Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Érik az újabb botrány a Deutsche Bank háza táján - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. december 7.   10:32

Meg nem nevezett források szerint az Axa, Franciaország legnagyobb biztosítója elkezdett befektetőket keresni néhány amerikai eszközére, melyek értéke becslések szerint 500 millió dollár, vagyis 385 millió euró lehet.


Meg nem nevezett források szerint az Axa, Franciaország legnagyobb biztosítója elkezdett befektetőket keresni néhány amerikai eszközére, melyek értéke becslések szerint 500 millió dollár, vagyis 385 millió euró lehet.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
Az Axa regionális igazgatója, Thomas Buberl szerint a német leányvállalat túl sokat költ kárrendezésre, és a cég a költségek ellensúlyozása érdekében növeli a vagyon- és balesetbiztosítás díjait. A leányvállalat 2012-es eredménye előreláthatóan elmarad a tavalyi 401 millió eurós működési eredményétől.
A Banco Santander megerősítette, hogy 1.000 munkavállalóját tervezi elbocsátani Brazíliában, ez az ottani munkavállalók 2%-át érinti, vagyis egy mérsékelt méretű létszámleépítésről beszélhetünk.
A BMW visszahív 30.000 darab 2009-ben gyártott X5-ös dízel sportkocsit a kormánymű meghibásodása miatt. Alacsony hőmérséklet, vagy egyéb körülmények esetén meglazulhat egy csavar, mely akár az autó kormányozhatatlanságát is eredményezheti, írja közleményében a BMW. Baleset szerencsére nem történt a meghibásodás miatt.
A Daimler fejlesztésekre szeretné használni azt az 1,66 milliárd eurót, amit a 7,5 százaléknyi EADS részvényekért kap. Fél év múlva a részvények másik felének eladásával a készpénzbevonás meghaladhatja majd a 3 milliárd eurót. Ez pedig segítheti a céget abban, hogy 2015-re elérje a tavalyi évnél 25 százalékkal magasabb, 1,6 millió darab eladott gépjárművet.
A Citi elemzője 42 eurós célárfolyammal megerősítette a Daimler-re adott vételi ajánlást arra hivatkozva, hogy az üzemi marzsok 6 százalékkal jobbak, mint 2008-ban voltak, és a cég tele van készpénzzel. Ezzel szemben a Credit Suisse elemzője szerint a Daimler a piac által várt 2,2 euró helyett 2 euróra fogja csökkenteni az idei év után kifizetendő osztalékát. Ez is 5 százalékos hozamot jelentene. Korábban a cég több vezetője is erős utalást tett arra, hogy maradhat a tavalyi 2,2 eurós osztalék (5,7 százalékos osztalékhozam!).
Érik az újabb botrány a Deutsche Bank háza táján, ugyanis egykori alkalmazottak azt nyilatkozták, hogy 12 milliárd dollár értékben nem vettek figyelembe veszteségeket, ugyanis nem szabályszerűen értékelték a pozíciókat. Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, az negatívan érintené a bankot, ugyanis ha az érintett tételek továbbra is a mérlegben szerepelhetnek, akkor részvényenként csaknem 10 eurós egyszeri veszteséget kéne leírni. Egy ekkora mértékű veszteség a vállalat tőkehelyzetét is negatívan érintené. Igaz azonban, hogy az alkalmazottak információ már néhány évesek, ezért kérdéses, hogy ez jelenleg mekkora veszteséget jelent. A Deutsche Bank természetesen cáfolta az ellene felhozott vádakat, de együtt működik az amerikai tőkefelügyelettel. A veszteségek eltitkolását az tette indokolttá, hogy a válság időszakában egy ekkora mértékű veszteség elkönyvelése olyan mértékben rontotta volna a bank tőkehelyzetét, hogy szükségessé vált volna az állami mentőöv igénybe vétele, melyet a bank mindenképpen szeretett volna elkerülni.
A Fiat a legnagyobb növekedési potenciált az indiai piacban látja. A tervek szerint piaci részesedésüket a jelenlegi 0,7%-ról 5%-ra emelnék, ráadásul ezt egy növekvő piacon szeretnék megvalósítani. 2014-ig 4 új modellt terveznek bevezetni az indiai piacon, köztük az új Linea és Punto modellt is. Jelentős növekedést várnak a szintén Fiat által tulajdonolt Jeep-től is, amellyel ismételten belépnének az indiai prémium autópiacra.
A JPMorgan újra felülsúlyozásra minősítette a Linde-t, a célár 160 euró.
Carsten Spohr, a Lufthansa igazgatótanácsának tagja közölte: a cég jövőre Aurbus A350s vagy Boeing 787s típusú repülőgépeket vehet, de egyelőre még nem született döntés a kérdésben.
A Lufthansa korábbi megállapodása szerint az iraki Mosul repülőtéren fog felújítási munkálatokat végezni, az új szerződés értelmében a Lufthansa Consulting fogja vállalni a projektek lebonyolítását. Az új megállapodásban kötelezettséget vállalnak a mosuli repülőtér marketing menedzselésére, új légitársaságokkal való megegyezésre, valamint vendéglátó és karbantartási munkálatokra is.
A Bernstein 1,2 euróra, a jelenlegi árfolyamnál 57%-kal alacsonyabbra tette a Nokia célárát, a minősítés továbbra is alulteljesítő. Szerintük a negyedik negyedévre már negatív lesz a hangulat, ugyanis az okostelefonok eladásairól szóló pozitív hírek csupán az alacsony kínálat, illetve sokszor az áron alul történő eladásokból adódnak.
A Xyo, egy applikáció kereső német cég partnerségi szerződést kötött a Nokia-val. Segítségével a felhasználók bármely Androidos vagy iOS-os alkalmazás megfelelőjét könnyedén megkereshetik Lumia telefonjaikhoz.
A Siemens 5 éves együttműködési megállapodást kötött a chilei Codelco rézbányával, amelyik a világ legnagyobb réztermelő vállalata. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, ezért az üzlet nagyságrendje sem ismert.
A Siemens számításai szerint 60 és 100 millió euró közötti veszteségre kell számítaniuk annak kapcsán, hogy nem tudják a Deutsche Bahn számára a szerződés szerinti határidőre leszállítani a megrendelt vonatokat. A kártérítés részvényenkénti hatása 7 és 11 euró cent között van.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben