Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Leminősítették Olaszországot

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. április 29.   10:52

Soron kívül lépett a Fitch Tovább emelkedtek tegnap az európai részvényindexek: a DAX 1,3%-ot, a CAC40 1,4%-ot, a FTSE100 1,9%-ot. Soron kívül minősítette le a Fitch az olasz adósbesorolást. Az államadósság...

Soron kívül lépett a Fitch

Tovább emelkedtek tegnap az európai részvényindexek: a DAX 1,3%-ot, a CAC40 1,4%-ot, a FTSE100 1,9%-ot.


Soron kívül minősítette le a Fitch az olasz adósbesorolást. Az államadósság felülvizsgálata csak július 10-én lett volna időszerű, de úgy látták, hogy reagálniuk kell a koronavírussal összefüggésben romló hitelminőségre. Az államadósságot 1 fokozattal „BBB-„ besorolásra rontották, miközben a korábbi negatív kilátást stabilra módosították.


Megvan a spanyol és a görög újranyitási terv is. Spanyolországban a következő 8 hétben fokozatos lesz a nyitás, így július végére érhetik el a spanyol miniszterelnök által „új normálnak” nevezett szintet. Görögországban május 4-től lazítanak, első körben a kisebb boltok nyithatnak ki, május 11-től már a bevásárlóközpontok is fogadhatnak vásárlókat. A lépés a szállodák nyitásával válik majd teljessé, melyek június 1-től nyithatnak ki újra.

Alig romló cash flow a Daimlernél

A Daimler csoport ma reggel publikálta első negyedéves eredményét. A 617 millió eurós EBIT eredmény, ami 78%-kal maradt el a tavalyi szinttől nem okozott meglepetést, hiszen az előzetes eredmény már tartalmazta. Pont az előzetes eredmény miatt inkább a likviditási helyzetre koncentráltak a befektetők. A szabad készpénzáram -2,3 milliárd euró volt az első negyedévben, ami viszonylag jónak nevezhető, mindössze 14%-kal magasabb, mint a tavalyi első negyedév. A nettó likviditás 9,3 milliárd euró volt, csak marginálisan elmaradva a 10 milliárd eurós céltól. A 2020-as kilátások ez esetben sem voltak túl konkrétak, a második negyedév várhatóan veszteséges lesz, az év egészére pedig a tavalyinál gyengébb eredményt várnak, ami már jó ideje borítékolható.

A kereskedési bevétel húzta a Deutsche Bankot

Az előzetes eredmény közzétételét követően már lehetett sejteni, hogy a kereskedési bevétel hatására lehetett váratlanul nyereséges a Deutsche Bank. A ma közzétett eredmény pedig visszaigazolta ezt a várakozást. A befektetési banki bevételek 18%-kal növekedtek, a kötvény üzletág különösen jól teljesített. Az idei évben ugyanakkor összességében némileg csökkenő bevételre számítanak. Egyrészt mostanra a kereskedési aktivitás normalizálódott, másrészt a romló makro környezet növelheti a céltartalékképzést.

Nyereséges évet vár a Volkswagen

Az előzetes közzétételnek megfelelően 55,1 milliárd eurós árbevételről számolt be a Volkswagen. Az üzemi eredmény 900 millió euró, az EBIT eredmény 700 millió euró lett. A 2020-as év kilátásaival kapcsolatban a Volkswagen elmondta, hogy nyereséges évre számít, de az eredmény jelentősen vissza fog esni a tavalyi szinthez képest. Sok más vállalathoz hasonlóan a Volkswagen számára is a második negyedév lehet a legnehezebb.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben