Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elnyúló lazításra készül az EKB

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. szeptember 12.   15:28

Több ponton is lazított monetáris politikáján az EKB és jelezte elkötelezettségét a további lazítás irányába is, amennyiben arra szükség lesz. Az EKB 10 bázisponttal -50 bázispontra csökkentette a jegybanki betétikamatot és az iránymutatás...

Több ponton is lazított monetáris politikáján az EKB és jelezte elkötelezettségét a további lazítás irányába is, amennyiben arra szükség lesz. Az EKB 10 bázisponttal -50 bázispontra csökkentette a jegybanki betétikamatot és az iránymutatás szerint a jelenlegi vagy az alatti kamatok várhatóak, egészen addig amíg arra szükség van, vagyis az időbeli hatályra vonatkozó utalás eltűnt a közleményből.

November 1-től újra indítják a várt 1 év futamidő helyett nyíltvégű eszközvásárlási programot, viszont csak 20 milliárd eurós összeggel. A közlemény szerint az első kamatemelést megelőzően rövid idővel szüntetik be az eszközvásárlást. Viszont a limiteken nem változtattak, továbbra is „csak” a kibocsátott mennyiség 1/3-át vásárolhatja meg az EKB, így bizonyos kötvények esetében könnyen limitprobléma ütközhet a jegybank.

Ami meglepetés, hogy a bankok számára vonzóbbá tették a TLTRO finanszírozás kamatozását és a futamidőt is 2 évről 3 évre növelték.

A bankok részben mentesülnek a negatív alapkamatok kedvezőtlen hatása alól, ami szintén a vártnak megfelelő.

Az EKB lefelé módosította az inflációs és GDP előrejelzéseket is. Az idei GDP előrejelzést 1,2%-ról 1,1%-ra, a jövő évit 1,4%-ról 1,2%-ra módosították, míg a 2021-es előrejelzést 1,4%-on tartották. Infláció tekintetében idénre 1,3% helyett 1,2%-ot, jövőre 1,4% helyett 1,0%-ot várnak és még a 2021-es előrejelzés szerint sem sikerül elérni az inflációs célt, a korábban várt 1,6% helyett már csak 1,5%-os inflációra számítanak.

Várt feletti maginflációs adatok érkeztek a tengerentúlról augusztus hónapra, miután év/év alapon 2,4%-os emelkedést tapasztalhattak a mutatóban az amerikaiak a várt és az előző havi 2,3%-kal szemben. A várt feletti érték részben a nagyot ugró egészségügyi szolgáltatások árának volt köszönhető.

Csupán 204 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az elmúlt héten, ami arra utal, hogy továbbra is relatíve feszes az amerikai munkaerőpiac.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben