Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Total az elkövetkező években mintegy 10 milliárd dollárt költhet akvizíciókra - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. december 10.   09:58

Az ArcelorMittal hamarosan közzéteszi a florange-i üzemében eszközlendő 180 millió eurós beruházási program részleteit. Várhatóan 53 millió euró az autóiparban felhasználható acéltermékekhez kerül, a fennmaradó összeget 5 éves finanszírozásra fordítják. A csomagolási részleg sem áll le várhatóan, hanem még öt évig működni fog. Viszont a basse-indre-i...


Az ArcelorMittal hamarosan közzéteszi a florange-i üzemében eszközlendő 180 millió eurós beruházási program részleteit. Várhatóan 53 millió euró az autóiparban felhasználható acéltermékekhez kerül, a fennmaradó összeget 5 éves finanszírozásra fordítják. A csomagolási részleg sem áll le várhatóan, hanem még öt évig működni fog. Viszont a basse-indre-i csomagolási egység leállítása átmeneti, a munkavállalóknak garantálják, hogy folytathatják a munkát.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
Az ArcelorMittal acéltermékei továbbra is jelentős szerepet játszanak a dél-afrikai 90 milliárd dolláros infrastruktúra programban. A cég továbbá szerződést kötött az Eskommal is, mely az ország elektromos áram igényének 95%-át állítja elő. A szerződés szerint 10 évig az ArcelorMittal szállítja az acéltermékeket az Eskom egységeinek felújítására.
A BMW, a világ vezető luxusautó gyártója, a következő évtől még nagyobb emelkedést vár az eladások és bevételek terén, főleg az amerikai és kínai piac erőteljes növekedése miatt. Friedrich Eichiner, a BMW pénzügyi vezérigazgatója rekordbevételt és eladást vár ebben az évben, hiszen november óta 10%-al nőttek az eladások, így már 1,66 millió gépjárművet értékesítettek.
A BMW kínai egységének élére új elnököt neveztek ki. A jelenlegi német vezető Karsten Engel lesz a következő év első negyedévétől a kínai leányvállalat igazgatója. Ő Cristoph Stark-ot váltja, aki nyolc évig vezette az egységet.
A BMW célárát 74 euróról 84-re emelte a Natixis, vételi ajánláson.
A BNP Paribas 59,38 millió részvény vásárlásával 2%-kal növelte részesedését a Nanjing Bankban, így jelenleg 12,68%-ot birtokol.
A Spiegel értesülései szerint a Deutsche Bank azzal vádolja egyes korábbi alkalmazottait, hogy hibásan könyveltek bizonyos tételeket és így veszteséget okoztak a banknak. Ugyanakkor a cég bejelentette, hogy csökkenti a brazíliai, mintegy 400 alkalmazottjának számát. Ez befektetési bankárok és elemzők leépítését jelenti. A lépés része annak a programnak, amely 4,5 milliárd eurót szándékozik megtakarítani 2015-ig. A bank nem közölte, hány embert érint az intézkedés. Azért hozzátesszük, hogy a leépítés valószínűleg néhány 10 millió eurónál nagyobb megtakarítást nem jelent.
Úgy tűnik, hogy hamarosan meg lesz az Euribor manipulálásával kapcsolatos vizsgálat eredménye. Nem hivatalos forrásból úgy értesült a Wall Street Journal, hogy 12 bankot vizsgáltak és úgy tűnik, hogy Barclays-sal a Credit Agricole, a Societe Generale, a HSBC és a Deutsche Bank dolgozott össze a manipulációban. Az érintett bankok egyelőre nem kommentálták a hírt.
A BofAML semlegesre minősítette vissza az E.ON-t, a célár 14 euró.
Az E.ON márciusig még biztosan megtartja az Irsching-5 gáztüzelési erőművét Németországban, közben a vezetés megoldást próbál találni a további üzemeltetésre, ugyanis a 860 megawattos több mint 2 éves generátor veszteséges a vállalat számára.
A Fiat leépítésre készül Lengyelországban, 1.500 munkahelyet fognak megszűntetni. A tervek szerint kevesebb, mint 350.000 autót fognak 2012-ben gyártani a lengyel gyárakban, és a következő évtől pedig 300.000 körülire tervezik a termelést. A vállalat a rosszul teljesítő európai autópiacon 700 millió euró veszteségre számít ebben az évben, ennek a következtében kényszerül az elbocsátásokra és a termelés visszafogására. Közben a cég indiai egységéből exportálja az alkatrészeket és a gépjárműveket.
Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója és a Chrysler elnöke 3,9 millió dollár értékben kap prémiumot az eddigi három év során elért eredményei miatt, jelentették be a Chryslernél. Marchionne kijelentette, nem szeretne kompenzációt kapni, ezért az összeget egy letéti számlára helyezik, melyet csak a távozása esetén vagy 10 év után kaphat meg.
A HSBC, a JPMorgan és a Morgan Stanley is felülsúlyozásúra minősítette a Telefonica német leányvállalatát, a célár 7,5 euró. Az UBS 7 euróban határozta meg a célárat és vételre ajánlják a papírt. A Citi is vételre minősíti, de a célár kevésbé optimista: 6,50 euró.
Közben a Csehország legnagyobb telefontársasága, a Telefonica cseh leányvállalata folyamatosan csökkenő eredményt realizál. A papír 3,1%-al esett a pénteki zárásra, és ezzel 2004 óta a legalacsonyabb értéken kereskednek a papírral. A PX indexben a Telefonica volt a legrosszabbul teljesítő, 0,6%-kal esett.
Az elemzők egy kis aggodalommal tekintenek arra, hogy a Total az elkövetkező években mintegy 10 milliárd dollárt költhet a mérlege alapján akvizíciókra. Az aggodalom oka az, hogy az utóbbi időben nem túl jól fektette be a társaság a pénzt. Például az ausztráliai folyékony gáz projektje csak 9 százalékos megtérüléssel rendelkezik, míg a mexikói-öbölbeli vagy a brazil befektetések 30 százalék fölötti megtérülési rátával rendelkeznek. Az elemzők most attól félnek, hogy a cég a kanadai olajhomok fejlesztésekbe, vagy az orosz/ausztrál földgázkitermelésbe szállna be. Mind a két (három) lehetőség nagyon alacsony megtérüléssel kecsegtet.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben