Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ma eldől ki lesz az új brit miniszterelnök

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. július 23.   10:14

Miniszterek lemondását hozhatja Boris Johnson megválasztása Kisebb emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A FTSE100 0,1%-ot emelkedett, míg a DAX és a CAC 40 0,2%-kal zárt magasabban. Várhatóan ma kora délután...

Miniszterek lemondását hozhatja Boris Johnson megválasztása

Kisebb emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A FTSE100 0,1%-ot emelkedett, míg a DAX és a CAC 40 0,2%-kal zárt magasabban.


Várhatóan ma kora délután jelentik be az új brit miniszterelnököt. A felmérések szerint Boris Johnsont választhatták meg a Konzervatív Párt tagjai. Ebben az esetben a pénzügyminiszter már jelezte, hogy holnap bejelenti lemondását. A nagy horderejű bejelentés miatt ma megnövekedhet a volatilitás az EURGBP devizapárban.


Pedro Sanchez a jelenlegi spanyol miniszterelnök ma megpróbálkozik a kormányalakítással, azonban az ehhez szükséges parlamenti többsége várhatóan nem lesz meg, miután a Podemos, mint potenciális szövetséges sem támogatja.

Brazília szállította a meglepetést a Santandernek

Még a legoptimistább elemzői várakozásokat is felülmúlta a Banco Santander a második negyedévben. Az adózott eredmény 1,39 milliárd euró lett, szemben az 1,27 milliárd eurós konszenzussal és a legmagasabb, 132 milliárdos piaci várakozással. A várt fölötti eredmény oka a jó teljesítmény Brazíliában és, hogy elkezdtek beérni a költségcsökkentő intézkedések is.

Jelentős leépítés jöhet az UniCreditnél

A Bloomberg információi szerint akár 10 ezer fős létszámcsökkentés is jöhet az UniCredit csoportnál, ami a teljes állomány közel 12%-át jelentené. Az átalakítás és költségcsökkentés főleg az olasz operációt érintheti majd. Részletek decemberben várhatóak, amikor is bejelentik a bank átalakítási tervét.

5% fölött a kínai BAIC a Daimlerben

5% fölé növelte teljes érdekeltségét a kínai BAIC a Daimlerben. A két autógyártó között már eddig is volt stratégiai együttműködés ami most még szorosabbá válik, a tulajdonrész szerzéssel. Az 5%-os érdekeltségnek körülbelül fele jelent közvetlen részvény kitettséget a másik fele pedig opción keresztül valósul meg.

Portfoliót tisztít a Bayer

Tovább folytatta üzletágainak racionalizálását a Bayer és 585 millió dollárért értékesítette a cipő gyártással foglalkozó Dr. Scholl márkáját. A lépéssel megvált egy a tevékenységhez kevésbé kapcsolódó operációtól a Bayer és javult pénzügyi pozíciója is.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben