Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább hasít a Pepsi

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. október 3.   15:17

Nem mutatnak érdemi felpattanást a vezető határidős amerikai részvényindexek az elmúlt két nap korrekciója után. Piacnyitás előtt 0,1% körüli pluszokat láthatunk. Felülmúlta a Pepsi az elemzői várakozásokat a harmadik negyedéves...

Nem mutatnak érdemi felpattanást a vezető határidős amerikai részvényindexek az elmúlt két nap korrekciója után. Piacnyitás előtt 0,1% körüli pluszokat láthatunk.

Felülmúlta a Pepsi az elemzői várakozásokat a harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,56 dollár lett a várt 1,50 dollárral szemben. Mindezt 17,2 milliárd dolláros árbevételen érte el a cég felülmúlva a 16,9 milliárd dolláros konszenzust. A bevételek organikusan 4,3%-kal nőttek év/év alapon a várt 3,4%-kal szemben. A vártnál jobb eredmények mögött főként a snack üzletág jó teljesítménye állt, illetve a megnövekedett marketingbüdzsé hatékony felhasználása. A cég a teljes évre azt várja, hogy legalább teljesíti, de akár felül is múlhatja organikus bevételnövekedési várakozását. Az árfolyam 2%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

Amennyiben a visszapillantótükörbe nézünk vagy csak a dolgok pillanatnyi állását nézzük, egy kifejezeten erős gazdasági képet kapunk az USA-ban, mondta ma John Williams, a New York-i Fed elnöke. Amennyiben azonban innen előre tekintünk egy sokkal vegyesebb képet kapunk, ami részben a hazai és nemzetközi beruházások visszaesésében mutatkozik egyelőre meg. Ezek az amerikai gazdaság növekedési ütemének lassulásához vezetnek Williams szerint.

A chicagói Fed elnöke, Charles Evans is aggódik a fenti kockázatok miatt, a gyenge keddi ISM adat azonban még nem győzte meg arról, hogy már újból kamatot kéne csökkenteni. Szerinte most még csak kockázatkezelésről van szó, a kérdés majd az lesz, hogy a gazdasági folyamatok alakulásának fényében mennyire kell majd még esetlegesen lazítania a jegybanknak. A jegybankárok szavaiból az tűnik ki, hogy tisztában vannak a lefelé mutató kockázatokkal, de nem akarják elkapkodni az esetleges monetáris lazítást.

219 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban a várt 215 ezerrel szemben, ami minimális emelkedés a megelőző heti 213 ezerhez képest. Ezek a számok továbbra is feszes munkaerőpiacról tanúskodnak a tengerentúlon.

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben