Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pozitív szivárogtatás a kereskedelmi tárgyalásokról

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. november 21.   15:38

Stagnálással kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést. Pozitív hírekkel szolgált a kereskedelmi tárgyalásokról ma a South China Morning post befolyásos kínai napilap. A lap értesülései szerint abban az esetben, amennyiben nem sikerülne december...

Stagnálással kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést.

Pozitív hírekkel szolgált a kereskedelmi tárgyalásokról ma a South China Morning post befolyásos kínai napilap. A lap értesülései szerint abban az esetben, amennyiben nem sikerülne december 15-éig megkötni a részleges kereskedelmi megállapodást, akkor a Trump által beígért újabb importvámok nem lépnének életbe, hanem halasztásra kerülnének. Mindezt azért, mert a meg nem nevezett források szerint már egy potenciális megállapodás küszöbén vannak a felek. Az egyébként a lap forrásai szerint sem valószínű, hogy érdemi előrelépés történne addigra, tehát egye inkább úgy tűnik, hogy 2020-ra tolódhat a részleges megállapodás.

Felvásárolná az USA egyik vezető brókercége nagy riválisát. Azt követően, hogy komoly árverseny alakult ki a szektorban a Charles Schwab a TD Ameritrade potenciális felvásárlásában látja a kiutat. Kérdés, hogy miként sikerülne a felügyeletnek eladni azt, hogy ez nem járulna hozzá a verseny csökkenéséhez a szektorban. A hírekre mindkét cég árfolyama nagyobb emelkedést mutat piacnyitás után.

Gyenge eredményt közölt a Macy’s az eddig igen vegyes kiskereskedelmi jelentési szezonban. A harmadik negyedéves árbevétel 5,2 milliárd dollár lett a várt 5,3 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 7 cent lett a várt centes veszteséggel szemben. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben közel 4%-kal estek év/év alapon az értékesítések a várt 1,2%-kal szemben, mai komoly negatívum volt. A cég részben a továbbra is gyengébb nemzetközi turizmust, illetve a hideg idő későbbi eljövetelét okolta. A teljes évre immáron 2-2,5% körüli árbevétel-visszaesést vár a cég, míg ezelőtt stagnálást várt. A hírekre az árfolyam 4%-kal esik piacnyitás után.

10,4 pontra ugrott a philadelphiai Fed feldolgozóipari indexe novemberben a várt 6 és az előző havi 5,6 ponttal szemben. Ez elsőre enyhe pozitívumnak tűnik, azonban jobban megnézve az adatsort nem feltétlen pozitív az olvasat. Az új megrendelések alindex 26,2 pontról 8,4 pontra esett, míg a foglalkoztatottságot mérő alindex 21,5-re a korábbi 32,9 pontról.

227 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami megegyezik az előző heti adattal. A konszenzus csupán 218 ezres bővülést várt. Ezzel már második hete láthatunk kissé magasabb adatsort, ez azonban szezonálisan is így szokott alakulni.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben