Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Bayer mégsem adja el diabétesz egységét - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. január 9.   10:16

A Nomura 11,5-ről 12 euróra emelete az ArcelorMittal-ra megfogalmazott célárfolyamát. Az ok az, hogy a Nomura magasabb vasérc árakat vár idénre, mint korábban.


A Nomura 11,5-ről 12 euróra emelete az ArcelorMittal-ra megfogalmazott célárfolyamát. Az ok az, hogy a Nomura magasabb vasérc árakat vár idénre, mint korábban.
Az ArcelorMittal január 20-án indítja újra a termelést a nyugat-franciaországi Dunkerque-ben levő öntödéjében. Mint emlékszünk, ez a francia kormány „hathatós” közbenjárásának köszönhető.
A BofA-Merrill Lynch elemzője semlegesről alulteljesítőre minősítette le az Axa papírjait.
A Banco Santander brazil részlegét eladásról semlegesre minősítette fel a Banco BTG.
A Bayer meggondolta magát, s most már nem akarja eladni diabétesz egységét, mondta a Bayer Healthcare egység vezérigazgatója, Jörg Reinhardt. A vezér elmondta, hogy különböző opciókat is megvizsgáltak, s ebből az jött ki, hogy az a legjobb, ha az egység tulajdonosa a Bayer marad.
A Bayer egyik leányvállalata megállapodást írt alá a mikrobiológiai növényvédelemmel foglalkozó Prophyta nevű német társasággal annak felvásárlásáról. A felvásárlással a Bayer főként növénynemesítéssel foglalkozó CropScience részlege tovább bővíti portfolióját, és segíti a céget abban, hogy piacvezetővé váljon például a vetőmagok területén és innovatív növényvédelmi megoldásokkal jelenjen meg a piacon. A tranzakció heteken belül lezárulhat, de a pénzügyi részletek egyelőre nem ismertek. Az akvizíció nemcsak az amúgy is sikeres zöldség és gyümölcs termesztéssel kapcsolatos kutatásokat erősíti, de a szabadalmaztatott szilárd fázisú fermentációval és az élő gomba spórák kialakításával kapcsolatos szakértelem segítheti a céget, hogy újabb innovatív megoldásokkal jelenjen meg a piacon.
2012-ben 40%-kal 326.444 darabra bővült a BMW csoport kínai értékesítése. A decemberi eladások még ennél is erősebbek voltak, több mint 70%-kal tudott bővülni a BMW.
BMW, Daimler, Fiat: Nyugat-Európában 8,2%-kal zuhantak a gépjármű értékesítések 2012-ben az előző évhez viszonyítva, így összesen 11,8 millió darab autó talált gazdára. A második félévben tovább gyengült az autópiac, és a 2013-as év is nehéznek ígérkezik. Idénre további 3,2%-kal, 11,4 millió darabra eshetnek vissza az értékesítések.
Az IFR Awards nyertese a BNP Paribas lett, amely elnyerte az „Év bankja 2012” címet.
Csehország második legnagyobb közműszolgáltatója, az Energeticky & Prumyslovy Holding azt jelentette be, hogy napokon belül egy szlovák közművállalat 49%-át fogja megvásárolni az E.ON és GDF Suez cégektől. Az EP Holdingnak cseh, német, lengyel érdekeltségei is vannak, és most a szlovák Slovensky Plynarensky Priemysel AS egy részét is megvásárolhatja. Az árat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A tranzakciót a szlovák kormánynak is jóvá kell hagynia, aki az ország meghatározó gázipari vállalatának, az SPP-nek 51%-os tulajdonosa. Az E.ON a részesedést a működési költségek és az eladósodottság csökkentése miatt adja el. Eddig már több mint 14 milliárd eurónyi eszközt értékesített a társaság.
A The Economic Times arról számolt be, hogy a Nokia indiai kirendeltségét lerohanta a helyi adóhatóság 20 fős akciócsoportja. A hatóságok 547 millió dollárt keresnek a cégen, ami részvényenként 11 centet jelent, de az árfolyam ennél nagyobb mértékben, mintegy 17 centet, azaz 6 százalákot zuhant. Különben nem a Nokia az egyetlen, akit vegzál a hatóság, hanem más cégekkel is hadilábon áll (pl. Vodafone). A Nokia elmondta, hogy 1995 óta van Indiában és mindig betartotta a törvényeket és együttműködött az adóhatóságokkal.
A tajvani TPK Touch Solutions beperelte a Nokia-át szabadalmi jogok bitorlása miatt. Részletek egyelőre nem ismertek, de valószínűsítjük, hogy nem jelentős a dolog. A TPK több más céget is beperelt. A per úgy tűnik, hogy a Nokia 610-hez köthető.
Cseh újsághír szerint a milliárdos Petr Kellner által irányított PPF csoport gondolkozik a legnagyobb cseh telekommunikációs cég, a Telefonica cseh leányvállalatának felvásárlásán.
Az UBS bank a top részvényei közé választotta az Intesa és az Unicredit részvényeit. Ugyanakkor az eredményvárakozásokat 9 százalékkal csökkentették, s megjegyezték, hogy a makrogazdasági környezet még veszélyt jelenthet a cégekre nézve.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben