Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megoszlik az EKB véleménye

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. február 28.   10:01

Johnson 4 hónap alatt lezárná a kereskedelmi tárgyalásokat Egységesen 3,2-3,5% közötti mértékben zuhantak tegnap az európai részvényindexek a globális növekedési félelmek hatására. Philip Lane, az...

Johnson 4 hónap alatt lezárná a kereskedelmi tárgyalásokat

Egységesen 3,2-3,5% közötti mértékben zuhantak tegnap az európai részvényindexek a globális növekedési félelmek hatására.


Philip Lane, az EKB vezető közgazdásza szerint az Euróövezetnek továbbra is laza monetáris politikai környezetre van szüksége, hozzátéve, hogy bizonyos körülmények esetén a céltól elmaradó infláció korai lépéseket tehet szükségessé annak érdekében, hogy megakadályozza az inflációs dinamika további romlását. Bár azt nem kommentálta, hogy a koronavírus miatt a mostani környezet ilyennek minősül-e, ettől függetlenül is a jelenlegi környezetben lazító hangvételűnek tekinthetjük üzenetét.


Ezzel szemben az EKB elnöke, Christine Lagarde határozottan kijelentette, hogy jelenleg még nem kell reagálnia a jegybanknak a koronavírusra, ugyanakkor közelről követik az eseményeket. Nyilatkozata alapján akkor tartaná szükségesnek a jegybanki beavatkozást, ha hosszan elhúzódó gazdasági hatásokkal járna a vírus terjedése.


Tovább gyorsult a vírus terjedése Olaszországban, mintegy 200 új beteget regisztráltak, változatlanul elsősorban Észak-Olaszországban. Ezzel már 650-re emelkedett a betegek száma.


A vártnál is rövidebb, mindössze 4 hónapos határidőt adna Boris Johnson a kereskedelmi tárgyalásokra, miközben az EU már eddig is azt hangsúlyozta, hogy a decemberi határidő sem reális a rövidsége miatt.

BASF: Jó eredmény gyenge várakozással

A BASF negyedik negyedéves üzemi eredménye 765 millió euró lett, ami 23 százalékos emelkedés az előző évi értékhez képest. Mindez az agrártermékek, a felületkezelés, az ipari megoldások és az élelmiszeripari megoldások szegmenseknek köszönhető. Ugyanakkor az árbevétel 2 százalékkal csökkent. A javasolt osztalék 3,3 euró, ez 10 centes növelés tavalyhoz képest. Mindemellett a cég pesszimista az idei kilátások tekintetében, szerintük a koronavírus okozta negatív hatásokat, amik az első félévben jelentkezhetnek, a második félévben nem fogják tudni ledolgozni. Így a 2020-ra vonatkozó árbevétel előrejelzését 60 és 63 milliárd euró közé teszi a cég a tavalyi 59,3 milliárd után, míg az üzemi eredmény 4,2 és 4,8 milliárd euró között lehet a 2019-es 4,5 milliárd után.

Vártnál többet értek a Thyssenkrupp liftjei

A Thyssenkruppnak 17,2 milliárd euróért sikerült értékesítenie liftüzletágát, ami kimondottan jó hír, hiszen eredetileg 16-17 milliárd eurós vételárról szóltak a pletykák, amik később a sáv aljára korlátozódtak, miután a Kone kiszállt a versenyből. A vevő egy pénzügyi befektetőkből álló konzorcium, a tranzakció várhatóan az év végén zárulhat. A vételárból 1,25 milliárd eurót visszaforgatnak a liftüzletágba, így kisebbségi tulajdonosként továbbra rendelkeznek majd érdekeltséggel az üzletágban. A vételár nagyobb részét mérlegerősítésre (adósságcsökkentésre) és új befektetésekre fordítják, melyről májusra ígért részleteket a vezérigazgató. A pozitív hír hatására ma felülteljesítő lehet a Thyssenkrupp, sőt a reggeli kereskedésben az általános negatív hangulat ellenére még emelkedett is a részvény.

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben