Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyenge Commerzbank eredmény, pesszimista kilátások - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 8.   10:35

AdidasNövekvő eredmény, de csökkenő várakozás, nagyjából így lehetne röviden jellemezni az Adidas reggel közzétett eredményét. A harmadik negyedéves üzemi eredmény 494 millió euró lett, szemben a várt 476 millióval. A devizahatásoktól tisztított értékesítési növekedés mérsékelt méretű lett. A harmadik...

Adidas
Növekvő eredmény, de csökkenő várakozás, nagyjából így lehetne röviden jellemezni az Adidas reggel közzétett eredményét.
A harmadik negyedéves üzemi eredmény 494 millió euró lett, szemben a várt 476 millióval. A devizahatásoktól tisztított értékesítési növekedés mérsékelt méretű lett. A harmadik negyedéves bruttó marzs 3 százalékponttal emelkedett 47,4%-ra ami 1 százalékponttal magasabb, mint a várakozás.
Növekedést elsősorban Kínában és az európai feltörekvő piacokon tudott felmutatni a cég. Mindkét térségben 10%-ot meghaladó növekedés volt tapasztalható. Észak-Amerikában ugyanakkor 5%-os csökkenésről számolt be a társaság, ennek oka, hogy Amerikában inkább a szintén Adidas által tulajdonolt Reebok márka a népszerűbb, azonban ennek értékesítésével globális szinten is problémák vannak.
A kiskereskedelmi értékesítés 16%-kal emelkedett, melynek egyik fő oka az Adidas által szponzorált nagyszabású sportesemények lehetnek, mind amilyen az olimpia is.
A Reebok gyenge teljesítménye miatt a vállalat néhány százalékponttal csökkentette a várt árbevétel növekedési ütemét.
ArcelorMittal
A Societe Generale tartásról vételre módosította az ArcelorMittal ajánlását.
Banco Santander
A Banco Santander Mexico 1 milliárd dollár értékben értékesített 10 éves futamidejű kötvényeket, az eladás utáni napon a legaktívabban forgalmazott dollár alapú papír lett. A hozam 4.156%.

A Banco Santander lengyel vállalati kötvények piaca felé próbál nyitni. A banknak szüksége van a lengyel kötvények piacára, mely az előrejelzések szerint megháromszorozódik, mivel az elmúlt negyedévben erősen csökkentek a bank bevételei.
BMW
A BMW felkerült az UBS által a legelőnyösebb cégeknek tartott listára.
Commerzbank
A Commerzbank is ma reggel publikálta várakozásoktól elmaradó negyedéves gyorsjelentését.
A nettó eredmény 78 millió euró lett harmadik negyedévben szemben a várt 131 millió euróval. Az eredmény lényegesen jobb, mint az előző évi, ugyanis akkor még veszteséges volt a társaság, de a javulás mértéke elmaradt a piaci várakozásoktól.
Az előző negyedévhez képest az operatív eredmény 52%-kal esett vissza, melynek fő oka, hogy a bevétel jelentősen csökkent. Legnagyobb mértékű visszaesés az értékpapír kereskedésből származó bevételeknél látható.
Negatívum, hogy a rosszhitelek miatti céltartalékolás is 6,4%-kal növekedett.
Nem csak a mostani eredmény nem sikerült jól, de a jövőbeli kilátások is pesszimisták. A társaság vezetősége szerint a negyedik negyedévben tovább nőhetnek a hitelezési veszteségek, ami csökkentheti az eredményt is.
Azonban hosszabb távon már bizakodóbb a társaság. A bank célja, hogy a jelenlegi 3% alatti szintről 2016-ig az alapvető tevékenység tőkearányos megtérülése (ROE) elérje a 10%-ot.
A rossz eredmény miatt több hír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a társaság 5-6 ezer főt tervez elbocsátani. Ez meglehetősen magas szám ahhoz képest, hogy a bankcsoport összesen 56.000 főt foglalkoztat. Erről azonban hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett. Ha tényleg megvalósulna a nagyszabású leépítés, az a jövő évtől kezdve jelentősen csökkenthetné a vállalat emberi erőforrás költségeit.
Daimler
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes év/év alapon 6%-kal növelte októberi értékesítési adatait Kínában.
Siemens
Nagyot ugrott ma a Siemens részvénye a gyorsjelentést követően. Ebben a várakozásoknál jobb eredmény mellett a 2014-ig végrehajtandó 6 milliárd eurós költségcsökkentés és az Osram kiszervezése is szerepet játszhat (az IPO helyett). Na meg az, hogy a most véget ért 2012-es üzleti év eredménye után 3 eurós osztalékot fizet, ami nagyjából megfelel a várakozásoknak.
A cég a negyedik negyedévben 1,21 milliárd eurós eredményt ért el a várt 1,17 milliárddal szemben. 2013-ban 4,5-5 milliárd euró közötti eredményt vár a folytatódó operációkból, amely 0-10 százalék közötti profitbővülést jelent az idei 4,458 milliárd eurós eredmény után. A Siemens 20 százaléknál kisebb részesedést szeretne megtartani az Osramban, ezzel kisebbségi blokkolásra nyílna lehetősége, de nem kellene konszolidálnia.
A cég 2014-ig 6 milliárd eurónyi költséget szeretne megtakarítani. A terv nagyon ambiciózus, hiszen egy ilyen költségcsökkenés részvényenként 6,8 euró megtakarítást jelent. Ha ennyivel növekedne ténylegesen az eredmény, akkor az akár meg is duplázhatná a részvényárat (idén az EPS 5,45 euró volt). Vagyis nem véletlenül száguld a részvény. Ráadásul technikailag is nagyon jól néz ki, most hagyja el a bázist, réssel, s az elkövetkező hetekben-hónapokban akár 100 euróig is száguldhat az árfolyam.
Telefonica
A Telefonica szeptemberben is további 253 ezer ügyfelet vesztett Spanyolországban, míg a Vodafone 178 ezer ügyfelet. Ezzel a Telefonica a korábbi több mint 37% helyett már csak a spanyol mobilpiac 36.96%-t birtokolja.
ThyssenKrupp
Az Európai Bizottság engedélyezte az ThyssenKrupp számára az Outokumpu és az Inoxum egyesülését. A két rozsdamentes acél előállításával foglalkozó vállalkozás összeolvadása fontos mérföldkő a ThyssenKrupp fejlesztési programjában.
Total
A Total a tervezett időpont előtt két hónappal elkezdte Indiában a dél-makami gázmezőn a projektet. A várt kitermelés 2013-ra 69.000 hordó olaj egyenértékes szénhidrogén lesz. A kitermelésre alacsony vízmélység mellett kerülhet sor, vagyis relatíve alacsonyabbak lehetnek a kitermelési költségek. A projekt vártnál korábbi elindulása pozitív fejlemény, ugyanakkor annak jelentős árfolyamhatása nincs.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben