Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Váratlan gyengeség a Twittertől

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. október 24.   16:16

Vegyes kezdést mutatnak az amerikai részvényindexek piacnyitás után. A Dow 0,2%-kal esik, az S&P500 stagnál, a Nasdaq 0,3%-kal emelkedik. Méretes eséssel indított a Twitter a mai kereskedést, miután a várttól elmaradó negyedéves számokat...

Vegyes kezdést mutatnak az amerikai részvényindexek piacnyitás után. A Dow 0,2%-kal esik, az S&P500 stagnál, a Nasdaq 0,3%-kal emelkedik.

Méretes eséssel indított a Twitter a mai kereskedést, miután a várttól elmaradó negyedéves számokat közölt. A harmadik negyedéves árbevétel 824 millió dollár lett (+9% év/év), ami jócskán elmaradt a 875 millió dolláros konszenzustól. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,17 dollár lett a várt 0,20 dollárral szemben. A marketing bevételek esetében számító napi aktív felhasználók száma tovább nőtt 145 millióra, ami 17%-os növekedés év/év alapon. Ez kifejezetten jónak számít, azonban a hirdetési bevételek vártnál jóval kisebb növekedése komoly negatív meglepetés volt. Ráadásul a most kezdődött negyedévre is csupán 940 – 1.010 millió dollár közötti árbevételt vár a cég, míg a konszenzus ezelőtt 1,06 milliárd dollárt várt. A gyengébb teljesítményt a cég részben azzal magyarázta, hogy az ügyféladatok védelme miatt olyan információkról kellett lemondania, amik segítettek bizonyos hirdetések jobb személyre-szabásában. Az ebből fakadó bevételkiesést a következő negyedévekben is megérezhetik. Emellett a vártnál jóval nagyobb szezonalitást is okolta a cég a gyenge eredmények miatt. Az árfolyam a ködös kilátásokra 18%-kal esik piacnyitás után.

51,5 pontra emelkedett a Markit feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe az USA-ban októberben, ami kisebb felpattanást jelent az előző havi 51,1 pontról, és jobb lett az 50,9 pontos várakozásnál. Ezzel már második hónapja látható emelkedés a mutatóban. A szolgáltatóipari index a várakozásoknak megfelelően 51 ponton stagnált.

0,7%-kal esett szeptemberben a repülőgép- és védelmi megrendelésektől tisztított tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban, ami alulmúlta a 0,2%-os visszaesést váró konszenzust és az előző havi lefelé korrigált stagnálást.

A várakozásoknak megfelelően szinten tartotta az EKB a jegybanki alapkamatot, valamint az EKB megerősítette, hogy november 1-től kezdődően havi 20 milliárd eurós keretösszeggel újrakezdi az eszközvásárlásokat. Az eszközvásárlási program a korábban bejelentetteknek nyitott futamidejű, vagyis addig tart amíg szükség van rá. A döntést követő sajtótájékoztatón Mario Draghi ismételten a növekedésbarát fiskális stimulus szükségességét emelte ki.

Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben