Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentettek a BMW és a Telefonica leányai is - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 6.   10:09

ArcelorMittalAz ArcelorMittal csökkentette osztalék kifizetését. az idei 0,75 dolláros részvényenkénti osztalék helyett 2013-ban csupán 0,20 dollárt fizet.AXAAz RBC Capital felülteljesítőről lecsökkentette az Axa-val...

ArcelorMittal
Az ArcelorMittal csökkentette osztalék kifizetését. az idei 0,75 dolláros részvényenkénti osztalék helyett 2013-ban csupán 0,20 dollárt fizet.
AXA
Az RBC Capital felülteljesítőről lecsökkentette az Axa-val kapcsolatos várakozásait, így a szektor átlagával megfelelő teljesítményt vár a biztosítótól.
BASF
Január elsejétől egy a jelenleginél egyszerűbb vállalati szerkezeti struktúrát tervez bevezetni a BASF. Ennek keretében az üzleti szegmensek számát a jelenlegi 6-ról 5-re tervezik csökkenteni, a divíziók száma pedig 15-ről 14-re módosul. A bejelentésnek megítélésünk szerint nincs árfolyamhatása.
BMW
Ma reggel publikálta vártnál jobb negyedéves gyorsjelentését a BMW. A közzétett eredmény árbevétel tekintetében 5%-kal, míg EPS tekintetében 17%-kal múlta felül a várakozásokat.
Az értékesített autók darabszáma 435 ezer, ami 9%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Csökkenés egyedül a Rolls-Royce esetében figyelhető meg, amiből 14,5%-kal kevesebbet értékesítettek. A motorkerékpár értékesítésben az összesített darabszám nem változott, azonban egy átrendeződés tapasztalható, miszerint a BMW motorkerékpárok értékesítése emelkedett, ugyanakkor a Husqvarna márka értékesítése azonos mértékben csökkent. Összességében az árbevétel 13,7%-kal bővült a 2011-es III. negyedévhez képest.
A társaság adózás előtti eredménye 17,6%-kal bővült.
A legnagyobb darabszámban eladott 3-as sorozat értékesítése csökkent, miközben a második legnagyobb darabszámban eladott 5-ös sorozat értékesítése növekedett. Egyértelmű csökkenés volt tapasztalható a luxusszegmensben, hiszen a RollsRoyce és a BMW 7 értékesítése is csökkent.
A társaság vezetősége megerősítette a 2012-es eredményvárakozásokat.
BNP Paribas
A BNP Paribas és az Ingenico nevű vállalat elindította Belgium első, okostelefonos fizetési rendszerét. Az alkalmazott megoldás lényege, hogy a tranzakciót a telefonról egy alkalmazás segítségével indítják, majd az biztonsági okokból hagyományosan a POS terminál billentyűzetén, PIN kód megadásával hagyható jóvá.
Commerzbank
A Commerzbank lakossági üzletágának újrastrukturálására készül. Ennek keretében rövid időn belül értékesítené nem kívánt eszközeinek egy részét is. A társaság ígérete szerint a héten jelentik majd be a részleteket. Az eddigi információk szerint a fiókok nyitva tartását növelik és fejlesztik a netbank szolgáltatást is. Az átszervezés híre alapjában véve pozitív, de annak hatása jelentősen függ majd a részletektől is. Könnyen elképzelhető hogy az eszközök rövid időn belül történő értékesítése csak nyomott áron lesz kivitelezhető, melyből a társaságnak egyszeri vesztesége keletkezhet.
Daimler
A Daimler bejelentette, hogy mától három műszakban folyik a Mercedes A osztály gyártása a rastatti üzemben.
Deutsche Bank
A Deutsche Bank 1,5 millió dollár bírság megfizetésére és 0,1 millió dollár profitról történő lemondásra kényszerülhet Amerikában. Legalább is ez a hatóságok tervezete az elektromos áram tőzsdei manipulációja miatt. A hír negatív, de annak árfolyamhatása még az egy centet sem éri el, így árfolyamhatásra nem számítunk.
E-ON
Az E-ON Oskarshamn 1-es reaktorblokkját november 12-én indítják. A meglehetősen öreg, 40 éves atomerőmű blokkban csaknem 1 éve ált le a termelés, miután több meghibásodást is észleltek. Az atomerőműben az utóbbi időben folyamatosan fordultak elő tervezett és nem tervezett karbantartási munkák miatt.
Fiat
A Fiat részvények ajánlását az eddigi vételről tartásra csökkentette a Goldman, miközben a célárat 7,7 euróról 4,7 euróra csökkentette le.
Lufthansa
A Lufthansa és az (UFO) szakszervezet közötti tárgyalások ismételten megszakadhatnak, ami ismételten növeli a sztrájk lehetőségét. Ez egyúttal azt is jelzi, hogy a társaság vezetősége nagyon határozottan kiáll a költségmegtakarítási program mellett és nem hajlandó abból engedni.
Nokia, Siemens
A Nokia és a Siemens közös leányvállalata értékesíti Finnországban és Észtországban meglévő vonalas hálózatoz köthető érdekeltségeit. További részletek a tranzakcióról egyelőre nem ismertek, azonban a bejelentés nem okozott túl nagy meglepetést, ugyanis a vállalat már korábban nyilvánosságra hozta profiltisztítási terveit, melyből következtethetni lehetett a mostani lépésre.

A Siemens már korábban jelezte, hogy önálló vállalattá kívánja alakítani az Osramot. Most annyi plusz információval lehettünk gazdagabbak, hogy a Siemens az újonnan létrejövő vállalatban valószínűleg hosszútávon is meg kíván tartani egy 20% körüli részesedést.
Total
A Total az elkövetkező hetekben kutatófúrásokat kezd Dániában a palagáz kitermelésének érdekében. Az ország gázkészleteinek nagysága körül jelentős bizonytalanság fedezhető fel, a becslések 65 és 650 milliárd köbméter között szóródnak.
A korábbi bejelentésnek megfelelően tegnap több francia finomítóban is figyelmeztető sztrájkba kezdtek, azonban az előzetes tervekkel ellentétben nem vált országossá, ugyanis nem csatlakozott hozzá minden finomító.

A Total, Európa harmadik legnagyobb olajvállalata 190 millió dolláros kutatóprojektbe kezd Ausztráliában. Helyi partnerével együtt 6 millió hold területet kíván feltárni. A kutatás első fázisának költsége összesen 60 millió dollár. A költségek 80%-át a Total állja és siker esetén a terület 90%-ának a Total lesz az üzemeltetője.
Telefonica
A Telefonica-nak ma több leánya is publikálta az eredményét az anyacég holnapi gyorsjelentése előtt. A cseh leány hozta a várakozásokat, amely 20%-os csökkenést jelent a nettó soron (1,8 milliárd koronára, ami 71 millió euró). Továbbra is az árbevétel és az eredmények lemorzsolódása látszik. Mivel az új frekvenciákra is jelentős koncessziós díjat kell majd a cseh szolgáltatónak fizetnie, ezért szerintünk a 40 koronás osztalék nem tartható a jövőben. A piac enyhe csökkenést vér ennek tekintetében, de elsősorban 2013-tól.
Úgy tűnik, hogy Németországban viszont „dübörög a business”. Az üzemi eredmény 12,5%-kal 339 millió euróra növekedett a tavalyi harmadik negyedévhez képest. Az egy részvényre jutó eredmény 5 cent lett a tavalyi 1 centtel szemben. Vagyis úgy tűnik, hogy azok a befektetők, akik a néhány héttel ezelőtt zárult kibocsátás során vettek a részvényből, nem jártak rosszul. Persze az üzletet az okostelefon használaton keresztül a bővülő adatforgalom húzza, amely 5,6%-os bevétel növekedést ért el. Az eredmények enyhén meghaladták a várakozásokat.

Összességében azért jelentős árfolyamhatásra nem számítunk a Telefonica árfolyamában, viszont kíváncsian várjuk a holnap nyilvánossá váló harmadik negyedéves eredményt, amely a piac várakozásai szerint 30,3 centre rúghat a tavalyi 11 cent veszteséggel szemben, s az előző negyedéves 26,2 centhez képest is jelentős javulás lenne. A befektetők egyelőre kivárásra rendezkedtek be, s az árfolyam egy támasz szinten táncol.
UniCredit
A Cheuvreux 3,4 euróról 3,3 euróra csökkentette az UniCredit célárát.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben