Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább élénkül a belső kereslet Kínában

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. május 22.   16:04

0,5% körüli mínusszal kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést. Felülmúlta a várakozásokat az Alibaba a gazdasági negyedik negyedévében, miután 114,3 milliárd jüanos árbevételt ért el (+22% év/év) a várt 107...

0,5% körüli mínusszal kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést.

Felülmúlta a várakozásokat az Alibaba a gazdasági negyedik negyedévében, miután 114,3 milliárd jüanos árbevételt ért el (+22% év/év) a várt 107 milliárd jüannal szemben. Ezen 25,4 milliárd jüanos tisztított EBITDA-t ért el a várt 22 milliárd jüannal szemben. A most kezdődött gazdasági évre 650 milliárd jüan feletti árbevételt vár a cég, miközben a konszenzus 658 milliárddollárt várt ezelőtt. Ez 27,5%-os növekedésnek felelne meg az előző évi 35% után. A felhőalapú szolgáltatásokból származó árbevétel 12,2 milliárd jüant tett ki, ami 58%-os növekedés év/év alapon az előző negyedévi 62%-ot követően. Március óta a menedzsment stabil talpraállást tapasztal a gazdaságban, ami májusban is folytatódott eddig. Ez arra utal, hogy tovább folytatódtak a koronavírust követő pozitívabb tendenciák a kínai gazdaságban. Az amerikai tőzsdei jelenléttel kapcsolatban nincs félnivalója a cégnek, ugyanis 2014 óta az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet követelményeinek megfelelően készíti el számviteli jelentéseit. A kissé konzervatív éves előrejelzésre 3%-kal esnek a részvények piacnyitást követően.

A vártnál kisebet estek a Deere bevételei a gazdasági második negyedévben. A mezőgazdasági gépeket gyártó vállalat árbevétele 8,2 milliárd dollárt tett ki a várt 7,7 milliárd dollárral szemben, ami így 20%-os visszaesés év/év alapon. Az egy részvényre jutó tisztított profit 2,11 dollár lett a várt 1,62 dollárral szemben, ami a hatékony költségcsökkentéseknek is köszönhető volt. Ritkán látható módon a vállalat máris adott új előrejelzést a 2020-as gazdasági évre, azt követően, hogy még márciusban visszavonta azt. Ez 1,6-2 milliárd dolláros profitban nyilvánul meg a konszenzus által várt 2,1 milliárd dollárral szemben. Tavaly 3,2 milliárd dolláros profitot ért el a cég.

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben