Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az ArcelorMittal befektetői tájékoztatót tartott tegnap - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2014. március 11.   09:57

Az ArcelorMittal befektetői tájékoztatót tartott tegnap, amit követően közel 2%-ot esett a részvény árfolyama, annak ellenére is, hogy a 2014-es célokat (8 milliárd dollár körüli EBITDA és 15 milliárd dolláros nettó eladósodottság) megerősítette a vállalat. A vezérigazgató elmondta, hogy arra számítanak, hogy az acél iránti globális kereslet 3,5-4,0%-kal...


Az ArcelorMittal befektetői tájékoztatót tartott tegnap, amit követően közel 2%-ot esett a részvény árfolyama, annak ellenére is, hogy a 2014-es célokat (8 milliárd dollár körüli EBITDA és 15 milliárd dolláros nettó eladósodottság) megerősítette a vállalat. A vezérigazgató elmondta, hogy arra számítanak, hogy az acél iránti globális kereslet 3,5-4,0%-kal bővülhet, ugyanakkor a kínai gyenge kereslet érzékeny téma lehet a vállalatnak. A vállalat az ukrán események hatására kénytelen értékesítési stratégiáján változtatni, és az eredetileg az ukrán piacra szánt termékeket a visszaeső kereslet miatt más piacokon értékesíteni. A FÁK területén az acél iránti keresletnövekedés alacsonyabb lehet, mint a vállalat korábbi prognózisában szereplő 1,5-2,5% közötti előrejelzés. Csalódást jelentett továbbá, hogy a vállalat nem jelentett be újabb költséghatékonysági intézkedéseket.
A Bayer ma megegyezett a Kythera nevű biotechnológia céggel, hogy az USA-n és Kanadán kívüli területekre visszaadja a végső kísérleti fázisban levő ATX-101 nevű készítmény forgalmazási jogát, amely a dupla állat (az áll alatti tokát) szünteti meg egy injekciós kezelés formájában. (A szintetikus deoxycholic acid szétbombázza a zsírsejteket.) A Bayer azt is elmondta, hogy a lépésre azért kerül sor, mert más a stratégia fókusza. A szer végső fejlesztési fázisban van. A Bayer cserébe 33 millió dollár értékben kap Kythera részvényeket (ez az értelmezésünk szerint cirka 3,3 százalék) plusz egy fizetési ígérvényt 51 millió dollár értékben, amelyet a Kythera-nak 2024-ig kell kifizetnie. A Bayer még mérföldkőfizetésekre is jogosult. Szerintünk a hírnek nincs jelentős hatása a Bayer részvényeire. (A Kythera gyakorlatilag a várható jóváhagyás előtt visszaszerezte a jogokat, és így az egész világon a cég fogja értékesíteni a várhatóan kelendő szert.)
A Bayer azt is bejelentette, hogy a kanadai hatóságok jóváhagyták az Adempas nevű vérnyomáscsökkentő szerét (riociguat tabletta), amelyet pulmonális artériás hipertónia kezelésére lehet alkalmazni. A hír várható volt az után, hogy az USA-ban 2013. október 8-án az FDA már jóváhagyta a szert. Így e hír kapcsán sem várunk jelentős árfolyamhatást.
A Berenberg követni kezdte a Daimler részvényeit, a besorolás vétel, a célárfolyam 80 euró.
Jól sikerültek a Fiat csoporthoz tartozó Maserati első két hónapos értékesítési adatai. Az európai értékesítések 854 darabra emelkedve meghétszereződtek, ami a teljes eladások 65%-a. Az olasz eladások több mint tízszeresére emelkedtek, így összesen 228 darab autót adtak el az év első két hónapjában.
A ThyssenKrupp bejelentette, hogy miután nem sikerült értékesíteni a vasútépítéssel foglalkozó egységet, bezárják azt. Az egység már korábban sem ért el nyereséget, és nem is volt benne növekedési lehetőség, így bezárása logikus lépés. Az üzletág 260 főt foglalkoztat, és mérete a csoporton belül sem jelentős.
A Total eladhatja a norvég Gina Krog olajmezőben meglévő részesedését. Az értesülést a Total egyelőre cáfolta. A francia olajgyártó európai társaihoz hasonlóan az elmúlt negyedévben a gyenge finomítói marzsok és az olajár stagnálása miatt gyenge számokat publikált. A növekvő költségek miatt befektetéseiket is csökkentették a társaságok.
A BofAML 6 euróról 6,4 euróra módosította az Unicredit papírokra vonatkozó célárfolyamot, a besorolás továbbra is semleges maradt.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben