Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem fizet osztalékot a Thyssenkrupp - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. december 11.   09:52

Habár a Bayer nem oly rég azt mondta, hogy a diabétesz üzletágát (a Contour nevű vércukorszint monitorozó üzletét) nem adná el, ennek ellenére a piac továbbra is azon spekulál, hogy a Sanofi 1,5 milliárd euróért megvenné. Az üzletág tavaly 640 millió euró árbevételt ért el, vagyis a vételár az árbevétel kétszeres e lehetne, amely igen attraktívnak...


Habár a Bayer nem oly rég azt mondta, hogy a diabétesz üzletágát (a Contour nevű vércukorszint monitorozó üzletét) nem adná el, ennek ellenére a piac továbbra is azon spekulál, hogy a Sanofi 1,5 milliárd euróért megvenné. Az üzletág tavaly 640 millió euró árbevételt ért el, vagyis a vételár az árbevétel kétszeres e lehetne, amely igen attraktívnak mondható. A hír pozitív, de nincs jelentős hatással az árfolyamra.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
A Merrill Lynch elemzője 2013-ra is beválogatta a Bayer-t a legkedveltebb gyógyszergyártó részvények közé. A brókerház alapvetően a strukturális növekedési potenciált szereti a cégben.
A BMW eladásai éves alapon 26%-kal bővültek novemberben, ami 145.450 darab eladott járművet jelent. Idén 1,39 millió járművet értékesített a BMW csoport, ami 11%-os növekedést jelent, tehát továbbra is dinamikusan bővülnek az eladások.
A Goldman Sachs vételre ajánlja a BNP Paribas részvényeit, s a célárfolyamot is megemelte a korábbi 52-ről 58 euróra. Az indok a stabil és jó minőségű „konzervatív” mérleg és a jövedelemtermelő képesség növelési potenciál.
A Daimler bejelentette, hogy nagyobb támogatást biztosít a michigani gyárának, miután Barack Obama látogatást tett a létesítményben. A Fehér Ház szerint a befektetés több mint 100 millió dollár értékű lesz, és ezzel a Daimler detroiti gyára lesz az első számú nehézgépjármű létesítmény a kontinensen, mely az összes alkatrészt saját maga tudja előállítani.
Az E.ON a nagy energiaszolgáltatók közül utolsóként emelte a téli tarifáit Angliában. Január 18-tól 8,7%- kal emelkednek az üzemanyagárak, a villanyáram 7,7%-kal, a gáz pedig 9,4%-kal. A többi energiatermelő is 6-10% közötti áremelést fog bevezetni. Szakértők szerint átlagosan 1.400 font lesz az emelés után az ügyfelek éves számlája.
Elbocsátásokat tervez a Fiat a lengyel gyárában, 1.500 főt tenne utcára. A lengyel kormány tárgyalásokat kezd az autógyártóval.
A Fiat 2015-ben már 50.000 Maserati luxusautót szeretne értékesíteni. Ez nem lesz egyszerű a mostani számokat látva, mert idén 9 millió dollár lehet a veszteség, és az első három negyedévben 4.700 darab járművet értékesített az autógyártó. 2013-ban már 13.000 autót terveznek eladni, és 2014-tól már SUV- okat is fognak gyártani. A cég új Quattroporte modelljét januártól lehet majd kapni.
A Gazprom és a Linde hélium üzemet szándékozik építeni a Chayanda gázmezőn 2018-ig. A gázmezőn kitermelt héliumot választaná le a Linde és adná el távol-keleti partnereinek. A hír pozitív, de egyelőre nincs árfolyamhatása.
Egy ügyvezetőségi tag, Michael Suess 2.932 darab Siemens részvényt adott el 80,61 eurós árfolyamon.
A Cisco és a Telefonica Global Solutions megállapodtak, hogy a Cisco fogja fejleszteni a telefontársaság új generációs IP hálózatát. Az új rendszer támogatni fogja az új és jövőbeni bevételt generáló szolgáltatásokat.
A Commerzbank felvette követési listájára a Telefonica német leányvállalatát. Vételre minősítette a papírt, a 6 hónapra előrevetített célár 7 euró.
A Thyssenkrupp tegnap bejelentette, hogy 4,7 milliárd dolláros leírást hajt végre az amerikai leányánál, és emiatt nem fognak osztalékot fizetni. Az acélipari cégnek a második veszteséges éve lesz, az osztalék tavaly még 45 cent volt, de ezt most eltörlik, egyébként 2000 óra folyamatosan fizetett osztalékot a társaság.
Az Unicredit (annak ellenére, hogy aggódnak Olaszország miatt a befektetők) 50 millió eurónyi 5 éves kötvényt bocsátott ki ma 1,73 százalékos kuponnal. A kazah egységére pedig 570 millió dolláros ajánlatot kapott kazah magánszemélyektől. Egyelőre információ hiányában, nehéz meghatározni a részvényárfolyamra gyakorolt hatását.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben