Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem lesz Commerzbank osztalék? - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 12.   09:34

BMWA BMW csoport októberben is jelentős növekedésről számolt be. Globális szinten 13,2%-kal emelkedett az értékesített autók száma az előző év azonos időszakához képest. A BMW márka még ennél is jobban teljesített, ott 15,4%-os növekedés látható év/év alapon. A legnagyobb növekedés ismételten Ázsiában...

BMW
A BMW csoport októberben is jelentős növekedésről számolt be. Globális szinten 13,2%-kal emelkedett az értékesített autók száma az előző év azonos időszakához képest. A BMW márka még ennél is jobban teljesített, ott 15,4%-os növekedés látható év/év alapon. A legnagyobb növekedés ismételten Ázsiában következett be, 36,5%-os emelkedéssel 41.028 gépkocsit értékesítettek. Amerikában 20%-os a növekedés, azonban a legnagyobb piacon, Európában kismértékű (0,3%-os) csökkenés volt tapasztalható.
Commerzbank
A Commerzbank vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy nagyon valószínűtlennek tartja, hogy a társaság képes legyen osztalékot fizetni. A hír hallatára jelentős árfolyamesést szenvedtek a papírok a pénteki nap folyamán.

A Commerzbank lakossági bankja nem fog profitot termelni 2013-ban a teljes szerkezetátalakítás miatt, mondta Martin Zielke az egység elnöke. A bank célja 2016-ra az 500 millió eurós üzemi eredmény, ezt a célt szolgálja az átfogó 4 éves szerkezetátalakítás és költségcsökkentés.
Daimler
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes visszahív 1525 gépjárművet Kínában december 26-tól. Az érintett modellek a B180 és a B200. A járműveken az üzemanyagtartály szellőző szelepe hosszú távon ereszthet, a javítás az összes érintett modellen ingyenes lesz.
E-ON
A francia kormány jelenleg megakadályozza, hogy négy bezárásra szánt francia széntüzelésű erőművet eladjon az E-ON. A minisztérium és az E-ON megvizsgálja az ajánlatot, a jelenlegi ajánlattevők a párizsi és Hong Kong-i székhelyű Sparkling Capital.

A BNP Paribashoz kötődő Exane befektetési bank az eddigi felülteljesítőről egyenlő súlyozásra módosította az E-ON részvények ajánlását, ugyanis szerintük a vártnál alacsonyabb lehet a társaság által fizetett osztalék. A célár 17 euró.
Fiat
A Barclays 3,9 euróról 2,3 euróra csökkentette a Fiat célárát, a minősítés továbbra is alulsúlyozás. A jelenlegi nehézségek a fő üzleti tevékenységben nem javulnak a következő negyedévben sem, és a teljes Chrysler megszerzését sem látják valószínűnek.
Lufthansa
A török kormány eladná a Turkish Airlines-ban meglévő 49%-os részesedését, melynek piaci értéke a jelenlegi árfolyamon számolva 1,1 milliárd euró. A török állam mellett nincs más jelentős tulajdonos, a többi tulajdonos többnyire befektetési alap és 2% alatti részesedéssel rendelkezik. Egyelőre a tranzakciót előkészítő tanácsadókat választottak ki. Az egyik lehetséges vevő a Lufthansa lehetne, ezt támasztja alá, az is hogy a két kormány képviselői is egyeztettek a múlt héten a két társaság szorosabb együttműködéséről. Most elképzelhetővé vált, hogy nagyon szoros lesz az együttműködés. A becsült árat egyébként a Lufthansa rövid lejáratú befektetéseinek értékesítésével is képes lenne kifizetni pótlólagos hitel felvétele nélkül is.
Nokia
A Nokia elindított egy fejlesztői programot, a DVLUP-ot, mely a fejlesztőknek és programozóknak ajánl jutalmakat, a Windows Phone-ra írt applikációk után. Ebből a lépésből is látszik, hogy a Nokia igyekszik növelni az okostelefonjaira rendelkezésre álló alkalmazások számát, melyben jelenleg elég gyengén áll a finn vállalat a konkurensekhez képest.
Total
A Total vezérigazgatója egy újságnak arról beszélt, hogy a társaság szeretné megtartani mind iraki, mind pedig kurdisztáni érdekeltségeit is. Korábban a központi iraki kormány azon az állásponton volt, hogy az olajtársaságoknak választani kell a két terület közül és nem folytathatnak mindkettőn kitermelési tevékenységet. A mostani nyilatkozat jól jelzi, hogy a határozott álláspont gyengülhet, ami pozitív lehet a mindkét térségben érdekelt olajvállalatoknak, mint amilyen a Total is, illetve pozitív lehet a MOL számára is.
Unicredit
A Goldman 3.9 euróról 3.8 euróra csökkentette az Unicredit célárát a minősítést semlegesen hagyva.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben