Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem kell az ingyenpénz az európai bankoknak

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. szeptember 19.   15:08

Enyhe optimizmus jellemzi az amerikai részvénypiacot piacnyitás előtt, 0,2% körüli pluszokat mutatnak a határidők. Már az ingyen pénz sem elég vonzó. Az EKB ma tartotta a TLTRO III program első tenderét, melyen a bankok -0,5% és 0% közötti hozam mellett juthattak forráshoz. A várt...

Enyhe optimizmus jellemzi az amerikai részvénypiacot piacnyitás előtt, 0,2% körüli pluszokat mutatnak a határidők.

Már az ingyen pénz sem elég vonzó. Az EKB ma tartotta a TLTRO III program első tenderét, melyen a bankok -0,5% és 0% közötti hozam mellett juthattak forráshoz. A várt 20-100 milliárd euró közötti összeg ellenére mindössze 3,4 milliárd euróra mutatkozott igény, ami meglehetősen alacsony a vonzó kondíciók ellenére is. Ez azt mutatja, hogy jelenleg a bankoknak nincs szüksége további likviditásra, illetve azt is, hogy nincs olyan hitelezési aktivitás a bankrendszerben, ami többlet finanszírozást igényelne. A jelenlegi még csak az első tender kör volt, 2021 márciusáig további alkalmakkor is igényelhetnek majd finanszírozást a bankok.

16,8 pontról 12 pontra esett a philadelphiai Fed feldolgozóipari indexe szeptemberben, ami azonban kissé felülmúlta a 10,5 pontos konszenzust. Ezzel a New York-i Fed hasonló mutatóját követően azt láthatjuk, hogy szeptemberben egyelőre inkább enyhe romlás látható a feldolgozóipari hangulatban.

A várt 213 ezerrel szemben csupán 208 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az lemúlt héten, ami továbbra is egy feszes munkaerőpiacról tanúskodik.

56 milliárd dollár értékben pumpált újabb addicionális likviditást a bankközi piacba a Fed a mai napon, annak érdekében, hogy enyhítse a hét elején kialakult hirtelen likvidtáshiányt.

Trump szerint továbbra sincs veszélyben Jerome Powell elnöki széke a Fed-nél, még annak ellenére sem, hogy komolyan csalódott benne azért, mert számára nem elég laza monetáris politikát folytat.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben