Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Akár 10 milliárd dolláros büntetést is fizethet a BNP Paribas - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2014. május 30.   09:41

A Bayer főleg máj- és veserák kezelésére szolgáló Nexavar készítményét az európai hatóságok jóváhagyták a pajzsmirigyrák kezelésére is. Globálisan körülbelül évi 300 ezer új beteget regisztrálnak pajzsmirigyrákkal, akik közül évente 40 ezren sajnálatos módon bele is halnak a betegségbe. Ugyanakkor ez lényegesen kevesebb, mint például a tüdőrák esetében az...


A Bayer főleg máj- és veserák kezelésére szolgáló Nexavar készítményét az európai hatóságok jóváhagyták a pajzsmirigyrák kezelésére is. Globálisan körülbelül évi 300 ezer új beteget regisztrálnak pajzsmirigyrákkal, akik közül évente 40 ezren sajnálatos módon bele is halnak a betegségbe. Ugyanakkor ez lényegesen kevesebb, mint például a tüdőrák esetében az évi 1,1 millió haláleset, vagyis egy relatíve ritkább rákfajtáról van szó. A jóváhagyás mindenképpen pozitív, ami támogathatja az árfolyam további emelkedését.
A Deutsche Bank vételi javaslat megfogalmazása mellett a korábbi 110 euróról 125 euróra növelte a Bayer célárát, aminek fő oka, hogy a vérhígító Xareltotól várt árbevételi csúcsot évi 9,5 milliárd dollár fölé emelte.
A legfrissebb hírek szerint akár 10 milliárd dolláros büntetést is fizethet a BNP Paribas az amerikai államnak a korábbi (Irán, Szudán és Kuba elleni) szankciók megszegése miatt. Korábban még csak 5 milliárd dollár fölötti összegről beszéltek, így a hír mindenképpen negatív a francia bankóriásra nézve, ami akár jelentősebb árfolyamesést is okozhat a mai kereskedésben. Az 5 milliárd dolláros különbség a korábbi alsó limithez képest 3,67 milliárd eurót, vagyis részvényenként csaknem 3 eurós, azaz 5,6%-os esést is okozhat. A negatív hírre gyorsan reagált a Citi, és a BNP Paribas-t levette a leginkább figyelt európai részvények listájáról.
Az E.ON és a katari RasGas középtávú flexibilis szerződést kötött LNG, azaz cseppfolyósított földgáz szállítására. A megállapodás értelmében Katarból fognak LNG-t szállítani London közelébe. A 3 éves szerződés keretében kb. 2 milliárd köbméter földgáz szállítására kerülhet sor. A közel-keleti fölgáz beszerzési lehetőségnek elsősorban diverzifikációs, vagyis energiafüggőség csökkentési okból lehet jelentősége. Bár pénzügyi részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de feltételezhetően meglehetősen drága beszerzési forrásnak minősülhet, így kérdéses, hogy a gyakorlatban mennyire fogják kihasználni ezt a lehetőséget.
A Siemens vezérigazgatója, JoeKaeser azt mondta tegnap az elemzők és a befektetők részére tartott web konferencián, hogy legalább 11.600 munkahelyet szeretnének megszüntetni, amitől 1 milliárd eurós megtakarítást remélnek 2016 végéig. Az alkalmazottak egy részét azonban megtartja a társaság, csak más munkakörben foglalkoztatja majd őket. A vezérigazgató szerint a Siemens már túl sok felvásárlást hajtott végre az egészségügyi szektorban, ezért a jövőben több olyan üzletet szeretnének kötni, ami más szektorhoz köthető, mint pl. a Rolls-Royce Energy felvásárlása.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben