Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Búcsúzik Draghi

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. október 24.   10:18

A végső döntést a határidő hosszabbításról az Európa Tanácsnak kell meghoznia Vegyesen teljesítettek tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 0,1%-ot csökkent, míg a DAX 0,3%-ot, a FTSE100 pedig 0,7%-ot emelkedett. Utolsó monetáris...

A végső döntést a határidő hosszabbításról az Európa Tanácsnak kell meghoznia

Vegyesen teljesítettek tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 0,1%-ot csökkent, míg a DAX 0,3%-ot, a FTSE100 pedig 0,7%-ot emelkedett.


Utolsó monetáris ülését vezeti ma Mario Draghi, aki a hó végével távozik az EKB éléről. Bár jegybankelnöki pályafutását a monetáris lazítás jellemezte, és nem csak azért, mert kinevezését követően két nappal már kamatvágásról döntött a monetáris tanács. Sokkal inkább azért, mert az ő nevéhez fűződik a negatív alapkamat korszaka és az eszközvásárlási program elindítása, azonban a mai, utolsó jegybanki ülésére a piaci várakozások alapján már nem tartogat újabb lazító intézkedést.


A brit parlament a Brexit megállapodás jogi implementációjának elveivel egyetért, de nem fogadták el azt a rendkívül feszes ütemtervet, amit Boris Johnson diktált volna. Így már szinte biztos, hogy október 31-ig nem lesz megállapodás, ezért még az eddigieknél is valószínűbb a határidő hosszabbítása.


Az EU brüsszeli nagykövetei egyetértettek abban, hogy újabb határidő hosszabbítást biztosítanak a briteknek, azonban ennek hosszában nincs egyetértés. A franciák például mindössze néhány hetes, november 15-ig szóló hosszabbítást támogatnának. A végső döntést a tagállamok állam- és kormányfőiből álló Európa Tanácsnak kell egyhangúan meghoznia. Ha a briteknek sikerül egy feszes menetrendet tartani, akkor akár még a franciák által javasolt november 15-i határidő is tartható lenne, ez azonban már megvalósíthatósági kockázatokat tartalmazna.


Boris Johnson újra, immáron harmadszor is kísérletet tesz arra, hogy előrehozott választást írjanak ki. Továbbra is komoly ellentét van a két nagy párt között arról, hogy mikor is írják ki ezt. Jeremy Corbin, a Munkáspárt vezetője mindenképpen csak az után szeretné a választások kiírását, hogy az EU már garantálta a Brexit határidő meghosszabbítását.

Megverte a várakozásokat a Daimler

Árbevétel és eredmény tekintetében is felülmúlta a várakozásokat a Daimler a harmadik negyedévben. Az árbevétel 140 millió euróval haladta meg a várakozást és 43,27 milliárd euró lett, míg az EBIT 2,69 milliárd euró lett, szintén 150 millió euróval felülmúlva a piaci várakozást és 8%-kal a tavalyi harmadik negyedéves eredményt. Ráadásul a csökkenő készletek miatt a negyedik negyedévnek is kedvező előjelekkel fut neki a társaság. A kedvező eredmény ellenére a vezérigazgató jelezte, hogy tovább dolgoznak a költségek csökkentésén és az sem pozitív jelzés, hogy a dízel ügyhöz kapcsolódóan további költségek merülhetnek fel. A társaság november 14-én mutatja be új stratégiáját és költségcsökkentési terveit.

A kereskedelmi konfliktusok ellenére a vártnál jobban teljesített a BASF

Bár a BASF üzletágainak többségét nyomás alá helyezi a kereskedelmi konfliktus, a harmadik negyedévben ezt képes volt kompenzálni a mezőgazdasági termékek 26%-os növekedése és a Bayertől frissen vásárolt üzletágak jó teljesítménye. A harmadik negyedévben 2,08 milliárdos korrigált EBIT eredményt ért el a társaság, ami még a legoptimistább várakozást is felülmúlta.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben