• Elemzőink naponta összegyűjtik a legfontosabb piaci eseményeket

Gyorskeresés
Erste Megtakarítási Alapok Alapja
ISIN: HU0000704507
1.5423 HUF
Árfolyam dátuma: 2021.04.15.
Alapkezelő Erste Alapkezelő Zrt.
ISIN HU0000704507
Befektetési politika Kiegyensúlyozott vegyes alap
Kategória Vegyes
Kockázat Alacsony
Időtáv Rövidtáv
Földrajzi kitettség Hazai
Ágazat Nem besorolt
Alap devizaneme HUF
Nettó eszközérték 14 994 824 826 HUF
Indulás 2006.08.01.
Elszámolás Vétel: T+1 nap, Visszaváltás: T+5 nap
További információk kérése Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Bemutatás és letölthető dokumentumok
Az alap célja optimalizált portfólió kialakítása alacsony és mérsékelt kockázatú eszközökből, melyet a piaci körülményeknek megfelelően aktívan kezelünk. Jellemző portfólió: pénzpiaci, kötvény és ingatlan alapok. Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: 1-2 év.
Kiemelt tartalmunk

Nukleáris forradalom áll a küszöbön?

Az elmúlt napokban több érdekes írás is napvilágot látott a Bill Gates által is támogatott TerraPower nevű cégről, mely forradalmasíthatja a nukleáris technológiát. Az utazó hullám reaktor (angolul TWR - travelling wave reactor) jelentős előnyökkel bír a mostani nukleáris technológiával szemben, többek között nem kell dúsított uránt használni, és a tervezett 40-60 éves élettartam során sem kell cserélni a fűtőelemeket újrahasznosítás céljából. Emellett a cég dolgozik a nátriumos hűtésen, ami lényesen biztonságosabb, mint a nagy nyomás alatti vízhűtés. Egy olvasztott sóval (molten salt) összekapcsolt energiatároló pedig szabályozhatóvá teszi az áramtermelést, ami különösen alkalmassá teszi a berendezést, hogy a reggeli és esti fogyasztási csúcsot is ki tudja elégíteni. A TerraPower előre gyártott erőművek leszállításában gondolkodik, ami az ismételt gyártásnak köszönhetően jelentősen csökkenteni tudja a nukleáris energia költségét és növeli a biztonságot. Összességében elmondható, hogy a nukleáris energia forradalma törhet ki, ha ezek az elképzelések megvalósulnak, amire a TerraPower jó esélyt lát.

A tartalom olvasásához be kell jelentkeznie.
Ha nincs még fiókja, regisztráljon most
Az Erste Market "Befektetési Alapok" aloldalain megjelenített adatokkal kapcsolatban a Hozam Plaza (www.hozamplaza.hu) Jogi Nyilatkozata irányadó.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a website-on található adatok (kiemelten az árfolyamadatok), információk és dokumentumok nem minősülnek hiteles forrásnak, a website-on közzétettek alapján a Társasággal szemben igény nem érvényesíthető, azokért a Társaság felelősséget nem vállal. Hitelesnek minősíthető információk forrása tekintetében érdeklődjön Társaságunk központi ügyfélszolgálatánál!