Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb jó jelentések a tengerentúlról

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. október 29.   14:43

Visszafogottan nyitottak a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi új S&P500 csúcsot követően, 0,1-0,3% közötti mínuszokat láthatunk. Erős harmadik negyedévet zárt a Pfizer, miután 0,75 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 0,62 dollárral szemben....

Visszafogottan nyitottak a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi új S&P500 csúcsot követően, 0,1-0,3% közötti mínuszokat láthatunk.

Erős harmadik negyedévet zárt a Pfizer, miután 0,75 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 0,62 dollárral szemben. Mindezt 12,7 milliárd dolláros árbevételen tette a várt 12,2 milliárd dollárral szemben. Egész éves egy részvényre jutó profitvárakozását 2,94-3 dollárra emelete a cég a korábbi 2,76-2,86 dolláros sávról. A cég vezető mellrák kezelését szolgáló készítménye 25%-kal nagyobb bevételt hozott év/év alapon, ami pozitívan lepte meg az elemzőket. Piacnyitás után 3% körüli emelkedést mutat az árfolyam.

A Merck is a vártnál jobb számokat közölt ma a nagy gyógyszercégek közül az USA-ban. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,51 dollár lett a várt 1,24 dollárral szemben, amit 12,4 milliárd dolláros árbevételen ért el a cég. Ez 15%-os növekedés év/év alapon és jóval felülmúlja a 11,64 milliárd dolláros konszenzust. A jó eredményeket követően egész éves várakozását is megemelte a cég. Piacnyitás után 2% körüli emelkedést mutat az árfolyam.

A várt feletti harmadik negyedéves számokat közölt a Mastercard, miután 2,15 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 2,01 dollárral szemben. Mindezt év/év alapon 15%-kal növekvő, 4,5 milliárd dolláros árbevételen érte el, ami annak volt főként köszönhető, hogy az általa lebonyolított tranzakciók volumene 14%-kal nőtt a negyedév során. A számokból az látszik, hogy az erős belső fogyasztás továbbra is húzza a cég számait. Piacnyitás után 1% körüli emelkedést mutat az árfolyam.

Az elemzők által vártnál kisebb mértékben érintette a harmadik negyedévet a General Motorsnál 6 hétig húzódó sztrájk, ugyanis a cég 1,72 dolláros tisztított EPS-t közölt a várt 1,29 dollárral szemben. A sztrájk 2019-ben összesen közel 3 milliárd dollárjába kerülhet a cégnek, ami miatt egész éves várakozását részvényenként 2 dollárral lejjebb vitte a cég. Mivel ez kevésbé súlyos, mint amit a piac várhatott, közel 5%-kal emelkednek a részvények piacnyitás után.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben