Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Franciaországban és Németországban is lezárások jöhetek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 28.   10:05

Jövőre sem lesz elég oltóanyag A tegnapi kezdeti bizonytalanságból nap végére komolyabb csökkenés bontakozott ki az európai részvénypiacokon. A DAX 0,9%-ot, a FTSE100 1,1%-ot, a CAC40 1,8%-ot esett. Emmanuel Macron ma este...

Jövőre sem lesz elég oltóanyag

A tegnapi kezdeti bizonytalanságból nap végére komolyabb csökkenés bontakozott ki az európai részvénypiacokon. A DAX 0,9%-ot, a FTSE100 1,1%-ot, a CAC40 1,8%-ot esett.


Emmanuel Macron ma este fontos járványügyi szigorításokat jelenthet be a TV-ben is közvetített beszédében. A francia államfő a várakozások szerint akár 1 hónapos lezárást is bejelenthet, ami azonban rugalmasabb lehet, mint a tavaszi lezárások voltak. Németországban is várhatóan ma jelentik be az újabb szigorításokat, az iskolák és óvodák várhatóan továbbra is nyitva tartanak majd, de a vendéglátóipar és szórakoztatóipar nagy részének legalább november végéig zárva kéne tartania jövő hét elejétől kezdve. A német sietséget jól szemlélteti, hogy két nappal előrébb hozták Angela Merkel egyeztetését a tartományok vezetőivel, hogy hamarabb dönthessenek a szigorításról.


Az Európai Bizottság szerint 2021-ben még nem fog elegendő oltóanyag rendelkezésre állni ahhoz, hogy az EU teljes lakosságát beoltsák a koronavírussal szemben. Annak ellenére sem, hogy a 450 milliós lakosságra több, mint 1 milliárd dózisnyi oltóanyagot kötöttek le. A többszörös túlrendelés oka, hogy több vakcinagyártótól is rendeltek oltóanyagot, azonban nem biztos, hogy mindegyik hatékonynak bizonyul majd a tesztek során. Az oltások váratóan jövő év elején kezdődhetnek.


Az ír külügyminiszter optimista a Brexit tárgyalásokat illetően, szerinte akár 2 héten belül le is zárhatják a tárgyalásokat. A tárgyaló felek azon dolgoznak, hogy november közepére sikerüljön véglegesíteni a megállapodást, amit ezt követően egy rendkívüli EU csúcs hagyhatna jóvá.


Olaszországban 5,4 milliárd eurós vállalkozás támogató csomagot hagyott jóvá a kormány. A csomag adókönnyítést és célzott támogatásokat is tartalmaz a leginkább sújtott szektorok számára. Elsősorban azokat a vállalkozásokat célozza, melyeknek nyitva tartását a járványügyi rendelkezések részeként korlátozták, vagy megtiltották.

A kötvénykereskedés húzta a Deutsche Bank eredményét

A Deutsche Bank kötvénykereskedési üzletágának eredménye 47%-kal növekedett a harmadik negyedévben, felülmúlva a Wall Street-i bankok átlagos 25%-os növekedését. Ezzel sikerült megállítani a piaci részesedés csökkenését, ami az elmúlt negyedévekben jellemezte a német bankot. A kötvénykereskedési üzletág jó teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy a bank meglepetésre 182 millió eurós profitot érjen el, a várt veszteséggel szemben. Céltartalékolásra 273 millió eurót fordított a bank, némileg kevesebbet, mint a 300 millió eurós várakozás. A menedzsment arra számít, hogy az adózás előtti eredmény pozitív lehet az idei évben.

Meghosszabbították a Bayer és a BASF gyomirtó engedélyét

Az amerikai környezetvédelmi hatóság 2025-ig jóváhagyta a dicamba hatóanyagú növényvédő szerek használatát a szója és gyapot termesztők számára. Ezeken a területeken ez a legnépszerűbb növényvédő szer. A döntés pozitív a Bayer és a BASF számára is, hiszen mindkét cég állít elő ilyen hatóanyag tartalmú szereket, így azok továbbra is a piacon maradhatnak, míg nyáron az amerikai bíróság még a szerek betiltásáról döntött.

Bajban a BMW kínai partnere

Csőd közeli állapotba került a BMW kínai partnere, az állami irányítású Brilliance Auto Group Holdings, miután a társaság nem volt képes visszafizetni a 150 millió dollár értékű lejáró kötvényét. A kínai vállalat számára 30 nap áll rendelkezésre, hogy rendezze pénzügyi gondjait.

Nem okozott meglepetést a BASF

A BASF ma reggel tette közzé végleges negyedéves eredményét, azonban ez sok meglepetést nem tartalmazott, mivel előzetes számait már korábban publikálta a társaság. A negyedévben jelentős eszközleírások történtek, ezért a vállalatnak 2,12 milliárd eurós vesztesége keletkezett.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben