Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentett többek között a Lufthansa és a Total is - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 31.   10:29

ArcelorMittalAz ArcelerolMittal jelentős mértékben csökkenő eredményről számolt be, melynek okai a csökkenő ázsiai kereslet és a továbbra is alacsony ár. Az EBITDA nagysága az előző évi 2,41 milliárd dollárról 1,34 milliárd dollárra csökkent.Banco...

ArcelorMittal
Az ArcelerolMittal jelentős mértékben csökkenő eredményről számolt be, melynek okai a csökkenő ázsiai kereslet és a továbbra is alacsony ár. Az EBITDA nagysága az előző évi 2,41 milliárd dollárról 1,34 milliárd dollárra csökkent.
Banco Bilbao
A Banco Bilbao a várttól és az előző évi teljesítménytől is jócskán elmaradó negyedéves eredményt publikált ma reggel. 146 millió eurós eredménye jócskán elmaradt a 186,4 milliós várakozástól és a tavalyi 804 milliós eredménytől is. A BBVA rossz hiteleinek állománya 8,2%-ra emelkedett Spanyolországban, míg ingatlanfejlesztőkkel szembeni nem teljesítő kitettségei 14,1 százalékponttal 42,2%-ra emelkedtek. A vállalat rossz eredményéért egy jelentős mértékű leírás tehető felelőssé.
BNP Paribas
A BNP Paribas lekerült a Goldman konvencionális vételi listájáról. De továbbra is, egyedüli bankként a Goldmannál, vételi minősítésen tartják.
Deutsche Bank
A BNP Paribas érdekeltségébe tartozó Exane 17%-al, 38,9 euróra növelte a Deutsche Bank célárát, semleges minősítéssel.
E-ON
Az E-ON 223,6 millió dollárt kap a texasi szélerőművek finanszírozására. A befektetők, beleértve a JPMorgant és a Wells Fargo-t 167 millió dollár saját tőkével járultak hozzá a 203 megawattos erőmű működéséhez, és további 56 millió dollárról kötelezték el magukat.
Fiat
Növekvő értékesítésekről számolt be a Fiat, az árbevétel meghaladta a várakozásokat, azonban az egy részvényre jutó eredmény nagysága 12%-kal maradt el a várakozásoktól. Az előző évhez viszonyított értékesítés csak a Chryslernek köszönhetően tudott növekedni.
Az árbevétel elsősorban az úgynevezett NAFTA országokban (USA, Kanada, Mexikó) emelkedett jelentősen. Az előző évihez képest a harmadik negyedévben 33%-os növekedés volt tapasztalható, ami főleg a Chrysler értékesítéseinek volt köszönhető. Az európai piacnak sikerült még a tavalyi árbevételt is alulmúlnia. Az előző év harmadik negyedévével összehasonlítva látható, hogy az EBIT mértéke kismértékben emelkedett, de az európai veszteség nagysága több mint másfélszeresére nőtt.
A NAFTA piacokon tapasztalt jelentős EBIT emelkedés nagyrészt a magasabb értékesítési volumennek köszönhető, de jelentősen hozzájárult az értékesítési ár emelkedése is.
Az európai piacokon az értékesítés volumene a csökkenő árak ellenére is visszaesést mutatott.
Továbbra is jól teljesített azonban a luxusszegmenst képviselő Ferrari és Maserati. Az ezeken elért profit adta a csoportszintű EBIT 10%-át. A gépjárművek nagy részét az USA-ban értékesítik, ez a Ferrarik esetében 32%-ot, míg a Maseratik esetében 44%-ot jelent.
A jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban a társaság kifejtette, hogy nem várja a trendek alapvető megfordulását, vagyis gyengélkedő európai keresletre, ugyanakkor erős amerikai és ázsiai keresletre számít.
Az idei évvel kapcsolatban elmondták, hogy az eredetileg kitűzött profitsáv alsó széle tűnik elérhetőnek.

A Mediobanca felülteljesítőről semlegesre minősítette le a Fiatot, mivel a hozam/kockázatot nem találják vonzónak. A célár 4,7 euró.
A Natixis is leminősítette a Fiatot: semlegesről csökkenőre.
A Morgan Stanley továbbra is alulteljesítőnek minősíti a Fiatot, mivel nem valószínű, hogy a cég nettó adóssága 2015-ig csökkenhet. A célárat 3,5 euróra csökkentették 3,9-ről.
A Bernstein szerint a Chrysler pozíciójának megszilárdítása elengedhetetlen a Fiat szempontjából, és az eszközök értékesítése szükséges lenne a jelenlegi adósság szint mellett. A célár 5 euró és továbbra is felülteljesítőre értékelik a Fiatot.

Az olasz kormány további tárgyalásokat kezdeményez a Fiattal, mivel nem elégedettek az autógyártó stratégiájával és szerintük az nem biztosítja az olasz gyárak teljes mértékű foglalkoztatottságát.
Linde
A Morgan Stanley újra egyenlő súlyozásúra minősíti a Linde-t, a célár 135 euró.
Lufthansa
A várakozásoknál közel 100%-kal jobb harmadik negyedéves eredményt publikált a Lufthansa, az egy részvényre jutó profit 69 cent helyett 1,37 euró lett, ami a tavalyi eredményhez képest 30%-os bővülés. Az árbevétel megfelelt az elemzői várakozásoknak: 8,3 milliárd euró lett, ez 6,2%-os növekedés a bázishoz képest. Az elmúlt három hónapban 29,5 millió utas repült a Lufthansa járatain, ez 2,6%-kal magasabb a tavalyi értéknél, a járatok kihasználtsága is javult, 1,3 százalékponttal 83,4%-ra emelkedett. A járatok száma 276,7 ezerről 274,4 ezerre csökkent, a jó eredmény a költségcsökkentési programnak köszönhető. A 2015-ig tartó programot megerősítette a cég, ami 1,5 milliárd eurós költségmegtakarítást jelent.
ThyssenKrupp
A ThyssenKrupp erősítené jelenlétét Ázsia csendes-óceáni térségében. Egy alacsony sűrűségű ammónium-nitrát üzem építésére nyertek szerződést, az előállított különböző termékeket építőipari és bányászati iparágban használják világszerte. A vietnámi gyár várhatóan 2015-re lesz üzemkész, és naponta 625 tonna kapacitású lesz. A szerződés értéke 200 millió dollár.

A ThyssenKrupp 4%-os csökkenést ért el október 29-én, a Steel America elhúzódó eladása miatt. A vezérigazgató külön szeretné értékesíteni az acélhengerműveket 7 milliárd euró értéken, de a kereskedők szerint ez az ár ésszerűtlen.
Total
Ma publikálta vártnál jobb negyedéves gyorsjelentését a Total is. A francia olajipari vállalat részvényenkénti eredménye csaknem 8%-kal haladta meg az elemzői várakozásokat. A vállalat 3,3 milliárd eurós eredményt publikált, szemben az elemzői várakozásokkal, mely nem érte el a 3,1 milliárd eurót. A publikált eredmény 20%-kal haladja meg az előző év azonos időszakának eredményét. Az eredmény növekedése mögött elsősorban a finomítói marzsok emelkedése áll. Az eredmény annak ellenére lett ennyire pozitív, hogy az Elgin platformot földgáz szivárgás miatt le kellett állítani és újraindítása csak év végére várható.
A szénhidrogén kitermelés mértéke 2%-ot csökkent, melyet részben ellensúlyozni tudott a szénhidrogének 1%-os áremelkedése.
A Total 2013 és 2014 között négy új fúrótornyot hozna létre Angolában.
A gyorsjelentésből az is kiderült, hogy év közben a Total értékesítette a Sanofiban meglévő érdekeltségét.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben