Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Aktivista befektető bukkant fel az AT&T-nél

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. szeptember 9.   15:20

Optimista hangulatban kezdik a hetet a vezető amerikai részvényindexek, 0,2-0,3% körüli pluszokat mutatnak a határidők piacnyitás előtt. Új kiszemeltet talált magának a híres aktivista befektető, Paul Singer, az Elliott Management igazgatója. A cég ma fedte fel, hogy 3,2 milliárd dolláros...

Optimista hangulatban kezdik a hetet a vezető amerikai részvényindexek, 0,2-0,3% körüli pluszokat mutatnak a határidők piacnyitás előtt.

Új kiszemeltet talált magának a híres aktivista befektető, Paul Singer, az Elliott Management igazgatója. A cég ma fedte fel, hogy 3,2 milliárd dolláros pozíciót épített ki az AT&T-ben, és már el is juttatott egy levelet a cégnek azzal kapcsolatban, hogy milyen reformok lennének szükségesek, hogy az növelni tudja a részvényesi értéket. Az Elliott szerint a cégnek meg kéne válnia több, nem létfontosságú eszközétől (Direct TV műholdas üzletág, mexikói kitettség egy része), fel kéne hagynia az olyan felvásárlásokkal, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a cég stratégiájához, illetve komoly költségcsökkentésre is lenne tér. Az Elliott most közzétett részesedése csupán 1,2%-os a cégben, viszont, ha meg tudna győzni más befektetőket arról, hogy a tervek végrehajtása valóban komoly részvényesi érték növekedéssel járna (ahogyan ezt szokta), akkor valóban jöhetnének mélyreható változások a cégnél. Ezek reményében 8%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

Optimistán nyilatkozott az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin a Fannie Mae és Freddie Mac intézmények privatizálásával kapcsolatban. Mnuchin szerint hamarosan döntés érkezhet arról, hogy a jelzáloghitelek értékpapírosításával foglalkozó vállalatok ismét megtarthassák az általuk termelt profitot, illetve egyéb részletek is napvilágot láthatnak. Szerinte erre a következő 3-6 hónapban sor kerülhet, miközben sokan inkább a jövő évi választások utánra várták ezt a lépést. Emellett egy bírosági döntés is pozitívan hatott a részvények árfolyamára, ami szerint az állam jogtalanul csatornázta át magához a vállalatok teljes profitját az elmúlt években. Ez több korábbi ítélettel szembe ment, ahol az ellenkezőjét mondták ki. A hírekre a vállalatok árfolyama 25%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben