február 25-től öt hétre leállítja a napi 230.000 hordó kapacitású Donges finomítóját Franciaországban.
Az Unicredit kisebbségi részesedést értékesítene lengyel leányvállalatában, a Pekao Bankban. A tranzakció a részvények 9,1%-át érintené és egyelőre nem megnevezett intézményi befektetőnek értékesítenék. A döntést azzal indokolták, hogy ezáltal jobban hasznosítható forráshoz jutnának.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben