Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó hír a Gilead-tól

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. április 29.   15:48

1,5-2% közötti emelkedéssel nyitották a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, azt követően, hogy pozitív hírek érkeztek a Gilead Sciences koronavírus elleni készítményéről. Pozitív eredményről számolt be a Gilead Sciences a mai...

1,5-2% közötti emelkedéssel nyitották a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, azt követően, hogy pozitív hírek érkeztek a Gilead Sciences koronavírus elleni készítményéről.

Pozitív eredményről számolt be a Gilead Sciences a mai napon piacnyitás előtt a koronavírus kezelését segítő remdesivir készítménnyel kapcsolatban. A vállalat azt közölte, hogy az Amerikai Allergia- és Fertőző Betegség-ügyi Intézmény pozitív eredményre jutott abban a 800 pácienst magában foglaló vizsgálatban, ahol azt tanulmányozták, hogy hatékonyabb-e a remdesivir a koronavírus kezelésében, mint az eddig használt módszerek. Pontos részletek az ezt részletező sajtótájékoztatón fognak napvilágot látni, többek között az is, hogy mennyivel lehet jobb a készítmény az eddig bevált módszereknél. Eközben folyik a vállalat saját vizsgálata is a készítménnyel kapcsolatban, amiről részletek május végén érkezhetnek. A hírekre az árfolyam 5%-kal emelkedik piacnyitás után.

Létszámleépítést fog végrehajtani a Boeing a koronavírus okozta komoly nehézségek miatt. Ennek döntő részét a kereskedelmi forgalmi repülőgépüzletág fogja viselni, az ottani alkalmazottak 15%-ának leépítésével. Ezzel együtt gyártási kapacitásai egy részét is leállítja a vállalat. Az első negyedéves eredmények nagyjából megfeleltek a várakozásnak, miután 17 milliárd dolláros árbevételen 1,70 dolláros egy részvényre jutó veszteséget ért el a cég. Ami enyhe pozitívum volt, hogy a várt 5,8 milliárd dollárral szemben „csupán” 4,7 milliárd dollárnyi készpénzt égetett el a negyedévben a cég. Az említett intézkedések segíthetnek abban, hogy átvészelje a vállalat az előtte álló nehéz negyedéveket, aminek köszönhetően az árfolyam 4%-kal emelkedik piacnyitás után.

A várt felett teljesített a Mastercard az első negyedévben, azonban a Visa-hoz hasonlóan rájuk is nehéz negyedév vár. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,83 dollár lett a várt 1,73 dollárral szemben, míg a 4 milliárd dolláros bevétel a vártnak megfelelő lett. A bevételek fontos részét kitevő határon átívelő fizetések 3%-kal estek a negyedévben, április közepén azonban már közel 50%-os visszaesés volt megfigyelhető év/év alapon. Részvényvisszavásárlási programját felfüggeszti a vállalat, osztalékkifizetését azonban továbbra is tartja.

4,8%-kal esett vissza évesített alapon az amerikai GDP az első negyedévben az első becslés alapján a várt 4%-os visszaeséssel szemben. Ez főként a belső fogyasztás 7,6%-os visszaesésének volt betudható a várt 3,6%-kal szemben.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben