Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Posco megvásárolná az ArcelorMittal kanadai leányvállalatának 15%-át - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. december 5.   10:15

Az Adidas csoporthoz tartozó Reebok 150 állást szüntet meg, mivel a leányvállalat értékesítési adatai tartósan elmaradnak a várakozásoktól, és ezért úgy látszik, hogy költségcsökkentésbe kezdenek.


Az Adidas csoporthoz tartozó Reebok 150 állást szüntet meg, mivel a leányvállalat értékesítési adatai tartósan elmaradnak a várakozásoktól, és ezért úgy látszik, hogy költségcsökkentésbe kezdenek.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
A Posco megvásárolná az ArcelorMittal kanadai leányvállalatának 15%-át. A vételár 770 millió euró lehet, ami részvényenként 50 centet jelentene, vagyis semmiképpen sem elhanyagolható nagyságú.
Az ArcelorMittal javára ítélt pénteken az amerikai feljebbviteli bíróság, mely szerint az Usibor szabadalma nem csak melegen hengerelt, de hidegen hengerelt acél melegen sajtolására is vonatkozik. A cég az autóipar számára gyárt Usibor acéltermékeket. A technológiát főleg szerkezeti és biztonsági alkatrészeknél alkalmazzák. A hír kedvező, de árfolyamhatással nem jár.
A Banco Santander megkapta a helyi hatóságok hozzájárulását, hogy létrehozza Lengyelország harmadik legnagyobb bankját. A lengyel leányt, a Zachodnit fogják összeolvasztani a Kredyt bankkal, így az új bank kombinált eszközértéke 33 milliárd dollár lesz (szeptemberi adatok szerint). A 900 fiókteleppel rendelkező új banknak 3,5 millió ügyfele lesz. Az engedélyek jóváhagyása pozitív a vállalat számára, bár várható volt, hogy nem fog versenyhatósági aggályokat felvetni az egyesülés.
A BASF erősíti jelenlétét Ázsiában és Kínában a fém fröccsöntés területén (igen már fémes és kerámia jellegű anyagokat is tudnak fröccsönteni). A BASF nem magát a fröccsöntést csinálja, hanem az ehhez szükséges speciális alapanyagot (Catamold) állítja majd elő a Tajvanon létesítendő új gyárában. 2013-től évi 5 ezer tonna lesz a termelés. A gyár azért Tajvanon épül, mert a kereslet 50 százalékát jelenleg ez a régió képviseli, sőt ez még akár 60 százalékra is nőhet az elkövetkező nyolc évben. Ráadásul Kínában, Sanghajban egy technikai támogató központot hozott létre a cég. A fém és kerámia fröccsöntési alapanyag elég szerteágazó felhasználhatósággal rendelkezik, ezek közül talán az autóipar a legfontosabb.
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes 2,9 éves kötvényt bocsátott ki 0,8 százalékos hozammal. Sőt, az érdeklődés olyan nagy volt, hogy a tervezett 750 millió euró helyett 1,4 milliárd eurónyit bocsátottak ki. A hír pozitív, de nincs jelentős árfolyamhatása.
A Fiat célárát 21%-kal 3 euróra csökkentette a BNP Paribas érdekeltségébe tartozó Exane befektetési bank.
Az Infineon lekerült a Goldman konvencionális vételi listájáról, de 7 eurós célárral továbbra is vételen van a papír.
A Lufthansa vezérigazgatója, Chrostoph Franz felhívta az osztrák leányvállalat figyelmét, hogy csupán a költségek visszaszorításával nem lehet igazi profitot termelni. A vezérigazgató szerint az AUA (a Lufthansa osztrák leányvállalata) a következő évben már pozitív üzemi eredményt fog elérni, de sok az egyszeri tétel, figyelmeztetett a vezérigazgató.
Európa ötödik legnagyobb légitársaságának, a Turkish Airlines-nak az árfolyama jelentősen emelkedett, miután bejelentették, hogy a következő évtől kiterjesztik az együttműködést a német Lufthansa-val. Elképzelhető, hogy a Lufthansa az ázsiai járatainak többségét a Turkish-sel szeretné lebonyolítani, míg ő az amerikai piacra koncentrál, egy ilyen jellegű megoldás mindkét fél számára költségmegtakarítási előnyökkel járna.
A Nokia eladta a központját az Exilionnak és egyúttal vissza is bérelte azt. A tranzakcióval 170 millió euró friss forráshoz jutott a vállalat. A technikai jellegű lépéssel javult a Nokia finanszírozási képessége. A vállalat jelenleg még kedvező finanszírozási helyzetben van, de az elmúlt negyedévekben gyorsan égette a készpénzt, ezért a mostani lépést tekinthetjük akár megelőző jellegűnek is.
A Nokia bejelentette, hogy megállapodást kötött a China Mobile-lal és még idén forgalmazni kezdik a Lumia 920-as sorozatot. A hír pozitív, hiszen egy jelentős piacon kezdődik meg az értékesítés, ugyanakkor a bejelentés nem váratlan, ugyanis már korábban is jelentek meg hírek az alakulóban lévő megállapodásról.
A Telefonica már korábban elkezdte egységes szervezetbe csoportosítani dél-amerikai operációját annak érdekében, hogy tőzsdére vihesse azt. Most már a részletek is ismertek, a Telefonica a cég 10- 15%-át fogja eladni, és ebből 6 milliárd euró bevételre számítanak, vagyis a valóságban valószínűleg közelebb lesz a 15%-hoz az értékesített részesedés. A hír pozitív, ugyanis ezáltal a spanyol telefontársaság jelentősen csökkentheti a jelenlegi magas eladósodottságát. A társaság pillanatnyilag 66 milliárd euró hitellel rendelkezik, ez 10%-kal lenne csökkenthető az IPO eredményeként.
A Shindler Unit leányvállalata, az Inventio beleegyezett, hogy ejti a pert a Thyssenkrupp Elevator ellen, mely szerint a WTC és Times Square-nél lévő liftjeik szabadalmat sértenek. A jogi csata egyébként a két legnagyobb felvonógyártó között zajlott volna. A hír pozitív a Thyssenkrupp számára, de az esetleges pozitív árfolyamhatás csak mérsékelt lehet.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben