Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Növelné az EU-val szembeni importvámjait az USA

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. június 24.   16:18

1-1,5% közötti csökkenést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek piacnyitást követően. Új európai uniós és brit importokra vethet ki vámot az USA, illetve emelhet a már érvényben lévő importvámokon. Mindez az USA EU-val kapcsolatos vitájához...

1-1,5% közötti csökkenést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek piacnyitást követően.

Új európai uniós és brit importokra vethet ki vámot az USA, illetve emelhet a már érvényben lévő importvámokon. Mindez az USA EU-val kapcsolatos vitájához kapcsolódik az Airbus és a Boeing körül, ahol állami támogatások jogosságán vitáznak a felek. A mostani lépésről az Amerikai Kereskedelmi Hivatal adott ki közleményt, amit egy konzultációs időszak követ június 26-áig. Az intézkedés 3,1 milliárd dollárnyi importárut érinthet, többek között luxuscikkeket a ruhaiparból és alkoholos italokat is. A Kereskedelmi Világszervezet tavaly 7,5 milliárd dollár értékben engedélyezte az USA-nak, hogy importvámokat vessen ki EU-s termékekre az Airbus tiltott állami finanszírozása miatt. Ennek a keretnek jelenleg kevesebb, mint a felével él az Egyesült Államok, így erre a lépésre van még tér.

Az áprilisban várt 3%-kal szemben 4,9%-os globális GDP visszaesést vár idénre az IMF friss előrejelzése szerint, míg 2021-es 5,8%-os növekedési előrejelzését 5,4%-ra csökkentette. A kilátások lerontását részben a vártnál komolyabb kínálati sokkal, részben pedig a koronavírus további terjedésével indokolta a szervezet.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben