Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó eredmények a tengerentúlon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. július 26.   09:32

Erste Kommentár Tegnap piaczárás után jelentett a Google, Amazon és az Intel is. Az eredmények azt sugallják, hogy inkább javuló környezetre kell számítanunk az elkövetkező negyedévekben. Míg az Intel...

Erste Kommentár

Tegnap piaczárás után jelentett a Google, Amazon és az Intel is. Az eredmények azt sugallják, hogy inkább javuló környezetre kell számítanunk az elkövetkező negyedévekben. Míg az Intel egyértelműen pozitívan látja a közeljövőt, addig a Google eredménye kirobbanó volt. Az Amazon esetében a megbicsaklik is inkább csak annak tudható be, hogy még jobb szolgáltatást akar nyújtani (egy napos kiszállítás), amelynek a költségei átmenetileg erős nyomást gyakorolhatnak a profitra.


Ma jelent az Allergan. A gyorsjelentésből pedig megtudhatjuk a cariprazine értékesítési számokat. Ha továbbra is kitartott az értékesítés növekedés dinamikája, akkor jóval 150 millió dollár fölött lehet. Ez pedig izgalommal töltheti el a Richter tulajdonosokat a mai napon.


A tegnapi jelentősebb esését követően a reggeli DAX emelkedés meglepően pici, amely az EKB kilátásba helyezett lazításának és a jó amerikai eredmények tükrében picit meglepő. A BUX csak moderáltan követi a külföldi piacokat, így nem meglepő a ma reggeli gyengébb teljesítményt. Ugyanakkor különösebb indokot nem rátunk rá.

Vegyes teljesítmény a tech óriásoknál

Csökkenés jellemezte tegnap az amerikai kereskedést. A Dow és az S&P 0,5%-ot, míg a Nasdaq 1%-ot csökkent.


Aggodalmakat okoz az Amazonnal a költségek növekedése. Az online kereskedelmi óriás árbevétele 20%-kal múlta elül a tavalyit és 63,4 milliárd dolláros árbevétele közel 1 milliárd dollárral felülmúlta a várakozásokat. Ennek ellenére operatív és adózott eredménye is elmaradt a várakozástól. Operatív szinten 3,08 milliárd eurós nyereséget ért el, szemben a 3,71 milliárdos várakozással. A harmadik negyedéves üzemi eredményre adott várakozás sem tette boldoggá a befektetőket2,1-3,1 milliárd dollárra számít a társaság, ami jóval alacsonyabb mint a piaci konszenzus 4,3 milliárd dolláros értéke. A várttól elmaradó eredmény és harmadik negyedévre vonatkozó gyenge kilátás egyik oka, hogy az 1 napos kiszállítás a vártnál nagyobb költséget generált, ez rontotta a hatékonyságot és néhány negyedévre még szükség van míg orvosolni tudják ezt a problémát. Várhatóan a haramdik negyedévben jelentős fejlesztéseket fognak eszközölni, hogy a karácsonyi időszakban már minél gördülékenyebben menjen az 1 napos kiszállítás. Másrészt, hogy a vártnál lassabb volt az Amazon Web Service növekedése. Az Amazon 1,7%-ot csökkent a zárás utáni kereskedésben.


Rácáfolt a növekedési aggodalmakra a Google anyavállalata az Alphabet. A társaság a partnereknek kifizetett költségeket leszámítva (ex-TAC) 21%-kal 31,7 milliárd dollárra növelte bevételét, mintegy 900 millió dollárral felülmúlva a piaci várakozásokat. A 24%-os operatív marzs negyedév/negyedév alapon is javulást jelent és felülmúlta a 22,6%-os várakozást is. Az egy részvényre jutó eredmény 14,21 dollár lett, meghaladva a 11,3 dolláros várakozást. A társaság az eddigi legnagyobb, 25 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási programot jelentett be, ami a szavazati joggal nem rendelkező C sorozatú részvényeknél fognak végrehajtani. A kedvező eredményre és a nagyszabású részvényvásárlási program hírére több, mint 8%-ot emelkedett tegnap az Alphabet C sorozatú részvénye, de a részvényvisszavásárlásban nem érintett A sorozat is közel 8%-ot emelkedett.


Az Intel a korábbi 69 milliárd dollárról 69,5 milliárd dollárra növelte árbevételi várakozását, miközben a piac nem igazán hitt az eddigi célban a konszenzus némileg alacsonyabb, 68,5 milliárd dolláros eredményre számított. Az éves célon belül növelték a harmadik negyedévre vonatkozó előrejelzést is, ami arra utalhat, hogy a társaság, sőt talán az iparág is már túl van az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus mélypontján. Ráadásul a harmadik negyedéves számokat már úgy növelték, hogy a második negyedévben már előrendelést tapasztaltak az újabb vámok életbe lépését megelőzően. A szerverek iránt töretlenül nagy volt a kereslet. Az egy részvényre jutó eredmény 92 cent lett a piac által várt 85 centtel szemben. Az eredményen túl bejelentették, hogy a mobiltelefon modem üzletág többségi tulajdonát eladják az Apple-nek. Ezzel egy fontos területet tud házon belülre szervezni a Google, az Intel-nél meg úgy sem ment igazán jól ez a szegmens. Az Intel 5%-ot emelkedett a gyorsjelentésre.


A Képviselőház a várakozásoknak megfelelően jóváhagyta a már hét elején megkötött költségvetési megállapodást, ami a következő 2 évre megoldja a költségvetési plafon problémáját.

Gyengének mutatkozhat a japán jegybank

Csökkenés jelelmezte a mai ázsiai kereskedést. A Nikkei és a Hang Seng is 0,5%-ot csökkent, míg a Shanghai index stagnált.


Jövő kedden tart kamatdöntő ülést a japán jegybank, melyen nem várható a monetáris kondíciók megváltoztatása, ugyanakkor valószínűleg változtatnak a kommunikáción és az alacsony kamatok fenntartására való utalást a jelenlegi 2020 tavaszi időpontról kitolják. A jegybank néhány döntéshozója azonban aggódik amiatt, hogy ez nem elég erőteljes üzenet, azt olvashatja ki belőle a piac, hogy nincs elég eszköze a jegybanknak a további lazításra, így az üzenet akár visszafelé is elsülhet.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben