Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Negatív korrekció indult a tengerentúlon

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2012. november 28.   13:04

S&P500: A jó makro adatok ellenére esett a piacRossz hangulatban zajlott a tegnapi kereskedés, a jó makro hírek ellenére esésnek indultak a piacok. A negatív lökést Harry Reid demokrata szenátusi vezető mondatai adták meg...

S&P500: A jó makro adatok ellenére esett a piac
Rossz hangulatban zajlott a tegnapi kereskedés, a jó makro hírek ellenére esésnek indultak a piacok. A negatív lökést Harry Reid demokrata szenátusi vezető mondatai adták meg a piacnak, hogy eléggé keveset haladtak előre a „költségvetési szakadék”-kal kapcsolatos tárgyalások.
A grafikonra pillantva a korrekció azonban érthető, mert múlt héten sokat erősödött az index. Az irányt azonban továbbra is nehéz meghatározni, mert középtávon nincsen egyértelmű trend. Ami tény, hogy múlt héten több ellenállást is áttört az index, például a 200 napos mozgóátlagot is, így a korrekció után folytatódhat az emelkedés a lokális maximumig. Támaszok 1.395 és 1.385 pontnál vannak, ahol inkább a vételi oldalon érdemes megjelenni. Ellenállás az 1.435 pontos lokális maximumnál található.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 1.395 1.385 1.435
DAX30: A sáv közepénél az árfolyam
A német piacon nem változott a technikai kép az elmúlt napokban, rövidtávon továbbra is optimisták lehetünk. 7.000 pont alatti szintekről pattant vissza az árfolyam, és visszakapaszkodott a sávba, amelynek közepénél mozog jelenleg. Ellenállás a sávtetőnél, 7.450-7.480 pont környékén található, ahol egy erős ellenállás várja az árfolyamot.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 7.200 7.450 7.480
EUR/USD: A korrekció után folytatódhat a dollárgyengülés
Középtávon oldalazással jellemezhető a devizapár mozgása. A november eleji zuhanás után az elmúlt hetekben sikerült korrigálnia az árfolyamnak, és visszakapaszkodott a 200 napos mozgóátlag fölé. Tegnap az 1,30-as lélektani szintről pattant le a kurzus, és közelíti a 30 napos mozgóátlagot. Az irány még továbbra is felfelé mutat, ha a mozgóátlagról sikerül fordulnia az árfolyamnak, akkor az 1,30-as és az 1,314-es szintekig mehetne el.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1,28 1,31,314
EUR/HUF: Oldalazás
A széles kereskedési sáv közepénél mozog a forint, és az elmúlt napokban oldalazást láthattunk. Rövidtávon a piaci hangulat határozhatja meg az árfolyam mozgását, akár a 275 vagy a 285 forintnál található sávszéleket is megérintheti, de inkább csak kisebb mozgásra számítunk a következő napokban.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
276  275285 286,5
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben