Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagy a káosz, felfüggesztenék a brit parlamentet

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. augusztus 28.   15:14

Enyhe csökkenést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt, 0,2-0,3% körüli mínuszokat láthatunk. Boris Johnson kezdeményezte, hogy a brit parlamenti ülésszakot szeptember 9-től október 14-ig függesszék fel. Így a parlamentnek nagyon rövid ideje maradna...

Enyhe csökkenést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt, 0,2-0,3% körüli mínuszokat láthatunk.

Boris Johnson kezdeményezte, hogy a brit parlamenti ülésszakot szeptember 9-től október 14-ig függesszék fel. Így a parlamentnek nagyon rövid ideje maradna megakadályozni a rendezetlen Brexitet és megnehezíti Boris Johnson esetleges leváltását is. A parlament felfüggesztése rendkívül ritka, ugyanakkor nem precedens nélküli, ehhez a királynő jóváhagyására van szükség. Az EU csúcs október 17-18 között lesz, vagyis ezt megelőzően gyakorlatilag már ellehetetlenülne a brit törvényalkotás és az október végi Brexit határidő meghosszabbítására vagy a rendezetlen Brexit megakadályozására is inkább csak elvi lehetősége lenne a parlamentnek a felfüggesztését követően. A javaslat az ellenzéki és a kormánypárt tagjainak körében is felháborodást okozott, főként mivel jogi kiskaput kihasználva megkerülik a pont az ilyen helyzetek elkerülése a közelmúltban hozott, Dominic Grieve nevével fémjelzett törvényt, ami 2 hetente előírná a parlamenti üléseket. A Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn bizalmatlansági szavazást helyezett kilátásba, amit praktikus okok miatt legkésőbb jövő hét végéig meg kéne tartania a parlamentnek. A font erőteljes gyengüléssel fogadta a mai fejleményeket.

A japán Nikkei hírügynökség forrásai szerint részben Vietnámba helyezné át a Google azon hardvereinek gyártását, amelyeket az amerikai piacra szán és jelenleg Kínában kerülnek előállításra. Ezzel többek között a Pixel okostelefonok is mostantól Vietnamban kerülnének legyártásra. A lépésre természetesen a potenciálisan tovább növekvő importvámok miatt szánta rá magát a cég, de emellett a dráguló kínai munkaerőt is megemlítette. Ebből úgy tűnik, hogy sikeres Trump nyomásgyakorlása az amerikai cégekre, hogy hagyják el Kínát, amivel igyekszik jobb alkupozícióba kerülni a kereskedelmi tárgyalások során. Kína azonban eddig is makacsul ellenállt a nyomásnak, kérdés, hogy amerikai cégek esetleges tömeges kivonulása mennyire fájhat a lassuló gazdaságnak.

Továbbra is a külföldi turisták visszafogottabb költéseire panaszkodik a luxusékszereket áruló Tiffany’s. A második negyedévben a legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 3%-kal estek az értékesítések a várt 1,5%-os visszaeséssel szemben, így egész éves előrejelzését is stagnálásra rontotta a cég ebben a mutatóban az ezelőtti minimális növekedésről. A teljes árbevétel a vártnak megfelelő 1,05 milliárd dollár lett, amin a várt 1,05 dollárnál magasabb, 1,12 dolláros EPS-t ért el a cég. Az árfolyam 4%-os esést mutat piacnyitás előtt.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben