Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

A pénzügyi sor lehúzza a Richter jó teljesítményét

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2020. november 4.   12:59

November 6-án, pénteken teszi közzé negyedéves eredményét a Richter. Várakozásunk szerint az árbevétel 6,4%-kal 135,7 milliárd euróra emelkedhetett a negyedévben, viszont az adózott eredmény 10,4%-kal 19,9 milliárd forintra...

November 6-án, pénteken teszi közzé negyedéves eredményét a Richter. Várakozásunk szerint az árbevétel 6,4%-kal 135,7 milliárd euróra emelkedhetett a negyedévben, viszont az adózott eredmény 10,4%-kal 19,9 milliárd forintra süllyedhetett.

Vegyesen alakulhatott a harmadik negyedévben a Richter árbevétele. A gyengülő rubel miatt az oroszországi és FÁK-térségbeli árbevétel euróban 9,7%-kal eshetett vissza. Az európai értékesítés lényegében stagnálhatott, míg az amerikai árbevétel 30,1%-kal emelkedhetett tavalyhoz képest. Az euróban számolt gyógyszer export árbevétel mérsékelten, 0,3%-kal bővülhetett, azonban a forint erőteljes gyengülése és a hazai árbevétel 4,4%-os emelkedésének köszönhetően a teljes gyógyszer árbevétel 7,8%-kal 109,8 milliárd forintra javulhatott, a teljes csoportszintű árbevétel pedig 6,4%-kal 135,7 milliárd forintra emelkedhetett.

A növekvő royalty bevétel és a költségkontroll, főleg a csökkenő marketing és értékesítési költségek hatására az operatív marzs a tavalyi 13,9%-ról 19,0%-ra emelkedhetett, az operatív eredmény pedig 45,3%-kal bővülve 25,7 milliárd forintra rúghatott.

Ugyanakkor a pénzügyi sor a tavalyi 8,5 milliárdos nyereséggel szemben idén 2 milliárdos veszteséget mutathat, így az adózott eredmény a javuló üzemi teljesítmény ellenére is 10%-kal csökkenve 19,9 milliárd forintra zsugorodhatott.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben