Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hát ez csúcs!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. január 22.   09:29

Erste kommentár A mai napon csúcstámadásra készül a DAX. Két évvel ezelőtt 13.596,89 ponton érte el a csúcsát, ma ezt készül megtámadni, megdönteni. A tapasztalat az, hogy ilyen hosszú idő...

Erste kommentár

A mai napon csúcstámadásra készül a DAX. Két évvel ezelőtt 13.596,89 ponton érte el a csúcsát, ma ezt készül megtámadni, megdönteni. A tapasztalat az, hogy ilyen hosszú idő távlatában nem szokott elsőre összejönni a csúcstámadás, hanem előbb egy korrekció jön a csúcs tesztelését követően. S ha igazán erős a piac, azután jön egy kitörés. Mindeközben a Richter háza tájról érkeztek jó hírek, gyorsult a cariprazine értékesítés az USA-ban. Így talán nem meglepő, hogy egymás után emelnek célárat a különböző elemző-kereskedő házak. Az új célár általában 7.500 és 8.000 forint közé esik. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az év végi értékesítés általában erős szokott lenni, míg az év elején ennek inkább a negatív hatásait lehet érzékelni. Legalábbis az elmúlt évek tapasztalatai ezt mutatják. Ugyanakkor a MOL nagyon gyengén viselkedik. A gyenge finomítói és petrolkémiai marzsok nem segítik sem az iparágat, sem az olajcéget. Így a tegnapi beleadással fontos szint tört el 2.800 forint környékén, ahonnan akár 2.500 forintig is eshet az árfolyam a nem túl távoli jövőben, hiszen egy fordított váll-fej alakzatszerűséget láthatunk, s ennek a nyakvonalát nyeste át az árfolyam a tegnapi napon. Vagyis mindenki csinálja a maga dolgát. Ez pedig jó! Hiszen ez akkor szokott történni, amikor  a piacok normális állapotban vannak. Még az új, kicsit agresszívebbnek tűnő járvány sem áll az emelkedés útjában. Mindenesetre nem árt, ha fél szemmel továbbra is az e körüli eseményeket figyeljük.


A mai napon a DAX és a BUX is emelkedhet az általános jó hangulatnak köszönhetően.

Erősen optimisták a befektetők, jól állta a sarat a Netflix

Enyhe csökkenés jellemezte tegnap a vezető amerikai részvényindexeket. A Dow 0,5%-kal, az S&P500 0,3%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal esett vissza.


A vártnak megfelelő 5,5 milliárd dolláros árbevételen (+31% év/év) 1,3 dolláros EPS-t ért el a Netflix a negyedik negyedévben, ami jóval felülmúlta a 0,53 dolláros konszenzust. Ez részben annak volt köszönhető, hogy a 2017-es adóreform egyik kedvező pénzügyi hatása most került elszámolásra. A negyedik negyedévben összességében 8,8 millió felhasználóval bővült a streaming-szolgáltatás, ami felülmúlta a 7,7 milliós konszenzust. Ennek fele az Európa, Közel Kelet és Afrika régióból származott. Az első negyedévre 7 millió új felhasználóval számol a cég, ami kevesebb a konszenzus 7,8 milliós becslésénél. A profit soron azonban 1,66 dolláros EPS-t vár a cég, ami jóval felülmúlja a 1,16 dolláros konszenzust. A jelentés összességében megerősítette azt, hogy az erősödő konkurencia ellenére továbbra is ígéretesen növekszik a Netflix. Az árfolyam 2%-kal emelkedett piaczárás után.


Ugyan csupán egy hajszálnyival, de sikerült növekedést felmutatnia az IBM-nek a negyedik negyedévben, miután 21,8 milliárd dolláros árbevételt jelentett a várt 21,6 milliárd dollárral szemben. Ezen a vártnak megfelelő 4,7 dolláros tisztított EPS-t ért el. A várt feletti bevételnövekedés főként a felhőalapú szolgáltatások jó teljesítményének volt köszönhető. Az ezt az üzletágat is magában foglaló szegmens 9%-kal 7,2 milliárd dollárra tudott növekedni. Ezzel öt egymást követő, csökkenő bevételt mutató negyedévet követően fordulni tudott a cég, ami a menedzsment szerint 2020-ban ki is tarthat. Az árfolyam közel 4%-kal emelkedett piaczárás után.


2013 óta nem látott alacsony szinten, 4,2%-on stagnált a készpénzállomány a nagy alapkezelőknél a Bank of America friss alapkezelői felmérése szerint. Ez részben azzal is magyarázható, hogy ezúttal a megkérdezettek 36%-a vár javulást a gazdasági kilátásokban idén, ami közel 2 éves csúcs. Amennyiben a részvény-pozícionáltságot nézzük, akkor az látható, hogy az alapkezelők többnyire optimisták (17 hónapos csúcs), de még nem uralkodnak euforikus állapotok.

13 kínai tartományra terjedt át a vírus

A tegnapi nagy ijedtséget követően ma magukra találtak az ázsiai részvényindexek. A Shanghai index 0,3%-ot, a Nikkei 0,7%-ot, a Hang Seng pedig 1,2%-ot emelkedett.


A kínai Vuhan tartományból kiindult új vírus továbbterjedt, 13 tartományból összesen 440 megbetegedést jelentettek eddig. Ráadásul már Amerikában és Ausztráliában is találtak 1-1 beteget, akik korábban Kínában jártak. A WHO testülete mai tanácskozásán akár nemzetközi egészségügyi vészhelyzet kihirdetéséről is dönthet.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben