Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Történelmi mélypont a beszerzési menedzser indexben

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. március 24.   15:46

Komoly felpattanással nyitották a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést, miután a Fed és az amerikai állam is a lehető legnagyobb mértékben igyekszik a gazdaság segítségére sietni. Piacnyitás után 6-7% körüli pluszokat láthatunk. A 2007-ben...

Komoly felpattanással nyitották a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést, miután a Fed és az amerikai állam is a lehető legnagyobb mértékben igyekszik a gazdaság segítségére sietni. Piacnyitás után 6-7% körüli pluszokat láthatunk.

A 2007-ben kezdődött adatszámítás óta nem látott mélypontot ütött a Markit kompozit beszerzési menedzser indexe az USA-ban az előzetes adatok szerint, miután 40,5 pontra esett márciusban a korábbi 49,6 pontról. Ez főként a szolgáltatóipari indexe meredek esésének volt betudható 39,1 pontra a korábbi 49,4 pontról, ami a koronavírus miatti komoly leállások miatt egyáltalán nem meglepő. A szolgáltatószektor adja a GDP több mint 2/3-át az USA-ban. A feldolgozóipari index egyelőre jobban tartotta magát, miután 49,2 pont lett a korábbi 50,7 ponttal szemben. Az utóbbi napok gyárbezárásai arra engednek következtetni, hogy ebben az indexben is komolyabb esés érkezhet, talán már a végleges adatok közlésekor.

Az Amerikai Képviselőház vezetője, Nancy Pelosi szerint csupán pár órára vannak a megállapodásról az amerikai törvényhozók a fiskális stimulussal kapcsolatban. Ezzel úgy tűnik, hogy már a mai kereskedés során érkezhet a bejelentés a pontos részletekről, ami szintén szerepet játszhat a mai részvénypiaci rallyban.

Nagyobb állami segítségért folyamodnak a nagy autógyártók és beszállítóik is az USA-ban, miután hamarosan a jelenlegi 44 autógyártó üzemből már 42 bezárhat az USA-ban. Az elemzők szerint 40%-kal eshetnek márciusban az amerikai autóértékesítések, ami áprilisban tovább romolhat.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben