Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Visszadobták a brit belkereskedelmi törvényt

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. november 10.   10:33

Mégis kiveti a büntetővámot az EU Kirobbanó napja volt tegnap az európai részvénypiacoknak. A FTSE100 4,7%-ot, a DAX 5%-ot, a CAC40 7,6%-ot ugrott. Elsősorban a járványnak leginkább kitett szektorok, mint például a...

Mégis kiveti a büntetővámot az EU

Kirobbanó napja volt tegnap az európai részvénypiacoknak. A FTSE100 4,7%-ot, a DAX 5%-ot, a CAC40 7,6%-ot ugrott. Elsősorban a járványnak leginkább kitett szektorok, mint például a légitársaságok és a ciklikus szektorok, többek között a bankok teljesítettek kiemelkedően a Pfizer vakcinájáról érkező pozitív hírekre.


A Lordok Háza kihúzta a brit belkereskedelmi törvény azon részét, mely alapján a miniszterek egyoldalúan felülírhatták volna a Brexit megállapodást. Ezzel egy jelentős akadály hárult el a Brexit megállapodás elől, ugyanis ez volt az EU által erősen vitatott egyik pont, és amennyiben ez benne maradt volna a végleges törvényben, akkor az EU akár kenyértörésre is vitte volna a dolgot, ami megállapodás nélküli Brexithez vezethetett volna. A módosítás miatt most a belkereskedelmi törvény visszakerül a brit képviselőház elé, ahol a vitatott passzus nélkül újra szavaznak róla. A törvényjavaslat ezt követően ismét a Lordok Háza elé kerül.


A halasztásról szóló német javaslat ellenére az EU mától mégis életbe lépteti a 4 milliárd dollárnyi amerikai termékre kivetett büntetővámokat. A vám a Boeing több modelljét, valamint traktorokat, videójátékokat és sportfelszereléseket is érint. A békülés jegyében ugyanakkor az EU jelezte, hogy kölcsönösség esetén azonnali hatállyal kész vissza is vonni az újonnan kivetett vámokat.


A harmadik negyedévben a korábbi 7,1%-ról 9,0%-ra ugrott a francia munkanélküliségi ráta. Ilyen ütemű romlásra az adat 1975-ös első publikálása óta nem volt példa.


A francia pénzügyminiszter új gazdasági intézkedéseket jelentett be, ami a leginkább sújtott, átmenetileg bezáratott vállalkozásokat célozza, akiknek járulék- és adókedvezményeket biztosít. A francia és a holland kormány pedig készen áll, hogy közösen újabb pénzügyi segítséget nyújtsanak az AirFrance KLM légitársaságnak.

Óriási támogatásért lobbizik a Thyssenkrupp

A Thyssenkrupp 5 milliárd eurós állami támogatásról tárgyal a német kormánnyal. A csomag 2 milliárd értékű likviditás nyújtásából és 3 milliárd euró értékű hitelgaranciából állna. A mentőcsomag méretét jól mutatja, hogy a társaság teljes mérlegfőösszege nem éri el a 23 milliárd eurót, rövid és hosszú lejáratú adóssága együttesen 11,5 milliárd euró, piaci kapitalizációja pedig alig 3 milliárd euró.

Gyenge negyedik negyedévre számít az Adidas

Az Adidas a harmadik negyedévben a várakozásoknak megfelelően 5,96 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 7%-os visszaesés a tavalyi év azonos időszakához képest. Az üzemi eredmény 11%-kal 794 millió euróra csökkent, de felülmúlta még a legoptimistább piaci előrejelzést is. Ugyanakkor a negyedik negyedévre csak 100-200 millió euró közötti üzemi eredményre számít az Adidas, ami jócskán elmarad a 284 millió eurós piaci várakozástól. A negyedik negyedévi előrejelzésnél azzal a feltételezéssel éltek, hogy nem lesznek további jelentős lezárások, és a nyitva tartó boltok arányát 90% fölött tudják tartani. Ez jelenleg 93% körül van.

Folytatódhatnak a Roundup perek

A San Franciscó-i bíróság döntése alapján folytatódhatnak a Bayer elleni Roundup perek, mivel a bíróság által megszabott határidőig nem sikerült peren kívül megegyezni. A jogi eljárás január 25-én indulhat újra. A hír negatív a Bayer számára, ugyanis ezzel ismét emelkedtek a jogi kockázatok a Roundup növényvédőszerhez kapcsolódóan.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben