Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemeltük a MOL célárát

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. november 29.   09:20

Erste kommentár A MOL célárát 3.160 forintra emeltük a korábbi 2.900 forintról, a részvényre vonatkozó ajánlásunkat pedig Csökkentésről Tartásra módosítottuk. A...

Erste kommentár

A MOL célárát 3.160 forintra emeltük a korábbi 2.900 forintról, a részvényre vonatkozó ajánlásunkat pedig Csökkentésről Tartásra módosítottuk. A változtatás oka, hogy a MOL nemrég megvásárolta a Chevrontól az ACG mező 9,57%-át, aminek a hatását most beépítettük a modellbe. A becslésünk szerint az akvizíció 105 forinttal emeli a részvény értékét, míg az új DCF modellünk alapján a társaság értéke az alacsonyabb diszkontráta miatt is nőtt. Az ACG mező lehetőséget nyújt arra, hogy a MOL a mostani napi 105-110 ezer hordós termelését kb. 20 ezer hordóval növelje, míg a társaság 2P tartaléka a jövő év végével 360-380 millió hordóegyenértékesre nő. Az ACG mező megvételének lezárására a jövő év közepén kerülhet sor. A MOL a korábbi elemzői találkozóján megerősítette, hogy erős növekedést vár a kiskereskedelemtől és a petrolkémiától. A társaság 2021-ben fejezi be új poliol üzemét. A cég menedzsmentje 2023-ra 2,8-3,0 milliárd dollár tisztított EBITDA-t vár, a mi várakozásunk ennél alacsonyabb, 2,52 milliárd dollár. Ennek az az oka, hogy mi rosszabb külső környezetet várunk (alacsonyabb finomítói és petrolkémiai marzsok, alacsonyabb földgáz ár), mint a MOL vezetése.


Az NMHH jóváhagyta korábbi, augusztus 8-i döntését, mely szerint a Digi Communications nem indulhat az 5G frekvencia árverésen. Ennek értelmében csak a három nagy szolgáltató, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone vehet részt a tenderen. A Diginek még lehetősége van a bíróságon is fellebbezni, mellyel várhatóan élni is fog. Emiatt még nem beszélhetünk végleges döntésről, de a hír pozitív a Magyar Telekom számára, hiszen a Digi kizárása csökkenti, pontosabban nem növeli a versenyt a telekommunikációs piacon és a frekvencia tenderen is kevesebb résztvevővel kell megküzdenie.

Erős forgalmat mutatnak az első hálaadási adatok

A tegnapi pihenőnapnap után ma már nyitva tartanak az amerikai részvénypiacok, azonban még mindig csak rövidített kereskedés lesz, magyar idő szerint este 7 óráig.


Ünnepnap révén nem érkeztek fontosabb hírek tegnap az USA-ból, Trump meglepetésszerű afganisztáni útja vitte a prímet, ahol az amerikai katonák mellett az afgán elnökkel is találkozott. A közös sajtótájékoztatón megerősítette, hogy egyre több katonát szeretne kivonni az országból, amit szerinte az tesz lehetővé, hogy a talibánok már tűzszünetet akarnak.


Erős vásárlási láz tombolt tegnap az USA-ban Hálaadás napján az Adobe szerint. New York-i idő szerint délután 5 óráig bezárólag 2,1 milliárd dollárt költöttek online az amerikaiak, ami 20%-os növekedés az egy évvel ezelőttihez képest. Délután 3 órakor ez még „csak” 15%-os növekedést mutatott. Tavaly összesen 3,7 milliárd dollárt költöttek online az amerikaiak Hálaadás napján, idén az Adobe 4,4 milliárd dollárra számít.

Zuhant a japán ipari termelés is

A hét utolsó kereskedési napján estek az ázsiai részvényindexek. A Nikkei 0,5%-ot, a Shanghai index 0,6%-ot, a Hang Seng pedig 1,9%-ot esett.


A kiskereskedelmi forgalom után az ipari termelés is a vártnál nagyobbat esett októberben Japánban: a várt 5,2%-kal szemben 7,4%-kal maradt el az évvel korábbi értéktől. Az elmúlt 5 év leggyengébb adata több együttes tényező eredménye, amiben szerepet játszik az áfa emelés miatti gyenge belső kereslet, a rendkívül erős tájfun miatti termeléskiesés és a kereskedelmi háború is.


A várakozásokkal összhangban 2,4%-on stagnált októberben a japán munkanélküliségi ráta.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is a negatív tartományban voltak ma reggel.

A Richter tovább veszi a saját részvényeket

A Richter 2019. november 27-én 41.000 darab saját részvényt vett 5.856 forintos átlagáron. A maximum 700.000 darabra szóló megbízásból eddig összesen 516.500 darabot vásároltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben