Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A harmadik negyedévben jelentősen nőtt a mobiltelefon értékesítés

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 26.   10:09

AdidasA DZ Bank levette az Adidast a hosszútávon vételre ajánlott részvények listájáról.AXAAz AXA ma tette közzé az első kilenc hónapra vonatkozó értékesítési számait (nem eredmény). Ez alapján a bevételei 3,7 százalékkal...

Adidas
A DZ Bank levette az Adidast a hosszútávon vételre ajánlott részvények listájáról.
AXA
Az AXA ma tette közzé az első kilenc hónapra vonatkozó értékesítési számait (nem eredmény). Ez alapján a bevételei 3,7 százalékkal növekedetek, amely ha az árfolyamhatást kiszűrjük, akkor csak 1,3 százalékos bővülést jelent, így 68,4 milliárd euró lett az év első kilenc hónapjában. Meglepetésre az életbiztosítások terén az árbevétel stagnált, amely az unit-link típusú biztosításokon elért bevétel csökkenésének és az egészségbiztosítások növekedésének köszönhető. A vagyonbiztosítások bevételei és a nemzetközi biztosítások 5,4 és 4,4 százalékkal bővültek. A vagyonkezelésben pedig gyakorlatilag stagnáltak a bevételek. Ha az életbiztosítási üzletágat nézzük, akkor szembetűnő a világ szétválása. Ázsiában és az USA-ban az új kötések több mint 20 százalékkal növekedtek (egyenként mintegy 25 százalékos súlyt képviselnek), addig az európai országokban 2-11% közötti csökkenés volt megfigyelhető. A marzsokat ugyanakkor sikerült továbbra is 25 százalék körül tartani. Ráadásul az alapokból a kiáramlás lelassult 8 milliárd euróra a tavalyi bázis időszakban megfigyelt 33 milliárd euróhoz képest. Ez azt sugallja, hogy a cég jó teljesítményt fog mutatni, amikor februárban közzé teszi éves eredményét. A papír árfolyama éppen most rugaszkodik el a 20 napos mozgóátlagról.
Banco Santander
A Banco Santander elnöke szerint a rossz hitelek aránya 2014 első negyedévében érheti el a 7,2%-os maximum értéket Spanyolországban. A tegnap közzétett negyedéves jelentés szerint a harmadik negyedévben 6,38% volt a rosszhitelek aránya.
Bayer
A Bayer a november 3. és 7. között megrendezésre kerülő orvosi konferencián újabb információkat fog közzétenni a Xarelto nevű vérhígító készítményéről.
BMW
A BMW visszahív 7.485 darab gépjárművet a 7-es kategóriájából azok hibás zárszerkezete miatt. Az ajtók egy hibás szoftver miatt szabálytalan útfelületen vagy véletlen érintésre bármikor kinyílhatnak. A hírnek árfolyamhatása nincsen, de nem kedvez a BMW presztízsének, hogy éppen a csúcsmodelljénél fordulnak elő ilyen meghibásodások.
BNP Paribas
A francia gazdaság megnövekedett kockázatai miatt az S&P leminősítette több francia bank kötvényét, köztük a BNP Paribas-ét is, melynek besorolását AA- minősítésről A+ ra módosították.
Daimler
A Daimler vezérigazgatója bejelentette, hogy az új Mercedes S osztályt nyáron fogják bemutatni.
E-ON
A német RWE és az E-ON eladja brit leányvállalatát, a Horizon Nuclear Powert. Ezt eddig csak az RWE erősítette meg, akik elárulták, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a leányvállalat értékesítéséről, azonban további részleteket, különösen a lehetséges vételárra vonatkozóan nem kívántak nyilvánosságra hozni.
Fiat
A Fiat november 26. és december 9. között leállítja a Pomiglianoban található üzemét. Erre az időszakra fizetés nélküli szabadságra küldik a gyár mintegy 2.000 alkalmazottját.

Olaszország exportot támogató adókedvezményekkel segítené a Fiatot, elősegítve ezzel annak stratégiáját, hogy az országban gyártott autókat Észak-Amerikában értékesítse. A kedvezmények minden árura vonatkoznának, nem csak gépjárművekre. Az európai hatóságok azonban jogellenes állami támogatásnak minősíthetik az adóengedményeket, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a Fiat által kilobbizott adókedvezményeket a gyakorlatba is átültetik.

A Fiat elnöke, Sergio Marchionne bejelentette, hogy a Chryslerre vonatkozó frissített 2014-es üzleti tervet október 30-án fogják közzétenni. Mint ismert, a Fiat csoport jelenleg legjobban teljesítő tagjáról van szó, ezért is kiemelten fontos, hogy a társaság milyen elvárásokat fogalmaz meg leányvállalatával szemben.
Nokia
Az első három negyedévben összesen 444,5 millió mobiltelefont értékesítettek a telefongyártók összesen, szemben az előző évi 434,1 millióval, vagyis 2%-os növekedés volt megfigyelhető. A harmadik negyedévben azonban sokkal látványosabb, csaknem 45%-os növekedés volt tapasztalható. A Samsung mai sajtótájékoztatóján is a további növekedéssel kapcsolatos aggodalmak kerültek a figyelem középpontjába.

A Nokia Siemens Networks bejelentette, hogy bővíti együttműködését a China Mobile-al. Ennek keretében még idén három városban fogják kiépíteni a nagysebességű TD-LTE hálózatot.
Telefonica
A Telefonica német leányvállalata az E-plus nevű céggel működne együtt a jövőben költségmegtakarítási okokból. A részletek egyelőre nem ismertek, de komoly szinergiahatásokat rejthet a hálózatmegosztás lehetősége.

A mexikói hatóságok vizsgálatot indítottak a mobiltelefon piac szereplői ellen a versenyszabályok megszegése gyanújával.
Erős volt a Magyar Telekom első negyedéve
PIACI HÍREK

Erős volt a Magyar Telekom első negyedéve

A Magyar Telekom 2024. első negyedéves számai minden soron meghaladták a...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben