Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jól tartották magukat a bankok, de a légiközlekedésben még nincs érdemi fordulat

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. október 13.   15:54

Enyhe, 0,1-0,3% közötti korrekcióval kezdték a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. Felülmúlta az elemzői várakozásokat a J.P. Morgan a harmadik negyedében. Az egy részvényre jutó tisztított profit 2,92 dollár lett a várt 2,26...

Enyhe, 0,1-0,3% közötti korrekcióval kezdték a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek.

Felülmúlta az elemzői várakozásokat a J.P. Morgan a harmadik negyedében. Az egy részvényre jutó tisztított profit 2,92 dollár lett a várt 2,26 dollárral szemben, amit 30 milliárd dolláros bevételen ért el a várt 28,5 milliárd dollárral szemben. A bank az első félévben 20 milliárd dollárnyi addicionális céltartalékot képzett a koronavírus várható negatív hatásai miatt, ebből azonban meglepetésre a harmadik negyedévben 569 millió dollárt már feloldott. Részben ennek köszönhető a vártnál jobb profitsor. A nettó kamatbevétel 9%-kal esett 13,1 milliárd dollárra a várt 6%-os eséssel szemben, ezt azonban kompenzálta a díj- és jutalékbevételek 7%-os növekedése. Emellett a kereskedési bevételek is jól alakultak, összesen 6,6 milliárd dollárt tettek ki a várt 6,2 milliárd dollárral szemben, ami 30%-os növekedés volt év/év alapon. A befektetési banki tevékenységből 2,2 milliárd dolláros bevételt csinált a cég a várt 2,1 milliárd dollárral szemben. Az árfolyam stagnálást mutat piacnyitás után.

Hasonló tendenciákat figyelhettünk meg a Citigroupnál is a harmadik negyedévben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,40 dollár lett a várt 0,92 dollárral szemben, amit a vártnak megfelelő 17,3 milliárd dolláros bevételen ért el a bank. A bank 2,3 milliárd dollárnyi céltartalékot képzett a várt 4 milliárd dollárral szemben, azt követően, hogy az első félévben ennek mértéke 15 milliárd dollár volt. A kereskedési bevételek 4,7 milliárd dollárt tettek ki a várt 4,5 milliárd dollárral szemben. A sajáttőke arányos megtérülés 6,7% lett. Az árfolyam stagnálást mutat piacnyitás után.

2,7 milliárd dolláros árbevételt ért el a Delta Airlines a harmadik negyedévben a várt 3,1 milliárd dollárral szemben, amin 3,30 dolláros egy részvényre jutó veszteséget ért el a várt 2,97 dolláros veszteséggel szemben. A negyedévben 3,1 milliárd dollár értékben könyvelt el a cég restrukturálási költségeket, miután 18 ezer alkalmazott élt a nekik felkínált önkéntes távozási csomaggal. A harmadik negyedévben csupán 41%-os kapacitáskihasználtsággal futott a cég a várt 50%-kal szemben. Szeptemberben napi 18 millió dollárnyi készpénzt égetett el a cég. A gyenge számok mellett a cég azt is bejelentette, hogy 2022-ig bezárólag 5 milliárd dollár értékű repülőgép-megrendeléseket halaszt el, ami főként az Airbus-nak rossz hír. A hírekre az árfolyam 2%-kal esik piacnyitás után.

21,1 milliárd dolláros árbevételt ért a Johnson & Johnson a harmadik negyedévben a várt 20,2 milliárd dollárral szemben, amin 2,20 dolláros EPS-t ért el a várt 1,98 dollárral szemben. A vártnál jobb bevételi számok mögött főként az orvosi eszközök közel 6,2 milliárd dolláros eladása állt a várt 5,4 milliárd dollárral szemben. Ennek ellenére 2%-kal esik piacnyitás után az árfolyam, miután tegnap napvilágot látott, hogy a vállalat harmadik fázisú kísérleteit egyelőre fel kellett függeszteni a koronavírus elleni vakcina terén.

A vártnak megfelelően 1,4%-kal nőttek a fogyasztói árak az USA-ban év/év alapon az előző havi 1,3% után. A maginfláció is a vártnak megfelelően 1,7%-kal nőtt.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben