Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Thyssenkrupp idén felezte üzemi eredményét - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. december 12.   10:05

A BMW-t tartásról vételre minősítették az M.M. Warburg elemzői, a célár 84 euró.


A BMW-t tartásról vételre minősítették az M.M. Warburg elemzői, a célár 84 euró.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
A Deutsche Bank Oroszországban a vagyonosabb ügyfelek irányába tervez nyitni, akik akik igénylik a magas színvonalú, multinacionális bankok által nyújtott szolgáltatást.
A Deutsche Bank bejelentette, hogy svájci vagyonkezelő leányvállalatát még 2013-ban teljesen be fogja olvasztani és a szükséges létszámleépítéseket végre fogja hajtani.
A Lufthansa utasainak száma az előző év azonos időszakához képest 1,3%-os csökkenést mutatott novemberben. A visszaesett kereslethez igazodva a légitársaság csökkentette járatainak számát.
Megérkezett a Nokia, új olcsó okostelefonja is. A Lumia 620-as a nagytestvérekhez hasonlóan már Windows Phone 8-as operációs rendszert használ, ugyanakkor lényegesen olcsóbb, mint a Lumia 820-as vagy 920-as készülék. A telefon kártyafüggetlen ára 249 dollár, ami lényegesen olcsóbb, mint a 820-as vagy a 920-as készülék ára.
A Nokia már fogadja az előrendeléseket Kínában a Lumia 820-as és 920-as készülékekre is. A finn telefongyártó óriási piacot próbál megcélozni a telefonjaival. A mostani hírnek egyelőre nincs komolyabb árfolyamhatása, viszont érdemes lesz figyelni az értékesítések alakulását, ugyanis a kedvező értékesítési adatoknak akár jelentős árfolyamhatása is lehet.
A térképszoftverének fejlesztésén dolgozik a Nokia. A társaság jelenleg 3D-s térkép megalkotását tűzte ki célul, melynek érdekében kamerával felszerelt autókat indított útjára. A navigáció fejlesztése azért fontos a mobiltelefon gyártók számára, mivel ez a telefonok felhasználásának egyik leggyakoribb módja, vagyis ezzel az alkalmazással találkoznak legtöbbször a felhasználók. A jelenlegi trendek abba az irányba mennek, hogy a forgalmat is képes legyen a szoftver jelezni, ehhez viszont arra van szükség, hogy minél több ember alkalmazza ugyanazt a szoftvert, vagyis a következő ütemű fejlesztésekkel azok a gyártók lehetnek sikeresek, akiknek már most is széles körben használják az alkalmazását.
A Siemens 2015-ig 8%-al fogja csökkenteni az energiatermelés, továbbítás és elosztás szektorban a dolgozók létszámát. Az egységben 23.500-an dolgoznak jelenleg, a leépítésekre költségcsökkentés miatt van szükség.
A Siemens tervei szerint a villamos áram továbbításával foglalkozó üzletága 2013-ra ismételten nyereséget termelhet. Az energiaszektorban elért profithányad nagyságát 2014-re 12%-ra növelné. A Siemens várakozásai szerint a villamos áram termeléséhez szükséges eszközök piaca évi 6%-kal, míg a továbbítással foglakkozó eszközök piaca 4%-kal növekedhet éves szinten.
A Thyssenkrupp vezérigazgatója szerint a 4,7 milliárd eurós leírást követően a Steel Amerika értékesítése a legjobb úton halad, s jövő év végére le is zárulhat. Különben a cég idén felezte a tisztított üzemi eredményét, a nettó profit pedig kis, 194 millió euró veszteségbe fordult a tavalyi 2,17 milliárd euró nyereség után. A negyedéves egy részvényre jutó veszteség 8,6 euró lett a várt 1,3 euró nyerséggel szemben. A részvény először csökkent a hírek hallatán, majd hatalmas emelkedésbe kezdett, s így 9 százalékkal zárt feljebb a napi minimumhoz képest, amely az elmúlt négy hónap legnagyobb emelkedése. Ráadásul például a JPMorgan elemzője szerint a gyenge peridusban, azaz most vásárolni kell a részvényt, mert a rossz híreket követően jó hírek fognak jönni (a dolgok természetéből adódóan), na meg, azért mert eladják az amerikai érdekeltséget.
Az elemzők nem sokat vártak a Thyssenkrupp gyorsjelentésének megjelenése után, gyorsan változtattak a korábbi célárakon.
- A Jefferies tartásról vételre minősítette a céget, a 12 hónapos célárat 17,5 euróról 21 euróra emelte.
- A Deutsche Bank 18 eurót határoz meg célárként, tartásra minősítve a papírt. Szerintük a Steel Americát 2,5-3 milliárd eurós áron lehetne értékesíteni.
- A JPMorgan felülsúlyozásra minősíti a céget, a célár 17 euró, további gyengülés esetén vételre adnak ajánlást.
- A Credit Suisse értékelése alapján a célár 25 euró, a minősítés semleges.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben