Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ERSTE Protect Multi Express Fintech USD 19-22

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2019. november 7.   09:58

A pénzügyi világ mindig is élen járt az új technológiák adoptálásában: a vasút, transzatlanti kábel, a fax, vagy később a kifejezetten pénzügyi területre született innovációk (ATM, bankkártya) mind hozzájárultak a pénzügyek fejlődéséhez. Napjainkban sincs ez másképp, a területre jellemző a legújabb információs-technológiai megoldások használata, melyek mind hozzájárulnak a vállalatok, illetve az egész pénzügyi rendszer minél hatékonyabb működéséhez (csökkentve a költségeket, ugyanakkor növelve a pontosságot, eredményességet). A strukturált termék mögöttes részvénykosarában szereplő mindkét cég élen jár pénzügyi innovációk terén.

Fintech (azaz a pénzügyi szektort célzó technológiai innovációk):

A pénzügyi világ mindig is élen járt az új technológiák adoptálásában: a vasút, transzatlanti kábel, a fax, vagy később a kifejezetten pénzügyi területre született innovációk (ATM, bankkártya) mind hozzájárultak a pénzügyek fejlődéséhez. Napjainkban sincs ez másképp, a területre jellemző a legújabb információs-technológiai megoldások használata, melyek mind hozzájárulnak a vállalatok, illetve az egész pénzügyi rendszer minél hatékonyabb működéséhez (csökkentve a költségeket, ugyanakkor növelve a pontosságot, eredményességet). A strukturált termék mögöttes részvénykosarában szereplő mindkét cég élen jár pénzügyi innovációk terén:

Fiserv Inc. (FISV)

  • A Fiserv a világ egyik vezető adatfeldolgozó társasága. A vállalat több mint 12 ezer bankot, pénzügyi szolgálatót, és kereskedőt szolgál ki termékeivel. Elsősorban számlafeldolgozással és elektronikus fizetés feldolgozással foglalkozik a társaság (úgy, mint elektronikus számla fizetés, tranzakció feldolgozás és kezelés, számlák közötti utalás). Továbbá internet- és mobil-bankolási rendszerek és kapcsolódó szolgáltatásokat, termékeket kínál (pl. fizetési kártya kibocsátása, kockázatkezelési eszközök).
  • A cég tovább erősítené fizetési üzletágát; ennek egyik legnagyobb lépése a First Data Corp (mely a szektor egyik legnagyobb szereplője 6 millió szerződött kereskedővel) 22 milliárd dollár értékű felvásárlása, mely a legnagyobb felvásárlás volt a digitális fizetés szegmensben.
  • A társaságot 1984-ben alapították és ma jelenleg 24 ezer embert foglalkoztat
  • A bevételek 60%-ban elektronikus fizetés feldolgozási díjakból származnak. A fennmaradó 41%-ot pénzügyi vállalatoknak lízingelt szoftverek generálják
  • Forward 12M P/E: 22.0
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/FISV:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár USD 115.2
  • A részvényt 24 elemző javasolja vételre, 5 tartásra és 1 eladásra
  • Kockázatok: Verseny fokozódása a társaság üzletében

 

Mastercard Inc. (MA)

  • Amerikai elektronikus fizető hálózatot üzemeltető társaság, főbb márkái: MasterCard, Maestro, és a Cirrus.
  • A társaságot 1966-ban alapították és jelenleg 14,800 alkalmazottat foglalkoztat
  • A bevételek 74%-a kártyakibocsátó és kártyaelfogadó bankoknak felszámolt díjakból származik. További 49%-ot tranzakciós díjak generálnak. Egyéb bevételek (többek között konzultációs, biztonsági, és adathasználati díjak) 22%-ot tesznek ki. A nettó bevételek 45%-a ugyanakkor árengedményeken keresztül visszakerül a felhasználókhoz
  • Az Európai Unióban bevezetett PSD2, a pénzforgalmi szolgáltatások piacát liberalizáló irányelvre is dinamikusan reagált új fejlesztéseivel, megőrizve vezető szerepét (VR vásárlás, Mastercard Send®, virtuális bankkártya, biometrikus azonosítás, könnyen integrálható API platform…). Továbbá a vállalat egyik futó nagy projektje egy úgynevezett ország- és bankfüggetlen Mastercard ID létrehozása, mellyel a felhasználók azonosító okmányaikat használhatják digitálisan, rendkívül biztonságos módon (az okmányokat semmilyen szolgáltatóval sem megosztva).
  • Számos feltörekvő fintech vállalattal működik együtt: ilyen például a Revolut, melynek elsőszámú partnere lesz az amerikai piacon.
  • Földrajzi bontásban a bevételek 35%-a származik az USA-ból
  • Forward 12M P/E: 31.4
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/MA:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár USD 309.4
  • A részvényt 37 elemző javasolja vételre, 2 tartásra és 1 eladásra
  • Kockázatok: Verseny fokozódása a társaság üzletében
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben