Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mégis lehet európai mentőalap

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. április 2.   10:30

Az ESM-ből biztosítanának finanszírozást Nagyot estek a negyedév első napján az európai részvényindexek. A FTSE100 3,8%-ot, a DAX 3,9%-ot, a CAC40 pedig 4,3%-ot zuhant. Bár a közös európai...

Az ESM-ből biztosítanának finanszírozást

Nagyot estek a negyedév első napján az európai részvényindexek. A FTSE100 3,8%-ot, a DAX 3,9%-ot, a CAC40 pedig 4,3%-ot zuhant.


Bár a közös európai kötvénykibocsátás ötletét múlt héten lesöpörték az asztalról az Eurózóna pénzügyminiszterei, most mégis körvonalazódni látszik a megoldás. Technikailag közös kötvénykibocsátásra nem kerülne sor, de az ESM-ből (Európai Stabilitási Mechanizmus) biztosítanának finanszírozást. Az olasz miniszterelnök szerint az ESM az eddigi formájában nem lenne működőképes, azonban átalakítva, a feltételeket eltörölve alternatív megoldásként elfogadhatónak tartja. A közös alap méretéről is nagy vita várható, hiszen Hollandia mindössze 20 milliárd eurós alapot szeretne, az Európai Bizottság szerint 100 milliárd euróra van szükség, míg a mindig mérsékelt német pénzügyminiszter szerint 200 milliárd eurós alapra van szükség, melynek felét a leginkább rászoruló Olaszországra és Spanyolországra kéne fordítani.


Angela Merkel tegnap telefonkonferencián egyeztetett az autógyártók képviselőivel az üzemek újraindításáról. Az elsődleges kockázatnak a beszállítói lánc sérülését tartják, és hogy néhány beszállító nem lesz képes átvészelni a leállást.


A korábbi pletykáknak megfelelően Olaszországban és Németországban is meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket, többek között a kijárási korlátozásokat. Olaszországban április 13-ig, Németországban április 19-ig terjesztették ki.

További költségcsökkentés a Commerzbanknál

A német Wirtschafts Woche értesülései szerint a Commerzbank további 500 millió eurós költségcsökkentést tervez. Az ebben közreműködő tanácsadócég 350 milliárd euró költségmegtakarítási lehetőséget már azonosított is.

Zuhanó utasszám a WizzAirnél

Márciusban a WizzAir utasszáma a koronavírus miatt 35,6%-kal maradt el az előző évi értéktől. Főleg a hónap második fele lett gyenge és áprilisra további csökkenésre számítunk. A kapacitások csökkentése miatt a kihasználtság meglehetősen magas, 92% volt.

Csökkenő amerikai értékesítés a BMW-nél

A BMW észak-amerikai értékesítései 15,3%-kal csökkentek az első negyedévben. A szintén a csoporthoz tartozó Mini eladásai pedig 35,1%-kal maradtak el a tavalyi értéktől.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben