Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A vártnál sokkal jobb eredményt közölt a Deutsche Bank - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 30.   10:03

Banco SantanderAz RBS Capital 5,1 euróról 4,6 euróra csökkentette a Banco Santander célárfolyamát.BayerA Bayer ma publikálta negyedéves jelentését, amely jelentősen, 5%-kal meghaladta a korrigált EPS várakozásokat. Az...

Banco Santander
Az RBS Capital 5,1 euróról 4,6 euróra csökkentette a Banco Santander célárfolyamát.
Bayer
A Bayer ma publikálta negyedéves jelentését, amely jelentősen, 5%-kal meghaladta a korrigált EPS várakozásokat. Az eredmény az előző negyedévhez képest 7%-kal emelkedett, vagyis a várt 2%-os növekedést jelentősen felülmúlta a társaság által közzétett eredmény.
Az árbevétel 11,5%-os növekedést mutatott, ennek komponensekre történő bontásakor látható, hogy 5% a volumen hatás, +0,6% az áremelkedés hatása, +6,5% a deviza hatás, de 0,5%-kal visszavetette a növekedést az értékesített termékek összetételének megváltozása.
Jelentősen növekedett az árbevétel az egészségügyi szegmensben. A Bayer mindegyik gyógyszerének esetében emelkedett az árbevétel, azonban a devizahatások ezt némileg csökkentették.
A vetőmagokkal foglalkozó (cropScience) üzletág is jól teljesített Árbevételben jelentősen meghaladta a várakozásokat, azonban EBITDA szinten már kissé elmaradt attól.
Az anyagtudományokkal foglalkozó üzletág a várakozásoknak megfelelő eredményt publikált.
Az egészségüggyel és az anyagtudományokkal foglakozó üzletág esetében is továbbra is Európa számít a fő piacnak, de dinamikusan növekszik Észak-Amerika és Ázsia is. A vetőmagokkal foglalkozó üzletágban továbbra is Latin-Amerika, Afrika és a Közel-Kelet számít a fő piacnak.

A Bayer ma jelentette be, hogy 1,1 milliárd dollárért (0,85 milliárd euró) megvásárolja a Schiff Nutrition vitamingyártó vállalatot a piacon tapasztalt gyors növekedés miatt. A vételárat a vállalat készpénzben fizeti ki, annak részvényenkénti értéke 1 euró. A lépés hatására a vállalat készpénz állománya jelentősen csökken.
BMW
A BMW és a szakszervezetek még szeptemberben megállapodtak a rugalmas foglalkoztatás lehetőségéről, azonban az erről szóló dokumentumot csak most hozták nyilvánosságra. A megállapodás lehetővé teszi a műszakok rövidítését, vagy éppen törlését is. A BMW kijelentette, hogy a megállapodásban biztosított lehetőségek alkalmazására jelenleg nincs szükség, ugyanis nagyon jók a társaság értékesítési adatai.
Deutsche Bank
A Deutsche Bank is ma publikálta negyedéves eredményét. Az egy részvényre jutó eredmény 23%-kal haladta meg a várakozásokat. Év/év alapon a növekedés még ennél is nagyobb, 42%. Az árbevétel tekintetében is 9%-kal múlta felül a várakozásokat és az előző évi eredményt is.
A kamatjellegű bevételek csökkentek, ugyanakkor ezt a nem kamatjellegű bevételek képesek voltak ellensúlyozni.
E-ON
A Hitachi vásárolja meg a két német közműszolgáltató, az E-ON és az RWE brit vállalatát, a Horizon Nuclear Power-t, 1,1 milliárd dollárért. A tranzakció a jövő hónapban zárul le. A brit cég eladását még márciusban hirdették meg, miután Németországban politikai döntés született, hogy a nukleáris áramtermelés súlyát fokozatosan nullára csökkentik.

Az E-ON bejelentette, hogy újonnan létrehozott szolgáltató egységében megállapodott a szakszervezetekkel a bér kérdéséről.
Fiat
AZ UBS megerősítette a Fiat vételi ajánlását.
Telefonica
A Telefonica német leányvállalatának részvénykibocsátásánál 5,5 és 5,6 euró közötti sávra szűkült a kibocsátási árfolyam a kezdeti 5,25-6,5-ös sávról, vagyis a jegyzés az eredetileg meghatározott sáv közepénél kisebb árfolyam mellett zárulhat. Ezzel a Telefonica összesen 1,45 milliárd euró forrást szerzett.
WEBINÁRIUM

Gazdasági körkép és várakozások

2024. április 12. - Beszélgetés Zsiday Viktorral a Hold Alapkezelő Zrt. közgazdászával és Bencze Lajossal, az Erste World vezetőjével.

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben