• Elemzőink naponta összegyűjtik a legfontosabb piaci eseményeket

Gyorskeresés
ERSTE MULTI ASSET DIVERSIFIED ALAPOK ALAPJA
ISIN: HU0000722301
1.1507 HUF
Árfolyam dátuma: 2021.04.15.
Alapkezelő Erste Alapkezelő Zrt.
ISIN HU0000722301
Befektetési politika Kiegyensúlyozott vegyes alap
Kategória Vegyes, Alapok alapja
Kockázat Közepes
Időtáv Középtáv
Földrajzi kitettség Globál
Ágazat -
Alap devizaneme HUF
Nettó eszközérték 5 756 160 457 HUF
Indulás 2019.07.01.
Elszámolás Vétel: T+2; Eladás: T+5
További információk kérése Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Bemutatás és letölthető dokumentumok
Az Alap célja, hogy hosszú távon államkötvény hozamokat meghaladó
tőkenövekedést biztosítson befektetői számára. A kockázatok
porlasztása érdekében befektetéseit széleskörűen megosztja különböző
eszközosztályok, alacsonyabb és magasabb kockázatú befektetési alapok
között. Jellemző portfólió: EGT-állam vagy OECD tagállam által kibocsátott állampapírok, hazai államkötvények, hazai és nemzetközi alapok, részvények
Kiemelt tartalmunk

Nukleáris forradalom áll a küszöbön?

Az elmúlt napokban több érdekes írás is napvilágot látott a Bill Gates által is támogatott TerraPower nevű cégről, mely forradalmasíthatja a nukleáris technológiát. Az utazó hullám reaktor (angolul TWR - travelling wave reactor) jelentős előnyökkel bír a mostani nukleáris technológiával szemben, többek között nem kell dúsított uránt használni, és a tervezett 40-60 éves élettartam során sem kell cserélni a fűtőelemeket újrahasznosítás céljából. Emellett a cég dolgozik a nátriumos hűtésen, ami lényesen biztonságosabb, mint a nagy nyomás alatti vízhűtés. Egy olvasztott sóval (molten salt) összekapcsolt energiatároló pedig szabályozhatóvá teszi az áramtermelést, ami különösen alkalmassá teszi a berendezést, hogy a reggeli és esti fogyasztási csúcsot is ki tudja elégíteni. A TerraPower előre gyártott erőművek leszállításában gondolkodik, ami az ismételt gyártásnak köszönhetően jelentősen csökkenteni tudja a nukleáris energia költségét és növeli a biztonságot. Összességében elmondható, hogy a nukleáris energia forradalma törhet ki, ha ezek az elképzelések megvalósulnak, amire a TerraPower jó esélyt lát.

A tartalom olvasásához be kell jelentkeznie.
Ha nincs még fiókja, regisztráljon most
Az Erste Market "Befektetési Alapok" aloldalain megjelenített adatokkal kapcsolatban a Hozam Plaza (www.hozamplaza.hu) Jogi Nyilatkozata irányadó.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a website-on található adatok (kiemelten az árfolyamadatok), információk és dokumentumok nem minősülnek hiteles forrásnak, a website-on közzétettek alapján a Társasággal szemben igény nem érvényesíthető, azokért a Társaság felelősséget nem vállal. Hitelesnek minősíthető információk forrása tekintetében érdeklődjön Társaságunk központi ügyfélszolgálatánál!