Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemeltük Richter célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. február 5.   09:36

Erste kommentár Ma reggelre frissítettük Richter modellünket, melyben három fő változtatást eszközöltünk. A legfontosabb, hogy az USA-ban tovább gyorsulhatott a Vraylar értékesítése, emiatt...

Erste kommentár

Ma reggelre frissítettük Richter modellünket, melyben három fő változtatást eszközöltünk. A legfontosabb, hogy az USA-ban tovább gyorsulhatott a Vraylar értékesítése, emiatt megemeltük a Vraylar értékesítésére vonatkozó várakozásunkat. Ezen túlmenően az erősödő rubel és a gyengülő forint is pozitívan befolyásolta eredményvárakozásunkat az export magasabb értékén keresztül. A 2019-es adózott eredményvárakozásunkat 5,4%-kal, a 2020-ast pedig 8,0%-kal emeltük meg. Ezen változtatásokkal összhangban 12 hónapos, intézményi célárunkat a korábbi 6.735 forintról 7.275 forintra emeltük, a részvényeket változatlanul Felhalmozásra ajánljuk. Jelenlegi célárunk több mint 10%-os felértékelődési potenciált mutat a részvény tegnapi záróárához képest. Célárunkból 2.900 forintot a Vraylar értéke ad, ami a kedvező értékesítési hírekkel összefüggésben egyébként csaknem 600 forinttal haladja meg korábbi értékelésünket. A Richter negyedik negyedéves gyorsjelentése péntek hajnalban jelenik majd meg, várakozásunk szerint 17 milliárd forint körüli negyedéves profitról számolhat majd be a társaság.

Érik a meglepetés Iowa-ban

A technológiai szektor vezetésével komoly emelkedést mutattak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 2,1%-kal, az S&P500 1,5%-kal, a Dow 1,4%-kal került feljebb.


Nagy meglepetésre az 1982-es születésű Pete Buttigieg vezet a demokraták iowai előválasztásán a szavazatok nagyjából 70%-os feldolgozottságát követően. Buttigieg a Harvardon és az Oxfordon végezte tanulmányait, majd utána a McKinsey tanácsadó cégnél dolgozott. Ezt követően beállt a haditengerészetbe és Afganisztánt is megjárta. 2012 óta az indianai South Bend polgármestere volt. Buttigieg az első olyan demokrata elnökjelölt, aki nyilvánosan vállalja homoszexualitását. Buttigieg kampányának egyik fő eleme az emberek közti egyenlőség és összefogás, ezt azonban sokkal pragmatikusabb módon szeretné elérni, mint Bernie Sanders vagy Elisabeth Warren, akik őt követik a mostani előválasztáson. Ezzel a pénzügyi piacok szempontjából Buttigieg megválasztása pozitívabb végkimenetelt jelentene. Joe Biden korábbi alelnök, aki relatíve piacbarát politikát követne, csak a negyedik helyen áll.


Eközben a vártnak megfelelő évértékelő beszédet mondott tegnap Donald Trump az Amerikai Kongresszus előtt. Az elnök szokása szerint hangoztatta saját és adminisztrációja érdemeit az utóbbi években látott gazdasági fejlődésben, míg a demokraták egyes korábbi intézkedéseit kritizálta. Érdemi új bejelentés nem hangzott el.


A konszenzus által vártnál gyorsabban növekszik a Disney+ felhasználói tábora, ugyanis 2019 végére 26,5 millióan csatlakoztak a várt 20,8 millióval szemben. Ez szám azóta ráadásul már 28,6 millióra emelkedett. A Disney a negyedévben a vártnál kicsivel magasabb, 20,9 milliárd dolláros árbevételt ért el, amin 1,53 dolláros EPS-t csinált a várt 1,46 dollárral szemben. Az egyes szegmenseket tekintve az élményparkok és a médiacsatornák hozták a vártnak megfelelő üzemi eredményt, míg a filmstúdió a vártnál kicsivel nagyobb profitot, a streaming-üzletág pedig a vártnál valamivel kisebb veszteséget hozott. Az árfolyam stagnálást mutatott piaczárás után.


Gyenge negyedéves eredmény mellett még gyengébb 2020-as várakozást közölt a Ford. A negyedik negyedéves árbevétel 36,7 milliárd dollár volt, ami ugyan jobb lett a 36,3 milliárd dolláros várakozásnál, ezen azonban csupán 0,12 dolláros EPS-t ért e la cég a várt 0,17 dollárral szemben. A 2020-as évre 5,6-6,6 milliárd dollár közötti üzemi eredményvárakozást közölt a cég, ami jóval elmaradt a konszenzus 7,4 milliárd dolláros várakozásától. Az árfolyam közel 10%-kal esett piaczárás után.


Tegnap tovább borzolta a kedélyeket Elon Musk a Tesla körül, ugyanis Twitteren azt kérdezte követőitől, hogy mit szólnának egy gigagyárhoz Texas-ban. Ezzel a további terjeszkedés irányába tehetett célzásokat. Tegnap az árfolyam tovább rallizott, 14%-ot emelkedve.

Terjedő vírus ellenére emelkedő piacok

A Hang Seng 0,3%-ot, a Nikkei 1,0%-ot, a Shanghai index pedig 1,2%-ot emelkedett az átlagnál lényegesen erősebb forgalommal párosulva.


A vártnál nagyobbat csökkent a kínai szolgáltatóipari Caixin index. A korábbi 52,5 pontról a várt 52,0 pont helyett 51,8 pontra csökkent az index.


A koronavírusban megbetegedettek száma 24.550-re emelkedett ma reggelre, a halálozások száma pedig megközelítette az 500 főt. A WHO szerint a megbetegedések és a halálozások is főleg Hupej tartományra korlátozódnak. Az egészszégügyi világszervezet szerint a vírus egyelőre nem mutatott sok mutációt, ami pozitív a vírus megállítása szempontjából. Shanghaiban egészen február végéig meghosszabbították a tanítási szünetet.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacok is a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben