Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Nokia előzetes számai meghaladták a várakozásokat - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. január 11.   09:57

A Banco Santander brazil leányvállalatának árfolyama 5 hónapos csúcsra emelkedett. Egy spekuláció szerint a spanyol bank megválhat a brazil bankban lévő részesedésétől. Újságértesülések szerint a Banco Bradesco vásárolhatja meg a Santander Brazil-t, de a hírt követően nem sokkal azt mondták az újságnál, hogy tévedés történt. Ráadásul mindkét fél...


A Banco Santander brazil leányvállalatának árfolyama 5 hónapos csúcsra emelkedett. Egy spekuláció szerint a spanyol bank megválhat a brazil bankban lévő részesedésétől. Újságértesülések szerint a Banco Bradesco vásárolhatja meg a Santander Brazil-t, de a hírt követően nem sokkal azt mondták az újságnál, hogy tévedés történt. Ráadásul mindkét fél közleményben cáfolta a hírt. Hasonló spekuláció tavaly májusban látott először napvilágot.
A Bayer megnyitotta első, Polymer Development & Technology Cenrter nevű kutatóbázisát Dél- Koreában. A kutatóbázis elsősorban a gépjármű és IT ipar számára fog fejlesztéseket végrehajtani. A fókusz a polikarbonátból készült anyagokon van. A hír pozitív, de nincs jelentős árfolyamozgató hatása.
A BMW új értékesítési rekordot állított fel Amerika után a globális piacokon is. Az év során összesen 1,54 millió gépkocsit értékesítettek, ami csaknem 12%-os növekedést jelent. Csoportszinten összesen 1,85 millió gépkocsit értékesítettek, ami a BMW eladásain túl magába foglalja többek között a Mini és a Rolls- Royce értékesítéseit is. Csoportszinten 10,65-os növekedés volt látható. Ha csak a decemberi adatokat hasonlítjuk össze az egy évvel korábbi értékekkel, akkor a csoport esetében 14,8%-os, míg a BMW márka esetében 18,8%-os növekedés volt látható. Kiugróan jól teljesített a BMW motorroad részleg, ami 43,45-os növekedést tudott felmutatni, azonban ez mindössze 6.069 darabos eladást jelent. A régiós bontásból kiderül, hogy a BMW csoport növekedése Ázsiában volt a legnagyobb (31,6%), Amerikában is kétszámjegyű, miközben Európában marginális, mindössze 0,8%. A legnagyobb piacnak azonban továbbra is Európa számít. Ázsiának sikerült feljönnie a második legfontosabb piacnak, ugyanis sikerült megelőznie az amerikai piacot.
Egy évtized után ismét fizethet osztalékot a Commerzbank lengyel leánya, a BRE Bank. A növekvő hitelezésnek köszönhetően rekord közeli nyereséget várnak a negyedik legnagyobb lengyel banktól, ráadásul a profit közel 50%-át fizetheti ki osztalékként.
A 473 megawattos svéd nukleáris reaktort január 15-én szerette volna elindítani az E.ON, de ezt ismét el kell halasztani. A legrégebbi, 1972 óra üzemelő svéd reaktort 2011 októberében kellett leállítani, és a legfrissebb hírek szerint úgy néz ki, hogy március előtt nem fogják tudni elindítani a reaktort.
A Fiat már korábban bejelentette, hogy Indiában tervez jelentősebb növekedést az elkövetkező években. Most ezzel a projekttel kapcsolatos konkrét bejelentéseket is tettek, ugyanis 100 új értékesítő szalont hoznak létre az ázsiai országban az idei év során. 35 értékesítési ponttal kapcsolatban már alá is írták a megállapodást.
A Fiat-hoz tartozó Chrysler Jeep márkanéven új modellek kifejlesztését kezdik meg, melyeket főleg az amerikai piacra szánnak majd. A modellek kifejlesztésre 3 milliárd dollárt fordítanak majd. A tervek szerint 2016-ra legalább hat modellt szeretnének majd gyártani a jelenlegi néggyel szemben. Az elképzelések szerint a modellek egy részét Fiat alapokra építik.
Sajtóértesülések szerint a Lufthansa kiterjesztené együttműködését a Turkish Airlines-zal a közel-keleti régióra közös járatok formájában. A hír nem újdonság, a két cég már jó ideje szoros együttműködést folytat, pl. közösen üzemeltetik a Sun Express nevű járatokat. Ezeket a repülőket törökországi utazásainkból jól ismerhetjük. A hírnek nincs számottevő hatása.
Nagyot emelkedett tegnap a Nokia árfolyama, miután az előzetesen közzétett negyedéves számok meghaladták a várakozásokat és ismételten pozitív eredményt termelhet a cég, szemben azzal, hogy a várakozások szerint a negyedévben még veszteséges lesz a vállalat. A vállalat operatív szintű eredményhányada 0 és +2% között lehet szemben a korábbi -10% és -2% közötti várakozásokkal. Az árbevétel pedig 3,9 milliárd euró körül alakulhat. A várakozásoknál lényegesen jobban alakult a Nokia Siemens Network teljesítménye is. A várt 8% körüli sáv helyett 13%-15% között lehet a cég operatív eredményhányada, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy az értékesítés a magasabb profittartalommal rendelkező termékek és régiók irányába tolódott el. A tényleges negyedik negyedéves eredményét január 24-én, a BÉTa vállalatok közül másodikként fogja közzétenni a finn cég.
A negyedik negyedévben összesen 86,3 millió készüléket értékesített a Nokia, melyek közül 4,4 millió volt Lumia típusú, ami a finn gyártó legjelentősebb okostelefon kategóriáját takarja. A Lumia negyedéves eredménye negyedév/negyedév alapon 52%-kal emelkedett, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az új 920-as készülék értékesítése ebben a negyedévben kezdődött el.
A Total az év vége felé kezdheti meg palagáz kutatásait Dániában, nyilatkozta Christophe de Margerie, a cég vezérigazgatója. A Total lassítja texasi beruházásait (Barnett mező) a kitermelési költségeket sem fedező alacsony gázárak miatt. Ugyanakkor az olyan mezőkön, ahol jelentős kondenzátum is van, mint például az Ohiói Utica mezőn, ott folytatja a beruházásokat. A hírnek nincs jelentős árfolyamhatása.
Unicredit: Az olasz bankokban elhelyezett betétek 6,6%-kal nőttek novemberben a tavalyi évhez képest, így már 10 egymást követő hónapja látható bővülés. A rossz hitelek állománya 16,7%-kal emelkedett novemberben az olasz jegybank adatai szerint.
A Kepler Capital vételről tartásra minősítette le az Unicredit részvényeit, a célárfolyam 4,4 euró.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben