Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra is erős az amerikai belső fogyasztás

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. augusztus 15.   15:15

Volatilis kereskedést láthattunk eddig ma az amerikai határidőkben, piacnyitás előtt már felfelé billen a mérleg. Jelenleg 0,6-0,7% körüli pluszokat láthatunk. Jól sikerült a Walmart második negyedéve, miután a vártnak megfelelő 130 milliárd...

Volatilis kereskedést láthattunk eddig ma az amerikai határidőkben, piacnyitás előtt már felfelé billen a mérleg. Jelenleg 0,6-0,7% körüli pluszokat láthatunk.

Jól sikerült a Walmart második negyedéve, miután a vártnak megfelelő 130 milliárd dolláros árbevételen 1,27 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 1,22 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések 2,8%-kal nőttek év/év alapon az USA-ban a várt 2,5%-kal szemben, ami főként annak volt köszönhető, hogy nagyobb címletekben vásároltak az emberek. Egész éves várakozását ebben a mutatóban a korábban megcélzott 2,5-3% közötti sáv tetejére várja most már a cég, ami optimizmust sugároz a folytatással kapcsolatban. Az online értékesítések 37%-kal nőttek év/év alapon, mai továbbra is erős dinamikát mutat. A jó hírekre az árfolyam 6%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

A Walmart kedvező számai mellett makrofronton is újabb kedvező fogyasztói adatok érkeztek az USA-ból július hónapra. Ez abban nyilvánult meg, hogy 0,7%-os növekedést mutatott hó/hó alapon a kiskereskedelmi forgalom a várt 0,3%-kal és az előző havi 0,4%-kal szemben. A GDP számításához használt kiskereskedelmi mutató 1%-kal növekedett a várt 0,4%-kal szemben. Mindez arról tanúskodik, hogy az amerikai fogyasztó köszöni szépen, jól van, kereskedelmi háború ide vagy oda.

A legmagasabb elemzői várakozást is felülmúlta az Alibaba árbevétele a második negyedévben, ezzel a cég kisebb mértékben rácáfolt a kínai lassulásra. Az árbevétel 42%-kal növekedett év/év alapon 16,3 milliárd dollárra a várt 15,8 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 1,78 dollár lett a várt a 1,46 dollárral szemben. Az erős negyedéves számok mögött részben a 6.18 névre keresztelt online vásárlási fesztivál sikere állt, amit anno még a rivális JD.com hozott létre. Emellett több újítást is bevezetett az Alibaba, ami személyre szabott vásárlási élményt nyújt a felhasználóknak, ezek szintén hozzájárultak a várt feletti növekedéshez. A hírekre az árfolyam 3%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

A várt felett alakult júliusban a New York-i és a philadelphiai Fed feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe. Előbbi esetében 4,8-ra pontra ugrott a mutató az előző havi 4,3 és a várt 2 ponttal szemben, míg utóbbinál 16,8 pontos érétket láthattunk a várt 9,5 és az előző havi 21,8 ponttal szemben.

Közzétette Kína hivatalos álláspontját a Trump által belengetett, majd félig elhalasztott új importvámokkal kapcsolatban. A kínai fél szerint ezzel a lépéssel Trump megszegte a közte és Xi Jinping között létrejött megállapodást a Japánban rendezett G-20 csúcstalálkozó során. Kína szerint nem elegendő az USA részéről az a gesztus, hogy a tervezett vámok fele csupán december 15-től lépne életbe szeptember 1. helyett, így ez válaszlépést kíván. A legfrissebb információk szerint szeptemberben továbbra is terveznek személyes találkozót egymás közt a felek.

Az idei évben ugyan még mindig magas, de elmarad a tavalyi évétől az amerikai nagyvállalatok sajátrészvény-visszavásárlási aktivitása. A J.P. Morgan friss elemzésé szerint eddig az idei évben 465 milliárd dollárnyi saját részvény visszavásárlásáról tettek bejelentést a cégek, míg tavaly július végére ez az érték már 617 milliárd dolláron állt. A tavalyi év egyébként kiugró volt ebből a szempontból, ugyanis 2017-ben „csupán” 551 milliárd dollár, míg 2016-ban 529 milliárd dollár értékben jelentettek be sajátrészvény-visszavásárlást a cégek.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben