Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyenge eredmény és lezáratlan jogi ügyek a Bayernél

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. november 3.   10:22

Az EKB ígéreteivel is beérte a piac Jó hangulatban emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 1,4%-kal, a DAX 2,0%-kal, a CAC40 2,1%-kal zárt magasabban. Márciusi indulása óta a múlt héten volt a...

Az EKB ígéreteivel is beérte a piac

Jó hangulatban emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 1,4%-kal, a DAX 2,0%-kal, a CAC40 2,1%-kal zárt magasabban.


Márciusi indulása óta a múlt héten volt a legpasszívabb az EKB PEPP eszközvásárlási programja. A heti eszközvásárlások értéke még a 11 milliárd eurót sem érte el, míg májusban több alkalommal is heti szinten 30 milliárd euró, vagy azt meghaladó mértékben vásárolt a jegybank. A kötvénypiacokon már attól is jók voltak a kondíciók, hogy az EKB megígérte az újabb, decemberi élénkítést, ezért nem kellett túlságosan aktívnak lennie a piacon a tényleges vásárlásokkal.


Az EU pénzügyminiszterei ma virtuális tanácskozást tartanak, melynek fő témája az európai járványhelyzet lesz. A találkozón az EKB felügyelőbizottságának elnöke tájékoztatja a pénzügyminisztereket a járvány és a Brexit bankrendszerre gyakorolt hatásairól.

Jövő héten dönt a bíróság arról, hogy kap-e haladékot a Bayer

A legpesszimistább várakozásnál is alacsonyabb, 8,5 milliárd euró lett a Bayer harmadik negyedéves árbevétele, ami 13%-os visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Főként a növényvédő szerek esetében volt jelentős, 23%-os a visszaesés, vagyis úgy tűnik, hogy a folyamatos botrányok most már az értékesítésre is negatívan hatnak, de a vállalat számára kedvezőtlenül alakult a devizaárfolyam is. Az egyszeri tételekkel tisztított EBITDA szintén elmaradt a várakozások aljától is, mindössze 1,8 milliárd euró lett, ami 21%-os visszaesés tavalyhoz képest. Az eredményt egy egyszeri tétel is rontotta, a jövőbeli Roundup perekre vonatkozó céltartalékot a korábbi 1,25 milliárd dollárról 2 milliárd dollárra növelték, de ez még nem biztos, hogy a vége a jogi költségeknek. Hiszen a tegnapi határidőig az összesen 125 ezer jogi eljárásból mindössze az esetek harmadában, 44 ezer esetben sikerült teljesen lezárni a peren kívüli egyezséget. Ha hozzávesszük azokat az eseteket is, ahol a fő elvekben megállapodtak, akkor az esetek kétharmadát, 88.500 ügyet sikerült valamilyen szinten lezárnia a Bayernek. A bíróság jövő hétfőn hallgatja meg újra a Bayert, és dönthet arról, hogy további időt biztosít a társaságnak a peren kívüli rendezéshez, vagy lehetővé teszi, hogy ismét bírósági eljárásokat indítsanak a társaság növényvédő szerével kapcsolatban.

A jó eredmény után osztalékfizetésre készül a BNP Paribas

A vártnál alacsonyabb céltartalékolás és a vártnál jobb kereskedési eredmény támogatta a BNP negyedéves eredményét. A kötvény- és deviza kereskedési üzletág 36%-kal, a részvénykereskedési üzletág bevételei pedig 22%-kal emelkedtek tavalyhoz képest. A várt 1,5 milliárd eurós nyereséggel szemben 1,9 milliárdos profitot ért el a bank, a kedvező kereskedési bevételen túl ebben az is jelentős szerepet játszott, hogy a vártnál 300 millió euróval alacsonyabb céltartalékot kellett képezniük. A BNP elkötelezett az osztalékfizetés mellett, ezért idei eredményének felét tartalékba helyezi azzal a céllal, hogy azt osztalékként kifizesse, amint a szabályozó hatóságok ezt lehetővé teszik.

Ezt sem teszik ki a kirakatba a fapadosok

A WizzAir októberi utasforgalma 69,1%-kal esett a tavalyi évhez képest, a kapacitáskihasználtság pedig 65,9% volt. A Ryanair a normál októberi menetrend szerinti járatainak csak 40%-át indította el. A Ryanair forgalma 70%-kal esett vissza tavaly októberhez képest, és 73% volt a hónapban a kapacitáskihasználtság.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben