Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Daimler, a Nissan és a Fiat közösen fejlesztene üzemanyagcellás járműveket - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. január 29.   10:54

A belga kormány ellenzi az ArcelorMIttal liege-i kokszoló üzemének bezárását. A gyár bezárása 1.300 munkahely megszűnését jelentené, ezért a belga kormány inkább azt szorgalmazza, hogy az ArcelorMittal keressen vevőt rá. Az üzem évente több mint 200 millió euró veszteséget termel a cégcsoportnak.


A belga kormány ellenzi az ArcelorMIttal liege-i kokszoló üzemének bezárását. A gyár bezárása 1.300 munkahely megszűnését jelentené, ezért a belga kormány inkább azt szorgalmazza, hogy az ArcelorMittal keressen vevőt rá. Az üzem évente több mint 200 millió euró veszteséget termel a cégcsoportnak.
Banco Bilbao, Banco Santander: A spanyol bankoknál lévő betétállomány 0,5%-os növekedést mutatott novemberhez képest. A hír annak ellenére pozitív, hogy év/év alapon továbbra is 7,4% volt a csökkenés.
A Berenberg csoport nem volt kegyes az európai bankszektorhoz, ugyanis a Banco Santander részvények besorolását a korábbi vételről eladásra csökkentette le.
Pennsylvania-ban beperelték a Bayer-t egy fogamzásgátló eszköze miatt, amely műanyagból készül, és a méhbe felhelyezve szintetikus progeszteront juttat a szervezetbe, így öt éven át megvéd a terhességtől. Az eszközt világszerte 15 millió nő használja, ebből 2 millió az USA-ban. A probléma az, hogy a cég nem tüntette fel az eszközön, hogy beágyazódás veszélye áll fenn, illetve méhen kívüli terhesség is kialakulhat. Szerintünk az ügy nem jelentős, hiszen köztudott, hogy hasonló eszközöknél ilyen esetek előfordulhatnak, ugyanakkor az ügy bizonyos pénzveszteséggel járhat a Bayer számára, de a részvényenkénti hatás valószínűleg marginális.
A Barclays tartásról alulsúlyozásra csökkentette a Bayer részvényekre vonatkozó ajánlását.
A Berenberg 25 eurós célárral és eladási javaslattal megkezdte a BNP Paribas részvényeinek követését. A Goldman Sachs lényegesen optimistább, és vételre javasolja a bankot.
A Kepler szerint továbbra is érdemes a Deutsche Bank, az Intesa és a BNP Paribas részvényeit venni.
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes teherautó üzletága bejelentette, hogy 2013 közepétől lesz kapható az új Arocs modell, melytől az értékesítések felfutását remélik. A bejelentésnek nincs árfolyamhatása.
A Daimler, a Nissan és a Fiat együttműködési megállapodást írt alá, üzemanyagcellás gépjárművek fejlesztéséről. A tervek szerint az új járművek értékesítése 2017-ben indulhat meg. A vállalatok együttesen 100.000 darabos értékesítést szeretnének elérni. A sikeres együttműködés eredményeként jelentős technológiai innováció mehetne végbe, ami versenyelőnyt jelentene a vállalatok számára.
Daimler, Fiat: A haszongépjárművek európai értékesítése decemberben év/év alapon 23%-kal csökkent. Átlag fölötti csökkenés volt Olaszországban és Spanyolországban is. A német értékesítések lényegesen kisebb mértékben estek, itt mindössze 7%-os volt a visszaesés.
A Banco Sabadell 13,49 eurós célár mellett az eddigi vételről eladásra módosította az E.ON részvényeinek besorolását.
A Bloomberg információi szerint a Fiat 2015-ben mutatja be az első Alfa Romeo SUV modellt. Az Alfa Romeo inkább a sportosabb irányvonalat képviseli a Fiat-on belül, ezért kissé meglepő a mostani bejelentés. Az azonban már eddig is ismert volt, hogy a Fiat a hobbi terepjáró modellek terén szeretne piacot szerezni, és az Alfa magasabban pozícionált márkanév, mint a Fiat, ami indokolhatja a mostani döntést is.
A Linde észak-amerikai leányvállalata szerződést kötött a Consol Energy vállalattal. A megegyezés értelmében a Linde fogja szállítani a motorok működtetéséhez szükséges folyékony gázt. Ezek a motorok hajtják a hidraulikus repesztő és fúró gépeket. A hír ugyan pozitív, de szerintünk nincs jelentős hatása a részvényárra.
A Nokia saját befektetési alapján keresztül 250 millió eurót tervez ígéretes, gyorsan növekvő vállalatokba fektetni. A cég így próbálná meg némileg diverzifikálni tevékenységét, és új technológiákhoz hozzájutni.
Amíg a Nokia okostelefonjai csak mérsékelt sikert értek el az amerikai és az európai piacokon, addig az olcsóbb Asha okostelefonokból a negyedik negyedévben 9,3 millió darabot sikerült eladni Indiában. Az eladások növekedése mindenképpen pozitív, azonban az érintett telefonok esetében az erős konkurencia következményeként nem jelentős az árrés nagysága.
Tavaly 33%-kal nőttek az európai, tengerre telepített szélerőmű kapacitások, elsősorban a Siemens vezényletével. A statisztikák szerint összesen 1.166 MW kapacitást helyeztek üzembe, idén pedig újabb 20%-os növekedést várnak. A jellemző trend a nagy kapacitású erőművek mélyebb vizekbe történő telepítése lehet, ami összetettebb technológiát, és ezen keresztül magasabb árbevételt jelent a kivitelező cégek számára.
A Siemens a Rothschild befektetési bank segítségével értékesítené a biztonsági szolgáltatásokat nyújtó üzletágát. Az érintett egységben kevesebb, mint 350 fő dolgozik, vagyis a vállalat jövedelméhez is csak kisebb mértékben járulhatott hozzá. Az üzletág főleg biztonsági kamerák, kártyaolvasók és beléptető rendszerek tervezésével és gyártásával foglalkozik.
Az Equita az eddigi tartásról vételre módosította az Unicredit részvények ajánlását, egyúttal a fő portfolióban 670 bázisponttal növelte a részvény ajánlott súlyát. Ezzel egy időben a Berenberg az eddigi vételtől tartásra csökkentette a papírt. A Goldman szintén változtatott az Unicredit besorolásán, a korábbi tartás helyett már vételt javasolnak.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben